labakäe luumurrust paranemine 09.06.03 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Austatud dr. Olen 32. a. ja rattaga kukkumisel murdsin vasakul labakäel luu (L Baby Beneth fx.). Pandi kips kuueks nadalaks. Seejarel tehti pildid ja öeldi, et olen paranenud ja võin pöörduda tavaliste toimingute juurde. Muret teeb aga, et nyydseks on kipsi eemaldamisest juba neli nädalat möödunud ja käsi on teatud liigutuste juures ikka veel tundlik ja väheke nagu turses. Olen trummar ja tahaks teada, kas on ohutu juba harjutama hakata. Kaua on loomulik luumurru paranemine, kas see murd ehk jääbki tunda andma?
Tänades Mikk

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!
Jah,see murd võib Teile tunda anda ½kuni aasta aega.Murd on muidugi paranenud,aga liikuvuse kiiremaks taastamiseks tuleks Teil mõnda aega tegelda ravivõimlemisega.Ja õige ravivõimlemisega.Ka meil (tel.6461436)on head spetsialistid.Kui mängimine valus ei ole,võib seda teha.

Kiiret paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

reiekaelaluu murd

Tere, 70-a naine murdis nov-s reiekaelaluu, killuline murd, opereeriti, arsti sõnul pandi poolprotees. Möödas 10 kuud, aga jalg on ikka paistes. Osalt oli see tingitud südamepuudulikkusest, siis oli aga ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ma arvan,et kõige rohkem aitab antud juhul õige ravivõimlemine ravivõimlejaga.Ka sanatooriumi protseduurid peaks aitama.

Paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

sõrm

Umbes aasta tagasi oli mul parema käe paremalt teise sõrme luumurd ja sõrm pandi üheks kuuks kipsi. Kui kips eemaldati, oli sõrmenukk kätt rusikas hoides madalam kui enne ja labakäe kohal oli sõrmeluu ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!



Eks luu võib olla mitte 100% ots-otsaga koos,samuti tekib peale luu kokkukasvamist periostaalne(luuümbrise)muhk.Tuleks näidata siiski koos Rö pildiga ortopeedile.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: