näo haav 04.04.04 / Iluravi ja plastiline kirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 36 a. naisterahvas. Kukkusin eile õnnetult näoga vastu maad. Nüüd on mul põsesarnal umbes 1,5cm pikkune haav ülevalt alla, mis õmmeldi kiiruga kokku ühes Eesti väikelinna traumapunktis. Arvan, et tulemus ei ole nii hea kui see võiks olla mõne spetsialisti juures. Kas mul on mõtet pöörduda kohe esteetilise kirurgia poole või on parem lasta värskel haaval kokku kasvada? Kardan, et hiljem ütleb spetsialist, et kus te enne olite. Sooviks tegutseda õigesti. Loomulikult loodan ju, et sellest armist jääks minimaalne märk minu näole.
Parimate kevadiste soovidega.


Arst vastas:

Peep Pree

dr Peep Pree

Plastika- ja rekonstrutiivkirurg

AS Clinica Esteetilise Kirurgia Erakliinik

Tere! Kui haav on õmmeldud, siis soovitan nüüd rahulikult sellel paraneda lasta. Õmbluste eemaldamise järgselt soovitan kasutada kas armisalvi Contractubex või armidele mõeldud silikoonplaastreid ja kindlasti kaitsta värsket paranevat armi kogu selle kevade-suve jooksul päikese eest. Lugupidamisega, Dr. Peep Pree

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Iluravi ja plastiline kirurgia

väike lõikehaav

Tere,
7-aastane tüdruk kukkus 15. aprillil ja sai põsele väikese ca 1,5cm lõikehaava. Traumapunktis suleti haav liimiga ja kinnitati plaastritega. Täna- homme peaksime plaastrid eemaldama. Kas võiks ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere ! Parimad soovitused paraneva haava raviks saab anda ikka vaid arst, kes seda konkreetselt näeb, mitte keegi "tark mees taskus" vaid jutu järgi. Mina alustan tavaliselt armi-geelide (silikoon-geel, ...

Loe edasi

Näo vigastus lapsel

9a tüdruk libises kuu aega tagasi puu juurel ning kukkus näoga terava puu oksa vastu. Näost oli lahti kolmnurkne tükk, külgedega ~1cm. Tükk oli rebenenud näonahast eemale.

Läksime kohe TÜ ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere! Fotode ja kirjelduse põhjal ei saa anda kindlt soovitust, kuid tundub, et tasuks uurida TÜ Kliinikumi Spordimeditsiini ja taastusravi kliinikust (Puusepa 1A) traumeeritud koha lümfiringe paranamiseks ...

Loe edasi

näoplastika

Tere.

Olen noormees, kellele on mureks tema näo kuju deformatsioon peale operatsiooni kiirabis. Enam kui aasta tagasi oli mul ninast paremal pool põletik ja parem pool näost oli tugevalt paistes. ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere ! Kindlasti on perearstil võimalus Teid suunata näo-lõualuukirurgi vastuvõtule ( Tartus või Tallinnas). Selle tihke moodustise olemuse ja edasise soovitava ravitaktika üle mina krja teel kahjuks küll ...

Loe edasi

Keisrilõike haav

Tere,

nädal tagasi (09.05) tehti plaaniline keisrilõige. Haav paraneb seni korralikult, kuid kuna varasemast on kõhu peal pimesoole haav, mis kahjuks väga kena välja ei näe (haav asetseb sügavamal ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere lugupeetud Külli! kuna keisrilõikest on nii vähe aega möödas, ei saa küll kuidagi praegu otsustada, milline see haav jääb - haava lõplik paranemine võtab ikkagi 6 - 12 kuud. Kindlasti konsulteerite ...

Loe edasi

arm lapsel

Tere,
mul on tütar, kes saab mais 3-aastaseks. Sügisel ta kukkus lauba katki. Kuna haav oli sügav, aga väike õmblused ei olnud talle pandud: tõmmati plaastriga kokku. Arst väidas, et ta on veel nii ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Lugupeetud Natalja ! Isiklikult arvan, et 3 aasta vanusel lapsel peaks arm ka ise, ilma täiendava ravita ilusti paranema. Aeg ja loodus ravib. Kindlasti jääb see arm eluks ajaks ja tänane meditsiin ei ...

Loe edasi

geelisüstid; näo ringlõikus

Sooviksin teada, kas Teie kliinikus tehakse näo geelisüste, mis on nende hind ja kui pikk on järjekord. Samuti soovin teada näo ringlõikuse hinda ja kas haigekassa sellest ka mingi protsendi tasub.

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere! Näo geelisüstid maksavad 4 500 krooni, näo "ringlõikus" maksab 33 000 krooni. Haigekassa ilukirurgia operatsioonide eest ei maksa. Tervitustega, Dr. Peep Pree

Loe edasi

Eemaldatud sünnimärgi haav

Tere!

Mure mul selline, et 4 kuud tagasi eemaldati mul rinnalt nahast kõrgem sünnimärk. Haav pidi 2-3 kuuga ilusaks minema. Minu oma on endiselt punane ja väga nähtav, aga see selleks. Probleem ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere Kristi! 4 kuud vana arm võibki veel punetada ja kõvem ja kõrgem olla. Siiski soovitan arstile näitama minna, ehk on mingi täiendav ravi mõttekas! Lugupidamisega, Dr. Peep Pree

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: