vastuvõtule 28.05.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere doktor Anu Ambos
Teie poole soovitasid pöörduda kui parima endokrinoloogia doktori poole doktorid Maie Väli ja Galina Litter.
Millal ma saaksin tulla Teie vastuvõtule?
Olen 45.aastane diabeedikust meesterahvas Raplast, kelle haigus diagnoositi k.a. veebruarikuus.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Vastuvõtule võite pöörduda SA PER Mustamäe korpusesse (Sütiste 19), eelnevalt kokku leppides telefonil 697 1799.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Radiojoodravi

Tere,

sooviksin veidi infot raseduse kohta peale radiojoodravi.

Mul on Gravesi tõbi (diagnoos alates 2020) ja ees ootamas radiojoodravi. Olen konsulteerinud kahe erineva endokrinoloogiga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Gravesi tõve korral tehtav radiojoodravi väikese annusega on OK! Teine lugu on kilpnäärme vähi korral tehtavate suurte radiojoodi annustega - sel juhul võiks küll soovitada munarakkude külmutamist. ...

Loe edasi

Sõlmeline kilpnääre

Tere.
Tehti uuring ja avastati väga väga palju sõlmli kilpnäärmelt, need olevat juba seal ammusest ajast.
Vereanalüüs selline:
AnalüüsTulemusÜhikReferentsväärtus
TSH - 0.68mIU/l0.40-4.00

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel on kilpnäärme talitlus normis. Tõenäoliselt on tegemist autoimmuunse türeoidiidiga, kuna Tg IgG tiiter on normist kõrgem. Kilpnäärme medullaarse vähi marker kaltsitoniin ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus?

Tere!
Minu vereanalüüsi tulemused:
TSH <0,01 Refer.väärtus 0,27-4,2
Türeoglobuliin 0,83 " 3,5-77
TSI 1,08 " ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre ei ole septiline, tegemist on kilpnäärme ületalitlusega ehk rahvalikumalt toksilise struumaga. Kilpnäärme ületalitlus võib ka väikest palavikku põhjustada, kuigi üle 38 kraadi kehatempratuur ...

Loe edasi

Kas kilpnäärme näitajad on korrras?

Tere

tekkis küsimus seoses kilpnäärme analüüsi vastustega, kas näitajad on normis või peaksin muret tundma? 2019 sai üle elatud hodgkini lümfoom ja pärast seda on olnud meeletu kaalutõus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa ma ammendavalt vastata, kui ei tea selle labori normivahemikke, kus analüüsi tegite. Siiski on üsna tõenäoline, et TSH väärtus on veidi üle normi (suuremas osas laborites on ...

Loe edasi

tüki tunne kurgus

Tere!
Augustis ilmnes mul tüki tunne kurgus,oli ka köha,mis ajas öökima.Käisin perearstil kes leidis,et mul on reflux.
Määrati maomahla vähendavat ravimit.See ei aita
Tehti röntgen,mis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tsüst on oma olemuselt vedelikukogum ja tsüstid esinevad sageli organites, kus vedelikku produtseeritakse - kilpnääre, neerud, maks. Kilpnäärme tsüstid on healoomulised ja kui nad on väikesed ...

Loe edasi

TBO IgG normist väljas

Tere.
Käisin synlabis lasin teha kilpnäärme analüüsid.
Ja vastused tulid TSH oli norm ja FT4 oli norm aga TBG IgG oli normist väljas lisasin pildi ka .Ma muidugi tunnen ka ennast halvasti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on korras (TSH ja FT4 normis). Kõrge TPO-AK tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile, mis on pärilik kilpnäärme riskiseisund - Teil on oluliselt kõrgem ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere,

Avastati peale sünnitust 7 kuud hiljem kilpnäärme ületalitus ( pôletik) Olen 6kuud vôtnud kilpnäärme ravimit.Hetkel vôtan seda 1x päevas hommikuti.
Käin iga kuu analüüse tegemas. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellest, et arst soovib teha kilpnäärme ultraheliuuringut, küll midagi halba järeldada ei saa. Analüüs küll päris korras ei ole - mõõdukas ületalitlus veel püsib. Tõenäoliselt soovib arst Teid ...

Loe edasi

kilpnäärme sõlm

Tere
Kilpnäärme ultraheliuuringu käigus avastati 3 cm sõlm.
Kilpnäärme ultraheliuuring
Kirjeldus: Kilpnäärmeistmuse vasakpoolses osas koos vasaku sagara eesosaga
paikneb 32 mm ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sõlme suurus ei räägi ei hea- ega pahaloomulisuse poolt. Siiski korraldab endokrinoloog tõenäoliselt peennõelabiopsia, et valida edasine ravitaktika. Kui sõlm on veenvalt healoomuline, võib ...

Loe edasi

Kilpnäärme testide tulemused.

Tere,

Olen viimastel kuudel tundnud valu lihastes ja liigestes. Lisaks sellele on mul väga kuiv nahk, mis ei lähe paremaks ükskõik mis kreemi ma kasutan. Ka juukseid langeb rohkem välja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras ja kilpnäärmevastaste antikehade tiiter madal. Seega on kilpnäärme talitlus praegu normis ja ei külmunud õlg, kuiv nahk, juuste väljalangemine ega ...

Loe edasi

Kas võib kilpnäärme alatalitusega käia infrapuna soojendusega rullmaasaazis?

Kas võib kilpnäärme alatalitusega käia infrapuna soojendusega rullmaasaazis?
Mulle on määratud igapäevaseks kasutamiseks 1tbl. L-thyroxin 50 mg

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Jah, võib!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: