tere. 27.02.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

mul on selline küsimus, et mul eelmine endokrünoloog kirjutas mulle venenimega ravimid, kilpnäärmele.et kas on võimalik et need muudavad emotsioone ja tundeid iga sekund?ja kas tohin seda ravi edasi teha?veri on mul ka üldiselt halb.on tekkinud ka nahalööve,peopesad ja jalatallad(villid ja hiljem kooruv nahk).on on ka mädapaiseid kehal.ei tea kelle juurde pöörduda, kuna nahaarst ütleb et kontsulteeriksin oma kilpnäärme arstiga ja tema omakorda vastupidi.mõlemad kirjutavad hormoon tablette kuhjade viisi, aga pole siiani mind mitte üks aidanud.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Vene nimega ravimid (tõenäoliselt merkasoliil) ei põhjusta emotsioonide muutust, küll aga võib meeleolu kõikumisi põhjustada haigus, mida nendega ravitakse s.t. kilpnäärme ületalitlus. Seega on lootust ravi abil meeleolu stabiliseerida. Nahalööbe tekkimise puhul tuleb alati mõelda ravimallergiale ja kui lööve tekkis peale merkasoliilravi alustamist, ei ole põhjuslik seos välistatud. Arutage seda probleemi oma raviarstiga. Mädapaiseid ei põhjusta ei kilpnäärme ületalitlus ega merkasoliil, siin võiks nahaarsti abile loota.
Ei oska küll arvata, millisid hormoontablette Teie endokrinoloog Teile kuhjade viisi kirjutab. Merkasoliil küll hormoontablett ei ole. Vastupidi, ta pidurdab kilpnäärmehormoonide tootmist organismis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Anaplastiline kilpnäärmevähk

Tere! Kas anaplastiline kilpnäärmevähk on pärilik?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus .


Tere !


Kas kilpnäärme alatalitluse puhul võib solaariumis päevitada
ja suvel päikest võtta ?


Lugupidamisega
Asty



Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, võib.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: