Spiromeetria Autor: Helle Leesik

Spiromeetria on hingamismahtude mõõtmine eriliste aparaatide abil. Tänapäeval on lihtsate spiromeetrite asemel kasutusel spiroanalüsaatorid, mis registreerivad graafiliselt hingamismahte, õhu liikumise kiirust erinevates bronhiaalsüsteemi osades nn voolumahu lingu abil ning võimaldavad määrata uuritava hingamisfunktsiooni näitajate ja normväärtuste suhet.

Nõuanded sel teemal

Uroloogia

Öösiti ärkan tugeva seljavaluga ülesse kui põis täis ja peale tühjendamist valu leebub ja saan edasi magada,vahest tulen ka ära ülesse ja siis kaob samuti valu.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Albuminuuriat uriinis võivad põhjustada erinevad kaasuvad haigused: diabeet, kõrgveerõhutõbi, oluline ülekaal ja sellest tingitud metaboolne sündroom, aga ka kuseteede põletikud. Saan ...

Loe edasi

Lapsel Plt 613. Lisaks maksanäitajad veidi üle normi

Tere, lapsel juba 3s vereanalüüs esimese eluaasta jooksul kus PLT on normist suurem. Võrreldes varasemaga on siiski Plt veidi langenud 670lt nüüd siis 616le. Viimase verevõtu ajal oli viimasest haigusest ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kerge trombotsütoos võib olla seotud viiruste põdemise järgse seisundiga. Kui laps on väliselt terve ja heatujuline, siis pole muretsemiseks väga põhjust. Muidugi on põhjendatud vereanalüüsi ...

Loe edasi

Analüüside teema jätkuks

CRP =90
CKD-EPI)

TSH 2,41 mU/L 0,35-4,94
fT4 11,07 pmol/L 9,01-19,05

Vitamiin B12 482 pmol/L 138-652

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kas ma saan õigesti aru, et soovite hinnangut laboriuuringute tulemuste kohta?
Kahjuks ei ole te lisanud oma küsimuse tausta, kuigi jääb mulje, et oleme suhelnud ka enne ja tegemist ...

Loe edasi

Vere- ja maksafunktsiooni näitajad

Tere! Olen teie poole varemgi pöördunud: https://www.kliinik.ee/laborimeditsiin/id-37/noustamine/?question=91583.
Käisin perearsti juures ja ta tellis mulle uuesti vereanalüüsi. Lisasin võrdluse ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

GGT ja ALT on märkimisväärselt suurenenud, selle põhjust peab kindlasti uurima. Kui alkohol on välistatud, peaks esmalt mõtlema teistele võimalikele toksilist kahjustust põhjustavatele ...

Loe edasi

Vereanalüüsi vastused

Tere!
Olen olnud pea kolm nädalat haige, palavik kõigub (37,0-37,5 vahel), köha, nohu, peavalud ja nõrkus.
Kas saate palun öelda, mis on analüüside vastus, lisasin manusesse pildi.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Analüüside vastused on patoloogiata hemogrammi (3diff) ja CRP osas.
Palaviku põhjuste osas see edasi ei aita, soovitav oleks ennast testida viiruste (gripp, paragripp, RS viirus, ...

Loe edasi

HIV

Tere! Oli kaitsmata vahekord väga lühikest aega(ca 15 sek) ja on hirm, et ehk võisin saada HIV. Kõige hullem on see, et kõik annavad erinevat infot.

Käisin testimas ja see negatiivne - 31 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

HIV nakkuse välistamiseks tuleks kindlasti kontrollida ennast ka 4 kuud hiljem. Esmane labori vastus ei anna garantiid, vaid näitab, et sel ajal tuvastatavat nakkust ei ole. Kindlasti ...

Loe edasi

Lihtsalt tahaks teada et kas analüüsi tulemused on ikka korras. Aitäh

Mul on juba nädal aega parem terve käsi valus old , selline tuim valu kõigerohkem hakkab küünernukist kuni sõrmedeni välja ja näpu otses vahest selline tunne nagu sipelgad jookseks. Kael oli enne seda ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Üdliselt on teie vereproov korras, silma hakkab ainult veidi suurenenud MCV väärtus hematoloogilises uuringus.
Liigeste ja lihaste valudega see küll kuidagi seoses ei ole.
Võiks ...

Loe edasi

Labori vastus

Tere

Mul leiti röga proovist serratia marcescens 4+.

Pidev röga on 2 nädalat kestnud, ravi ei ole saanud, ainult käsimüügi ravimid (köha- tee, siirup).
Kas nimetatud bakter ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Selline leid võib olla probleemi põhjustajaks juhul, kui põete kroonilist kopsuhaigust. Sellisel juhul peaks järgnema antibiootikumravi.
Kui leid on esmakordne ja kroonilist kopsuhaigust ...

Loe edasi

Vere proovis maksa näit.

Kuidas suhtuda maksa näitu EBV NA IgG QN on 463,0 kui lubatud väärtus <5,0
Kas pea 100 kordne kõrgem tulemus võib olla eluohtlik? Raviarsti juurde saab alles kuu aja pärast. Kõhu pehmete organite ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

EBV ei ole maksanäit, vaid Epstein-Barri viiruse vastane IgG antikeha. See viirus on väga levinud ja enamikul meist on seed antikehad olemas. Antikehade hulk ei ole kliiniliselt tõlgendatav, ...

Loe edasi

Piima allergia või laktoositalumatus.

Tere!
Minu laps on 1a1k. Terve imiku aja ta kakas 7-8x päevas, pereõde arvas et see on normaalne ,et mõni kakabki palju.
Internerist uurides oli vastus, et imikutel ei saa olla piima talumatust. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui laps kasvab hästi, siis ei pea sagedase kakamise pärast iseenesest muretsema. Laktaasitalumatust on väikestel lastel küllalt harva. Kui laps ei taha piimasegu, siis proovige laktoosivaba ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi