kõhu kinnisus 13.01.04 / Gastroenteroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen 20 aastane naine ja probleemiks on aeglane seedimine. Või nuh, oletan, ta ikka on aeglane, sest wcsse seda suuremat häda tegema ajab kuskil 6-9 päeva tagant. Reeglina on kõht kinni, natuke tuleb ka verd. Kogu portseduur on valulik ja aeganõudev, kuid siiski taluatv :((
"kõhule hästi sõbralikult toitumine"(rasvase ja raskesti seeditavate toiduainete vältimine) ka asja kuigivõrd kergemaks ei tee.

Tean, et diagnoosi Te neti teel panna ei saa, kuid tahaks teada, kas tegemist võib olla millegi tõsisemaga, mis vajab spetsialisti uuringuid, või on lihtsalt tegemist kehalise iseärasusega? Millised on sagedasemad põhjused, mis selliseid sümptomeid tekitavad? Või on 6-9 päeva täiesti normi piiris ? :)
Milliseid looduslikke ja käsimüügiravimeid, toitusid sellise vaeguse korral soovitate?


aa, probleem on kestund kuskil 2 aastat ja tasakesi süvenenud.


Tervitades,

Arst vastas:

dr Toomas Kariis

Gastroenteroloog

Ida-Tallinna Keskhaigla, gastroenteroloogia osakond

Tere
Soovitan siiski täpsemalt arstiga arutada, kuidas leevendust saada. Tõenäoliselt on tegu funktsionaalse seisundiga, aga omad nüansid ja mõjutusvõimalused on siingi.
Dr Kariis

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Gastroenteroloogia

Kõhu probleem

Mõni kuu tagasi tekkis kõhu kinnisus(tarbisin Zn,Se,C-vit.) ja valu pimesoole piirkonnas kuid midagi tõsist ei juhtunud, nädala möödudes (tarbimise lõpetamisel) aga oli kerge kõhu lahtisus ja koos väljaheitega ...

Vastas dr Toomas Kariis

Tere
Selle info pohjal ei saa kokkuvotet veel teha. Koik variandid on voimalikud.
Dr Kariis

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi