Abtsessid kaenla all. 30.04.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, olen 25.a. naine. Kodus kasvab aastane laps. Mure selles, et mul on hakanud tekkima parema kaenla alla nahaalused abtsessid. Ühte olen käinud lausa kirurgiliselt avamas. Teised on tulnud ja taandunud. Kui miski natukenegi hõõrub on kohe kas vill või punn kaenla all olemas. Teisel käel sellist asja ei ole. Kaenlaalune on väga koledaks muutunud ja sinna tekib ka väga palju nahapealseid mädapunnikesi.
Olgu mainitud, et 3 kuud tagasi hakkasin kasutama yarina tablette, kuid 2-l kuul tekkis mul kõhutõbi ja lõpetasin tablettide võtmise päevapealt ära.
Enda perearst laiutab käsi ja on mulle kirjutanud välja 2 antibiootikumikuuri. Kuid tulutult. Vereproov on tehtud ja see oli koras, kontrolliti ka kilpnääret ja maksa ja nende näitajad olid samuti korras.
Teie arvamust ootama jäädes.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Endokriinhaigusega siin tegemist ei ole. Samuti ei ole siin seost rasestimisvastaste tablettidega. Tõenäoliselt on Teil parema kaenalaaluse higinäärmete põletik. Soovitan järjekordse "punni" tekkimisel võtta selle sisaldisest külv, millest saab määrata haigustekitajat ja tekitaja tundlikkust antibiootikumidele. Nii saab valida sobiva ravimi. Lisaks võiksite nõu pidada nahaarstiga.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Muhk

Mul tekkis kõrva taha muhk ehk suurenenud lümfisõlm, pole valulik ega midagi. Nüüd tekkis kaenla alla valulik muhk. Kas mul on põhjust muretseda?

Käisin kõrvataguse muhuga arstil. Tehti ultraheli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie muhud ei ole tõenäoliselt kuidagi kilpnäärmega seotud. Kõige suurema tõenäosusega on need suurenenud lümfisõlmed (kaenla all võib muhku põhjustada ka põletikuline higi- või rasunääre). ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: