Kaalu langus 10.05.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
olen 31. a naine ja kogu elu olnud suhteliselt väikese kehkaaluga stabiilselt 47-48 kg (pikkus 158). Söömine ei ole probleemiks, üritan toituda korralikult, mitmekesiselt. Samas tunnen tihti, et olen toidu suhtes hirmus valiv - kõht on tühi aga midagi süüa ei taha. Mõni nädal tagasi avastasin, et olen 3 kg alla võtnud. Olen toitmumist jälginud aga kaal ei tõuse. Kas oleks mõtekas pöörduda spetsialisti jutule? Olen kuulnud, et liiga väike kehakaal võib osutada probleemiks lapse saamisel aga just see projekt käsil on. Suurimad tänud.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei oska Teile hästi ühtegi spetsialisti soovitada. Endokrinoloogid kaaluprobleemidega ei tegele, kui üle- või alakaal endokriinhaigusest põhjustatud ei ole. Isutuse võimalikke põhjuseid on väga palju - ka näiteks stress ja depressioon. Kui menstruaaltsükkel püsib regulaarsena ja ovulatsioonid toimuvad, ei ole kehakaal iseenesest fertiilsuse seisukohast tähtis. Kui lisaks kaalulangusele peaksid ilmnema ka mingid muud vaevused, soovitan küll tervisekontroll ära teha (alguses pöörduda perearsti juurde).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kaalu langus

Tere,olen 178cm pikk ja hetkel kaalun ca 70-71kg,kolm aastat tagasi kaalusin 76kg aga jätsin alkoholi tarbimise 3a tagasi täielikult maha ilma igasuguse kõrvalise abita ja hetkel rahman ka palju fūūsilit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Pigem arvan ma, et hea söögiisu, normaalse seedimise ja piisava füüsilise koormuse juures pole hetkel muretsemiseks veel põhjust (KMI 22 - normis). Kui kaal siiski peaks tulevikus veelgi langema, ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalituse ravi ja kasvaja operatsioon

Arst kirjutas 3 kord päevas Tiotil'i süüa ja sügisel soovitas operatsiooni,kui ravimeid hakkan sööma, kas kaalu langus kaob ja väsimus,närvilisus ning kiire pulss normaliseerub või see toimub peale operatsiooni ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ravi tiotiiliga peaks Teie vaevused kõrvaldama või neid oluliselt leevendama ligikaudu kuu aja jooksul. Hilisem operatsioon aitab saavutada püsivat ravitoimet, mis jääb kestma ka peale tablettravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: