valu õlas ja käsivarres (kõõlusepõletik?) 19.12.17 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere!

Kolme aasta eest kukkusin vasaku käsivarrega terava objekti peale, sestsaadik annab see tunda (nt ujudes ei saanud kätt lõpuni üle pea viia, aga see kadus aja jooksul ära). Viimase aasta jooksul valutas sama käsi tuimalt küünarnukist, randmest ja õlast, tehes väikse "kraki". Siiski ujusin ja sõitsin ratast pidevalt.

Nädala aja eest tuli suur väsimus ja järsku oli kogu vasak käsivars nii valus, et ei saanud enam üldse kätt üles tõsta ega väljapoole keerata.

Elan välismaal (arvutitöö). Osteopaat diagnoosis kolme aasta taguse trauma järel tekkinud "kapseldunud õla" ja ütles, et mul kõõlusepõletik õlast randmeni välja. Käsi hakkas tänu tema manöövritele siiski liikuma. Teen nüüd valuga pooleks harjutusi (käed sõrmseongus kukla taga jm venitusi), annan käele ka puhkust. Veidi paremaks on läinud, aga käsivars ikkka valus biitseptsi kohalt ja üldine niru enesetunne.

Küsimus - kas jätkan käe venitamise/puhkamisega ja külastan jaanuaris osteopaati uuesti? Või tuleks Eestis arsti (millise) juurde minna?

Tulen jõuludeks Eesti, aga nägin, et teie kliinik just siis kinni:(

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Õla liigutamisega/ venitustega tuleb kindlasti jätkata. Valu vastu võib Ibuprofeeniga jätkata kuni 2 tab (400 mg) päevas.

Soovitan ikkagi pöörduda füsioterapeudi poole, kes hindaks seisundit täpsemalt ja teeks rohkem kompleksravi - venitused, massaaž, teipimine jne. Füsioteraapia Kliinikus ajad jaanuarist.

Ortopeedi võib ka igaksjuhuks külastada, kas Spordiimeditsiini SA või Ortopeedia arste. Mihkel Mardna, Madis Rahu, Kaspar Rõivasepp.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

õlg

õlas on valu juba 8 nädalat nüüd käin arsti juures olen saanud kaks süsti aga suurt ei ole aidanud.ei tehtud röngenit.sain ka 5 süsti tuharatesse.valu on ikka

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Raske on Te jutu järgi diagnoosi panna.Õlas on palju haigusi,kas traumast või mitte,oleneb vanusest jne.Peate pöörduma ortopeedi poole.

Dr.K.Meitern

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: