Kilpnäärmehaiguse ravi 14.05.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, sooviks teada, et kui on kilpnääre korrast ära ja kui seda ei ravita, siis mis võib juhtuda?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõik sõltub sellest, millise kilpnäärmehaigusega on tegemist ja millist ravi planeeritakse.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Kiire lebopulss 90/100 ei mäleta mis ajast,emal samuti aastakümneid, vahepeal süda klopib. Harva ka käte värin. Pole kaalulangust ega kiiret seedimist ega ka muid ületalitluse sümptomeid. Kilpnäärme proovi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaiguse sünnitusjärgse ägenemisega. Soovitan minna endokrinoloogi vastuvõtule, kes teeb otsuse, kas ravi on vajalik või mitte.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.

Palun selgitust juurde lisatud info kohta ja mida soovitate mul järgmisena antud olukorras teha.
Veel sooviksin teada mis Eestis maksab THYROID BIOPSY X2 NODULES, kuna viibin antud hetkel Eestist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitada võib seda sama, mida on soovitatud radioloogi poolt juurdelisatud ultraheliuuringu kirjelduses - tuleb võtta peennõelabiopsia kaltsifikaatidega sõlmest. Tuleks siiski ära teha ka ...

Loe edasi

Joodi tarvitamine kogustes 1000 - 50 000 MCG

Kes on eestis joodi spetsalist, kes oleks kursis uuemate uuringutega suuremates kogustes joodi tarvitamises? Nagu kirjeldatud selles Dr. David Brownstein webinaris https://www.youtube.com/watch?v=rj-dwWsm8D0

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Minu seisukoht on, et autoimmuunne kilpnäärmehaigus ei ole kuidagi seotud joodivaegusega ja joodi tarvitades Te seda ei paranda. Autoimmuunse kilpnäärmehaiguse levimus on pigem kõrgem piisava ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsid

Kui laps oli 4k.vana mul diagnoositi kilpnäärme ületalitust TSH-0,093, T3-12,14,T4-25,83. Arst kirjutas Tiotil 2 tbl päevas, 3 nädalat hiljem TSH-0,010, T3-13,34, T4-30,86. Arst kirjutas Thirozol 2 tbl ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunse kilpnäärmehaiguse ägenemine peale sünnitust on üsna tavapärane. Arst on korraldanud ületalitluse ravi üsna väikeses annuses (tõenäoliselt toidate rinnaga), mistõttu ravi mõju ...

Loe edasi

ainevahetushäired

Tere. Kas ainevahetushäired (kõhulahtisus ja puhitus, pidevad halvalõhnalised gaasid) võivad viidata kilpnäärme häiretele? Lisaks on neelamine raskendatud ja karvakasv suurenenud (olen 27 aastane naine). ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõhulahtisus, kõhupuhitus ja rohked soolegaasid küll kilpnäärmehaigusele ei viita. Pigem on tegemist nn. ärritatud soole sündroomiga, mida ravib gastroenteroloog (mao-soolearst). Ka suurenenud ...

Loe edasi

silmad

Mul on kilpnääre pisut suurenenud lapsest peale,kuid ei ole põhjustanud mingeid muid kõrvalnähte.Ei võta ka mingeid ravimeid seoses sellega.Käin iga aasta kontrollis ka-kõik on korras.Aga nüüd kui käisin,küsis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Silmakahjustus võib esineda üksnes autoimmuunse kilpnäärmehaiguse korral. Kui Teil on lihtne kilpnäärme suurenemine ja autoimmuunse kilpnäärmehaiguse tunnused puuduvad (antikehade tiiter on ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus

tere,

kas ja kuidas mõjub kilpnäärme ületalitluse ravi ajal alkoholi tarbimine ja suitsetamine, räägitakse ju et ravimeid võttes alkoholi tarbida ei tohiks

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Alkoholitarbimine ja suitsetamine ei saa kellelegi kasulikult mõjuda. Seega on vastus ette teada.
Suitsetamine soodustab autoimmuunse kilpnäärmehaiguse korral silmakahjustuse teket. ...

Loe edasi

Tsh 0,009 ja ft4 61

Tere jälle!
Kirjutasin juba teile ühe kirja, need samad anal.vastused. Mul on veel üks mure: paar viimast ööd on mul silmad väga tugevalt valutanud, ükski rohi ei aita, üldine nõrkus ja pearinglus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas ja head uut aastat!
Difuusse toksilise struumaga võib kaasneda silmaliigutajate lihaste ja silmamuna taguse sidekoe turse. Silmad võivad minna natuke "pungi", skleera (silmavalge) võib ...

Loe edasi

kilpnäärmest

Tere!
Selline küsimus, et 4a tagasi käisin endokrinoloogi juures, kes torkas mulle suure süstla kõrri ja analüüsidest selgus, et mul nagu on kilpnääre haige, aga ravi mulle ei kirjutatud. See noor ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil kilpnäärmes sõlmelised muutused ja nõelaga võeti rakumaterjali pahaloomulise kasvaja välistamiseks. Tõenäoliselt analüüsis viiteid pahaloomulisusele ei leidunud ja jäite ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja TSH

Jah,saan ka praegu asendusravi.L-Thyroxini kogus igal hommikul 150 mcg. Diagnoos: hypopituitarismus. Olen siis seni vale ravi saanud või on kõigele loogiline seletus?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Õnneks on vastus: kõigele on loogiline seletus.
Teie olete asendusravil mitte kilpnäärmehaiguse, vaid hüpofüüsi puudulikkuse tõttu. Teie kilpnääre on tõenäoliselt hoopis terve. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: