Operatsioonijärgne paranemine. 21.03.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Kindel on neerupealse adenoomi operatsioon. Soovin teada kas peale oppi on aparaatide all olek. Kas tuakse välja ka uriinikott? Kui pikk on haiglas oleku aeg? Kui pikk paranemisperiood?Kaua ei või teha treeninguid? Millised ja kui kaua on nõuded toidule?
Oleksin väga tänulik kui saaksin teada, mis ees ootab.
Saaksin rahulikult toimetada.
Ees on ka kõrvalkilpnäärme opp, millega olen jaanuarist järjrkorras.
Saan aru, et see vastus jõuab ainult minuni. Ette tänades .

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõik need küsimused tuleks esitada oma raviarstile s.t. endokrinoloogile, kes Teid lõikusele suunas. Võimalik intensiivravi periood (ka kusepõie kateteriseerimise vajadus) ja haiglas viibimise kestus sõltuvad sellest, millise tuumoriga on tegemist (kasvajaid neerupealises on vähemalt nelja erinevat sorti), kas opereeritakse endoskoopiliselt (rahvakeeli "torude kaudu") või tehakse lahtine lõikus jne. jne. Toidule minu teada mingeid erinõudeid ei ole. Küll tuleb aga näiteks enne feokromotsütoomi lõikust tarvitada teatud erilisi ravimeid.
Kõrvalkilpnäärme operatsioon on suhteliselt kerge lõikus, mille järel intensiivset jälgimist tavaliselt vaja ei ole ja haiglasviibimine piirdub paari päevaga.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Gravesi tõbi

Tere!

Olen 27-aastane naine. Sain selle aasta veebruari lõpus Gravesi tõve diagnoosi. Võtsin Thyrozoli kuni tekkis kilpnäärme alatalitlus. Nüüd võtan alates 19.06 ühe tableti Thyrozoli ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kohe alguses võin öelda, et laste saamist kilpnäärme ületalitlus ei takista. Samas ei soovita ma rasestuda ravi ajal, vaid ikka siis, kui remissioon on saavutatud ja ravimeid võtta enam vaja ...

Loe edasi

Kilpnääre TSH normist väljas

Tere! Tegin Synlabi terviseriaki analüüsi, muidu näitajad olid korras, aga kilpnäärme TSH oli 4,3 (norm 0,4-4). Kas peaksin sellega perearsti juurde minema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH muutus Teie analüüsides on minimaalne ja mingit ravi Te hetkel kindlasti ei vaja. Igaks juhuks võiks analüüsi k.a. sügisel korrata (võib-olla lisaks võtta ka FT4). Perearsti esialgu tülitama ...

Loe edasi

Rasestumine ja analüüsi tulemused tsh jne

Sain digiloos näha oma analüüsi vastuseid:

TSH
0.39 mIU/
referentsväärtus l 0.40 - 4.00

ja


Prolaktiin
136 mIU/l
Referentsväärtus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Inimkeeles tähendab see, et Teie analüüsid on korras ja nendest ei selgu põhjust, miks Te pole rasestunud. TSH on küll normi alumisel piiril, kuid see ei tohiks kuidagi rasestumisvõimekust ...

Loe edasi

Cushingi sündroom

Kas on võimalik, et mul võib olla cushingi sündroom?
Kardioloog kahtlustab mul cushingi sündroomi, paar kuud tagasi hakkas mul tekkima kõrge vererõhk. Sain ka hüpertoonia diagnoosi.
Mul kogu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa nii napi informatsiooni ja ka kaasa pandud pildi alusel Teie küsimusele vastata "ei" ega "ja".
Tuleb minna endokrinoloogi vastuvõtule, teha vajalikud analüüsid ja siis ...

Loe edasi

Insuliiniresistentsus

Mul on diagnoositud PCOS. Kas kuidagi saab analüüsidega kindlaks teha ka seda, kas mul on insuliiniresistentsus? On see üldse oluline? Saan aru, et kõige olulisem on alandada kaalu, olen valmis oma elustiili ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Insuliinresistentsuse diagnoosimisel praktilist tähendust ei ole. PCOS-iga patsientidel on enamasti tegemist insuliinresistentsusega, mis on tõenäoliselt üks oluline PCOS-i kujunemise põhjus. ...

Loe edasi

Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH?88.65 mIU/l

tegin synlabis terviseriski paketi kilpnäärme hormoon väga kõrge
kas on põhjust murelik olla ainuke ravim mida tarbin on astmaravim relvar ellipta kas see võib mõjutada vereproovi tulemust lisan ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks on tõesti mõnevõrra põhjust - tõenäoliselt on teil kilpnäärme alatalitlus. Soovitan oma analüüsi vastustega perearsti poole pöörduda. Perearst korraldab vajalikud lisauuringud ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere.

Märts 2019 lasin teha vereproovi ning kilpnääme näitajad näitasid kerged alatalitlust

TSH 4,02
fT4 14,01

Jaanuar 2020 lasin uue proovi teha , näidus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on võimalik, et nüüd on kõik korras. Eriarstile Te minema ei pea, regulaarset jälgimist Te ei vaja. Lihtsalt Teie kilpnäärmega on kõik korras ja varasemad piiripealsed näitajad tegelikku ...

Loe edasi

Rasedusaegne diabeet

Tere,

Paar nädalat tagasi diagnoositi mulle rasedusaegne diabeet, täna rasedust 20+3nädalat. Kaalult olen ülekaaluline ning lähisugulastel (isa ja vanaema) esines diabeet. Enne rasedust oli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mida arst Teile raviks määrab, selle üle on olemasolevate nappide andmete põhjal raske otsustada. Jah, see võib olla pikatoimelise insuliini süst õhtul, et hommikust veresuhkrut parandada. ...

Loe edasi

Liigne karvakasv, juuste väljalangemine

Olen viimasel ajal täheldanud suuremat juuste väljalangemist- hajusalt pealae pealt ning juustepiirilt. Varasemalt on seda ikka olnud, kuid pigem kevadel ning sellises koguses mida üldiselt ei pane tähele. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Meili teel on Teie karvakasvu ja ka juuste väljalangemist üsna võimatu hinnata. Seega siis puht teoreetiliselt vastan, et jah, liigne karvakasv naisterahval näol, rinnal, reitel, kõhu keskjoonel ...

Loe edasi

Kas on võimalik teada saada, kas hormoonid on sassis?

Tere!
Olen 28 a, ühe lapse ema ja peale seda kui avastati endometrioos ja sain hormoonravi, olen hädas olnus kehakaalu tõusuga, ärevusega, allergiad ( shokolaad/kakao) ja laktoositalumatusega. 2016 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus juba vastatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: