Geneetiline analüüs 19.11.10 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Mul on selline küsimus, peale mitmendat ebaõnnestunud IVF-i oleks arukas teha geneetiline analüüs?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Kromosoomianalüüs on mõttekas, kui rasedused tekivad, kui katkevad. Teistel juhtudel pole asi nii üheselt selge. Kui on kahtlus, et rasestumatus on tingitud munarakkude halvast kvaliteedist, otsustatakse doonorimunaraku kasuks. Sellisel juhul pole tähtsust, kas teie kromosoomid on korras või mitte.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Sekundaarne viljatus

Tere!
Mul on vahva äsja 2-aastaseks saanud laps. Oleme teist last püüdnud saada pea aasta, mil lasin eemaldada paigaldatud Kyleena spiraali. Tsükli taastumiseks kulus 2 kuud ning tsükkel on 26 päeva ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
viljatusravi alustamisega ei näi just olevat kiiret; küll aga võiksite ära käia viljatusravi spetsialisti vastuvõtul, kui viimasest rasestumisest saab mööda 12 kuud.
Terv,
AE

Loe edasi

Veri uriinis

Tere,

Erütrotsüüdid
80 /µL
Uriini proov.
On polutsüstilised munasarjad. Sel hetkel, kui analüüs antud, lõhkes 3mm munasarja tsüst.
Kas on muretsemiseks põhjust?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ma ei oska verd uriinis ja tsüsti lõhkemist kuidagi seostada. Esitatud infot on liiga vähe, et selle põhjal midagi otsustada.
Terv,
AE

Loe edasi

Testid

Tere!

Meie viljatuse põhjus on spetsiifiline ja Eestis paraku meile sobiv lahendus puudub, seetõttu kaalume võimalust saada laps välismaa kliiniku abil.
Eelnevalt oleks meespoolel ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
karüotüüpi määratakse Kliinikumi meditsiinigeneetika keskuses.
Sperma fragmentatsiooni testi (HaloSperm) teostab minu teada NovaVita kliinik; võimalik, et tehakse ka mujal.

Loe edasi

Lapse planeerimine.

Tere!
Olen 1 kuu võtnud ravimeid Relifex ja Fluconazole Actavis. Kas neid ravimeid võib võtta enne lapse planeerimist või kehavälist viljastamist?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
puudub info, et nende ravimite kasutamisest tuleks enne lapse planeerimist loobuda. Konkreetsemalt ei saa kahjuks midagi lisada.
Terv,
AE

Loe edasi

Ivf

Tere. Olen sünnitanud 1lapse ivf. Eemaldatud on 1munasari . Mõlemadmunajuhad. Tahaksin veel ühte last saada aga võitlen kehakasluga. Kui kaalu ca 95siisei ole mõtet üritadagi?
Eelmine kord läks natke ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
liigne kehakaal ei välista rasestumise võimalust ja ei ole IVF tegemisel takistuseks.
Terv,
AE

Loe edasi

Östradiool

Süstisin 2 nädalat tagasi Dipherelinet ja täna sain vereproovi vastuse 84,52 kas see on ok või liiga kõrge?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teil on hetkel raviprotsess pooleli, seetõttu ei oleks minu pool sünnis arvamust avaldada. Teie arst hindab analüüsi tulemust ja annab edasised suunised.
Terv,
AE

Loe edasi

Polüüp viljatusravi tulemusena

Tere
Umbes 1a olen saanud viljatusravi. Plaanis saada perelisa - hetkel embrüa siirdamise teel, kuna loomulikul teel rasestmine on võimatu. Minu esimene positiivne rasedus embrüa riirdamisest lõppes ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
tõenäoliselt on tegemist nn platsentaarpolüübiga (histoloogiline uuring annab selgust). Kui nii, siis see on tingitud rasestumisest ja mittetäielikust abordist; järgmisel rasestumisel uue ...

Loe edasi

Eaimene rasedus

Tere, mure selline et avastasin rinnas moodustise. Ja kuna on esimene rasedus siis küsiks kas see moodustis võib olla seotud rinnapiima tekkimisega? Arsti juurde on aeg kirja pandud ja sinna saan uue kuu ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vastan ainult viljatusravi puudutavatele küsimustele.
Terv,
AE

Loe edasi

Diphereline süst

Tere,
Paar päeva tagasi tehti Diphereline süst seoses IVF-ga. Tekkis mure kuna viimased kuus päeva tekivad perioodilised torkivad valud alakõhus ning viimasel paaril päeval on läinud intensiivsemaks. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Menstruatsioon algab sellisel juhul õigeaegselt, aga võib ka mõned päevad hilineda. Võimaliku mõju üle rasedusele pidage palun nõu oma arstiga, kui rasedus peaks tekkima.
Terv,
AE

Loe edasi

Diphereline süst

Tere,
Paar päeva tagasi tehti Diphereline süst seoses IVF-ga. Tekkis mure kuna viimased kuus päeva tekivad perioodilised torkivad valud alakõhus ning viimasel paaril päeval on läinud intensiivsemaks. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vastamiseks oleks tarvis teada, mitmendal tsükli päeval süst tehti.
Terv,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: