Kips 12.10.17 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere.
Murdsin väikse näpu metakarpaal luu.Oli katki ja fikseeriti paika. Pandi kipsi. Nädal hiljem käisin arstile näitamas, tehti röntgen ja öeldi, et luu paigas ja op pole hetkel vaja.
Nüüd minu küsimuse teema : Arst tegi tangide vahel kipsi katki, minu luumurru juurest. Katsus valusat kohta, küsis veel kas on valus. Lõpuks pani õde veel uut sidet vana sideme peale, lisati vatti. Ma ei saanud aru miks ta kipsi katki tegi , küsisin aga ei saanud vastust. Kas te oskate õelda, miks oli vajalik see? Kas see käib protseduuri juurde?
Kaua tavaliselt võtab paranemine aega kui kõik hästi läheb? Kas on võimalik kasutada joonistamiseks kätt peale 7nädalat kui murd tekkis?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Raske öelda, miks kips katki tehti, võibolla ainult sellepärast, et murru piirkonda vaadata ja katsuda, et oleks kindel selle õigesti kokku kasvamises. Murru kokku kasvamise aeg sõltub reegline murru raskus astmest. Juhul kui hetkel on luud koos, siis võiks arvata, et kokku kasvamine võtab 3-5 nädalat. Kipslahase kasutamise aja otsustab reeglina arst, kes röntgeni põhjal hindab kipsi edasist vajalikkust.

Tervitades,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

kannakõõluse osaline rebend

tere
olen 22 aastane arstiteaduskonna 4. kursuse üliõpilane. olen 12 aastat tegelenud ka rühmvõimlemisega. nädal aega tagasi sain trennis võimlemiskurikaga löögi vastu paremat kanda. mul diagnoositi ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ei usu,et peale 3n Te kõõlus nii terve on,et saate täie koormusega .Kui kips maha võetakse tuleks kanda kannakõrgendusi(mölemal jalal,1cm paksud),alustada taastusravi harjutustega,ja ...

Loe edasi

kuidas ravida

Tere! Olen püüdnud otsida infot Krügeri tõve kohta, kuid pole leidnud mingit teavet.Minu lähedase lapsel diagnoositi selline haigus jalas, kuid äkki sai tema hooldaja valesti aru.Raviks pandi jalg kuuks ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kahjuks ei tea ka mina sellist tõbe(v-olla Köhler).Soovitan kanda mõni aeg jäika tallatuge .kui valu oli labajalas.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

käsi liikumatu

Tere!
Tekkis selline mure, et lapsel ole käsi kipsis.Nüüd võeti kips ära ja lapsel ei lähe käsi sirgeks ja sõrmi ei saa kokku panna.Arst ütles, et oli täielik närvide kahjustus.Kas aja jooksul need ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ei tea mis arst mõtles täielik närvide kahjustus:kas närvide juhtivus puudub täielikult?TKui ei,tuleks üles otsida ravivõimlemisarst.

Paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

kips

Kas on olemas alternatiiv teada-tuntud kipsile st käsi pannakse kipsi ja see on raske ja umbne. Olen kuulnud midagi kerg-kipsist mida apteekides müüdavat. Mis see on ja kus seda müüakse ja kui tõhus see ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

On olemas kerget kipsi,mille nimed on-"Soft Cast"(poolkõva) ja "Scotcast"(kõva).Müüb neid ka firma "Medical Hulgi"Tallinnas.(0)6556547 tel

Dr.Kaidu Meitern,terviades!

Loe edasi

jalg

Tere!
Kas on tavaline, et neljandat nädalat põlveni kipsis olev jalg on v'hegi liikudes nii paistes, et kips jääb kitsaks? Kas sellega peaks midagi ette võtma?

Vastas dr Aalo Eller

Kahjuks ma ei tea,miks on Teil jalg kipsis.Turse tekkimine on üsna normaalne,kuna kipsi all lihased ei tööta ja verd tagasi pumbata ei aita.Turse tekkimisel tuleb jalg üles tõsta ning soovitav on ka teha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: