Puhitus 09.06.03 / Gastroenteroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Minu proobleemiks on ärritunud jämesool, seega vevlen ma pidevalt kõhu ouhituse käes. Olen loobunud õuntest, ubadest, ploomidest jt. pajudest asjadest, sest tean, et need tekitavad gaase. Kasutan ka artišoki tablette ja Espumisami, kuid kõht ikkagi puhitab, selline tunne on nagu oleks rase. Selle tulemusel ei meeldi mulle enam isegi väljas käia, sest see tekitab ebamugavust. Äkki oskaksite midagi soovitada, sest mul on ikkagi gümnaasiumi lõpupidu tulemus ja tahaks ikkagi midagi ilusat selga panna.

Arst vastas:

dr Toomas Kariis

Gastroenteroloog

Ida-Tallinna Keskhaigla, gastroenteroloogia osakond

Tere.
Kahjuks ei saa ma haigeid kirjateel ravida ja konkreetseid nõuandeid anda. Need vahendid mida kasutate kuuluvad laiatarbe nimistusse ja neid võib ka julgelt tarvitada. Espumisani võib vajadusel võtta kaks tabletti. Nii tehkegi enne lõpupidu. Täpsemaks konsultatsiooniks tuleks tulla arsti vastuvõtule.
Edu,
dr Kariis

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Gastroenteroloogia

crohni tõbi

Kas ja milliseid valuvaigisteid on võimalik kasutada crohni tõvest tingitud soolevalude korral? Umbes korra kuus tekkiv tugev puhitus ja tugevad krambitaolised valuhood on väga kurnavad. Raviarsti väitel ...

Vastas dr Toomas Kariis

Tere
Jagan igati teie arsti arvamust. Valuvastase võitluse põhireegel on põhjuse likvideerimine. Crohni tõve puhul võivad valud olla tingitud soole ahenemisest.
Mõnikord võib üksikjuhtudel ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere

Probleem järgmine: peale söömist esineb kõhus suhteliselt tugev valu. Tekib puhitus (spasm?), kõht oleks nagu gaase täis (siin juures tuleb mainida, et ma söön rahulikult, kiirustamata. ...

Vastas dr Toomas Kariis

Tere
Kirjeldus viitab seedetrakti talitluse häiretele, aga vajalikud oleksid ka täpsustavad uuringud. Eeskätt tuleks uurida haavandtõve suhtes ja kui olete sünnitanud, siis ka sapikivitõve suhtes.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi