Väikesed rinnad 11.06.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on selline mure et olen 16 ja rinnad on väiksed. Emal, õel ning suguvõsas on kõigil suured rinnad aga mul mitte. Menstruatsioon hakkas 11/12 eluaastast umbes aga rinnad ei ole kasvanud praegu kannan 75A olen 164 cm pikk ja kaalun 50 kg. Kas ma peaksin arsti poole põõrduma?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei peaks. Tegelikult on kõik korras. Kui kunagi täiskasvanuna seda tõepoolest soovite, võite plastikakirurgi poole pöörduda. Edaspidi rinnanäärmed suure tõenäosusega suurenevad mõnevõrra ka ilma kirurgi abita - eelkõige raseduste ja imetamisega seoses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ilma nibudeta väikesed rinnad

Mul on mure. Mu keha ei tooda naissuguhormoone ja (ilmselt seetõttu) ei ole mu rindadel naiselikke nibusid. Tegelikult võiks mulle keha järgi pakkuda, et olen 13-aastane, mitte 33.

Rinnad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda plastikakirurgide poole. Võimalik, et nemad saavad aidata.Teie hormoonkasutust on raske kommenteerida teadmata täpset diagnoosi. Tavaliselt saavad noored täiskasvanud naised ...

Loe edasi

enesetunne mis mõjutab väga mu kilpnäärme talitust

Kuigi minu küsimus ei ole otseselt endokrinoloogiline, on see mure millest Teile kirjutan halvasti mõjunud mu kilpnäärmele- mul on kilpnäärme alatatlitus. Aga Te olete nii meeldivalt vastanud ka varem ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellel murel on ainult üks lahendus - kodus pole rinnahoidjat kanda vaja. Seda enam, et Teil on väikesed rinnad, mis ei vaja pidevat toestust ega põhjusta läbi riiete kumendudes piinlikke ...

Loe edasi

väikesed rinnad ja vähitekke risk

tere. olen 38 aastane. mul on väikesed rinnad, kannan rinnahoidjat 35A. olen nendega kenasti hakkama saanud aga väikene mure ja alaväärsuskompleks on ikkagi minu sees. olen hakanud mõtlema, et äkki on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Väikesed rinnad ei anna tunnistust hormonaalsest puudulikkusest ega suurenda vähiriski. Suguhormoonide taseme ole otsustamisel on oluliseks pigem menstruaaltsükkel. Kui tsükkel on regulaarne ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: