traumaarmid 05.11.06 / Iluravi ja plastiline kirurgia

Külastaja küsib:

1) Kuu aega tagasi oli mul ulatuslik näotrauma, nt alahuul rebenes lõuaotsani, tulemus näeb küll hetkel algseisu arestades väga viisakas välja. Siiski on näha, et armkude alles kasvab ja loomulikult ei taha ma seda protsessi mingil moel soodustada. Ravikosmeetik väitis, et armkoe vohamist soodustavad füüsilised pingutused. Pingutuse ajal on armis vererõhu pakitsust küll tunda. Samas sooviksin siiski trenni tegema hakata, sh raskejõustikku. Mida arvate teie ?

2) Teine küsimus on armkoe venitamise-masseerimisega. On vist teada, et pinge all olevas koes on armkoe vohamine, nii hüpertroofia kui keloid, tõenäolisemad. Ravikosmeetik soovitas söömisel suuliigutustega ettevaatlik olla. Üks arst ei pidanud venitamist aga üldse mingiks riskiks. Armkude kipub mul jäigemaks minema, suud kiskuma ja näoliigutusi takistama, peaks teda siiski ehk venitama, piki armi ?

3) Üks arst soovitas vedela lämmastikuga kõrvetamist, ravikosmeetik pidas tekkivate liiglihamügarate kõrvetamist kiirkorras hädavajalikuks, üks arst ei pidanud külmutamisest üldse lugu ja käskis oodata. Praegu on mügarad stabiliseerunud ja väikesed, küll on pikki armi tekkimas tihke kollageenivall. Armi saab vist siluda ka laseri abil? Mida arvate teie, millal oleks ebatasasustega targem võidelda, algfaasis või hiljem, ja millega ?

4) Kui kaua peab arme hoidma päikese ja ultraviolettkiirguse eest ?

Kavatsen millalgi ka teie juurde konsultatsiooni tulla, aga aega on vähe, arm muutub väga kiiresti ja nendes küsimustes vajaksin kiiresti nõu.

Arst vastas:

Peep Pree

dr Peep Pree

Plastika- ja rekonstrutiivkirurg

AS Clinica Esteetilise Kirurgia Erakliinik

Tere! Kindlasti on erinevate spetsialistide arvamused ja kogemused armide ravis erinevad. Mina soovitaksin kindlasti alustada/jätjata silikoon-geeli Deramtix kasutamist armi piirkonda ja seda vähemalt 3-4 kuu vältel. Samuti võiks mõelda armi pehmendavate füsioterapeutiliste protseduuride suhtes. Siin annab parimat nõu kindlasti arst-füsioterapeut.
Armi liigutamine, massaaz teeb minu arvates head.
Kirurgiline korrigeerimine ja laseritega hüpertroofilise armkoe lihvimisega peaks ootama kindlasti vähemalt 6 kuud, soovitavalt isegi 1 aasta. Lugupidamisega, Dr. Peep Pree

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Iluravi ja plastiline kirurgia

traumaarmid 3

Tere

Samuti oleksin huvitatud teie seisukohast vedela lämmastikuga kõrvetamise suhtes. Ühe nahapinnalt väljatungiva ja kiirelt kasvava, pehme punase koega, peene terava liigliha "orgi" nullis ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere veelkord! kindlasti ongi erinevate spetsialistide kogemused erinevad. ka minul ei ole isiklikku kogemust lämmastikravi osas, kuid kindlasti on selle sügavkülmutuse mõju momentselt efektiivsem kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: