Ravimi doos? 19.01.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen juba paar aastat ravinud radiojoodravi järgset kilpnäärme alatalitlust. Viimastel analüüsides TSH 10,79 ja fT4 14. Siiani võtsin L-Thyroxini 50 mikrogrammi, nüüd peale analüüside vastust suurendati see 50/75 ülepäeviti.
Tean, et TSH muutub üsnagi aeglaselt, kuid kas on võimalik, et selline doosi suurendamine tekitab kõrvaltoimeid. Enesetunne hakkab uuesti meenutama ületalitlust (olen sellise doosi peal aasta algusest) - higistamine kui pole isegi palav, suur närvilisus ja ärevus/meeleoluhäired, ainevahetus väga kiire, peavalud (tavaliselt üliharva pea valutab).

Väga tänan!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Küsimus vastatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

retseptiravim

sooviksin teada, kas perearst saab mulle välja kirjutada Rocatroli ravimi 100 %, kui diagnoosi koodid on E89.2 ja E89.0?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa. Selle ravimi 100%-lise soodustusega väljakirjutamise õigus on ainult endokrinoloogil.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre

Tere!Diagnoos on Thyreoiditas autoimmunis.Kilpnääre on atrofeerunud.Tarvitan L-Thyroxini 75mg päevas momendil.Veebruaris TSH 1,89 ,novembris TSH 0,52.Enesetunne on muutunud kehvaks,vaevused südame juures,õhupuudus,väsimus,nõrkus.Perearsti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH oli normis veebruaris ja ka novembris. Väikesed normisisesed kõikumised kliinilist tähendust ei oma ja L-türoksiini annust pole põhjust muuta.
Teie vaevuste põhjusi tuleb otsida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: