Viljatus 06.03.12 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Olen 33aastane naine, kes 4 aastat pole kasutanud ühtegi rasestumisvastast vahendit. Eelnevalt on mul 8aastane poeg. Sünnitus lõppes mul erakorralise keisriga, kuna laps tahtis sündida nägu ees. Paar nädalat peale sünnitust sattusin ägeda emakapõletikuga Ida-Tallinna keskhaiglasse. Nüüd tehti mul Kuressaare haiglas rida analüüse, lisaks ka emaka ja munajuhade uuring kontrastainega. Viimase käigus selgus, et emakas täitub kontrastainega ja ka munajuhad, aga läbi munajuhade vedelik kõhuõõnde ei jõua. Ka pidi emakas kiiresti uuesti tühjenema. Lisaks arvas röntgeni arst, et mul on emakas sadulakujuline. Ovulatsioon pidi toimuma mul korralikult. Nüüd soovitas minu arst mul pöörduda IVF arsti poole, kuna arvas, et laparoskoopiline operatsioon ei pruugi mind aidata. Mida teie arvate?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
kui munajuhad on sulgunud emaka lähedalt, siis kardetavasti läbitavust taastada ei õnnestu. Kui värvaine täidab munajuha täielikult, aga kõhuõõnde ei jõua, siis võib üritada munajuha otsast avada.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Viljatus

Mulle pandi selline diagnoos: Habras X kromosoom; premutatsiooni kandja.
Mida see tähendab?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
mul ei ole kahjuks pädevust selgitusi anda, pole sellise olukorraga kokku puutunud. Peate paluma geneetiku kommentaari.
AE

Loe edasi

Mehepoolne viljatus

Kui suur tõenäosus on loomulikul teel saada lapsi naisel, kes on meditsiinilises mõttes terve ja mehel, kellel viljakuse uuring näitas väheliikuvaid ja 2% ulatuses elavaid spermatosoide? Kas see on üldse ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raseduse tõenäosus on suurem kui null. See tähendab, kui te EI sooviks rasestuda, peaksite ikkagi kasutama rasestumisevastaseid vahendeid.
Kui te pole rasestunud üle 2 aasta, aga sooviksite, tuleks ...

Loe edasi

mehe viljatus

Tere!
Kui mehe spermas on ainult 3% normaalseid spermatosoide, kas siis on üldse mõeldav kasvõi kunstlikult just temalt last saada? Mees 40-aastane.

Tänan!

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

tervist,
jah, on küll.

Aivar Ehrenberg
naistekliinik
SA TÜ Kliinikum

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: