Angiin 18.03.24 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Lapsel avastati streptokok, raviks võtsime ca 4 päeva ravimit Ospen ja 3 päeva ravimit amoxicilliin, kuna lapsel tekkis jalgadele lööve iga kord, kui olime võtnud Ospenit. Käisime kurku uuesti kontrollimas nüüd ja kuulsin lasteõelt, et kui vahetatakse antibiootikumi, siis oleks ka kuur pidanud olema päeva võrra pikem, seda arst meile ei öelnud vaid kokkulepe oli, et kuur kestab kokku kahe ravimiga 7 päeva. Lisaks juhtus olukord, kus üks antibiootikum jäi vahele kuna ei õnnestunud last öösel äratada. Minu küsimus oleks, kui suur on tõenäosus, et ravi jäi lapsele lühikeseks antibiootikumi vahetamise tõttu ja streptokok ei saanudki välja ravitud? Kuidas seda tuvastada?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Muretsemiseks ei ole põhjust. Üksiku ravikorra vahelejäämine ei ole väga suur probleem ja antibiootikumi vahetamist vajadusel ikka tehakse. Ravikuuri pikkused ei ole määratud väga täpselt, ühepäevane kõikumine ei ole väga oluline. Kui tekkis kliiniline paranemine, siis on kõik hästi ja uusi uuringuid pole ka vaja teha. Neeluruum ei ole steriilne, seal on ikka baktereid ka täiesti tervel lapsel.
Haigestumise puhul tehakse uuringuid otsustamaks missugune ravim valida ja kas üldse antibakteriaalset ravi vaja on, sest sageli on kurgupõletiku põhjuseks viirused.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Pepu punetus

Ei saa jagu sellest punetusest.olnud see nüüd nõks üle nädala.oleme kasutanud sudokreemi,bephanthen baby,kartuli tärklist.PA poolt kirjutatud sibicort nüüd 5es päev.ja mitte midagi.olen nõutu.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Käsimüügiravimitest on apteegis klotrimasool kreem, millest võib abi olla.
Kui ei parane, peate uuesti perearsti vastuvõtule pöörduma,
Kjulge

Loe edasi

Palavik ja lööve

Lapsel (1a8k) 3 päeva kõrge palavik, üle 39.
Sellele järgnes alapalavik 35.5 ja lööve üle keha.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tegemist on viirushaigusest põhjustatud lööbega, mis taandub ravita.
Nn kolme päeva palavikule on iseloomulik kõrge kehatemperatuur, teisi haigusnähte ei kujune, palaviku langedes ...

Loe edasi

Allergia

Tere ,kas tegu võib olla allergia sümptomiga ?

Laps köhatab ja öögib tatti üles ,kas midagi kurgus kõditab .Meil olemas ka kass ,paksema karvaga, kelle karva ikka satub keskkonda,hoolimata ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Köha põhjuseks võib olla neelu valgunud ninasekreet, aga ka ärritus või allergia seoses kassiga. Allergiatestidega saab hinnata ülitundlikkust allergeenide sh tolmulestade, kassi jt ...

Loe edasi

Lapse väljaheide limane

Laps on hetkel 4,5 kuune ning rooja on juba ca 3 kuud limane. Lima on rohkelt, vahepeal väljub kaka lausa tarretisena. Perearsti sõnul seni kuni laps kaalust juurde võtab, ei ole vaja muretseda. Laps aga ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere.
Rinnapiima saaba lapse roojas võib olla lima. Testidega ei ole seni piimaallergiat kindlaks tehtud ja kui õigesti aru saan, ei ole ka piima ja piimatoodete vältimine ema menüüs rooja muutust ...

Loe edasi

Lorisev nina

Imik varsti saab 2 kuuseks magades loriseb ja kõriseb nagu oleks midagi ninas või suus. Selline tunne nagu oleks midagi kas ninas või suus ( vedelat). Rinda sööb hästi siis nina hingab. Mõnikord köhatab ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Imiku limaskestad on kohevad, ka pehmesuulagi võib olla lõdvem, on ka erinevaid haiguseid. Saan soovitada vaid perearsti konsultatsiooni ja edasist käsitlust.

Head tervist soovides,
Loe edasi

Lorisev nina

Imik varsti saab 2 kuuseks magades loriseb ja kõriseb nagu oleks midagi ninas või suus. Selline tunne nagu oleks midagi kas ninas või suus ( vedelat). Rinda sööb hästi siis nina hingab. Mõnikord köhatab ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
See ei ole ilmselt midagi haiguslikku. Mõnikord läheb piima ninna. Füsioloogilise lahusega võib puhastada.

Parimat, Kjulge

Loe edasi

Laigud

Tere ,mis lööbega võiks tegemist olla ?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Selle kirjelduse järgi ei saa kuidagi öelda, millega tegemist.
Kui niisutava kreemi kasutamisest ei ole märgatavat abi saate löövet näidata kõigepealt perearstile, et otsustada ...

Loe edasi

2.9a lapsel põsed punased

Tere laps käis nädal lasteaias ja eile ööse oli kuidagi kahtlane ja uimaneööse oli väike palavik ja hommiku oksendas aind vedeliku välja päevajooksul läks paremaks enam ei ole oksendanud ja nüüd õhtu jälle ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kõige sagedasem hääle käheduse/kadumise põhjus on larüngiit ja selle põhjuseks infektsioon. Et lapsel oli väike palavik ja oksendamine, toetavad need nakkuse võimalust. Larüngiidi puhul ...

Loe edasi

Laik kuklal

Tere!

Umbes kolm päeva tagasi tekkinud turja peale selline punane laik, millega võib olla tegu?

Veidi sügeleb ja tulitab

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Meenutab kontaktdermatiiti, ehk nahapõletik vahetust kokkupuutest mingi vallandava teguriga. Põhjuseid väga palju. Esialgu käsimüügist salv Bepanthen v Sudocrem, apteeker soovitab täpsemalt. ...

Loe edasi

Ebakvaliteetne uni ja suuhingamine

Poisslaps saab kohe 14.mail kolme aastaseks.
Probleemid hakkasid päeva pealt. 09.10.23. Hakkas õhtul magama minnes kohutavalt norskama. Tekkis esmakordselt ninaneelunohu kus nina seest lurises ja ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Peale adenoidide eemaldamist on mõnikord jätkuvalt suuhingamist.
Nasonex on ninas turse vähendamiseks. Ravitulemust hinnatakse 1-2 -kuuse ravi järgselt.
Allergiateste tehakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: