Vereanalüüsist 19.01.11 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Soovin pöörduda allergoloogi juurde seoses sellega, et viimase kuu jooksul on mul olnud väga tugevad ja äkilised allergilised reaktsioonid erinevatele ainetele (olen atoopik) ning perearst lasi teha ka vereanalüüsi. Muud näitajad on korras, kuid suurenenud on eosinofiilide tase ning pisut ka lümfotsüüdid. Vastavalt siis: EOS 9,6 (norm 0,5-6%) ja EOS 0,6 (norm 0,04-0,4 10*9L), LYM 40,2 (norm 20-40%). Mida selle põhjal üldse öelda saaks? Ehk on tegemist hoopis mingi muu haigusega? Küsin sepärast, et ooteaeg arsti juurde on pikk ning sooviks kasvõi mingit kommentaari.
Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kas lisaks allergiale on veel mingeid terviseprobleeme, saab öelda ikkagi vaid täpsema anamneesi ja uuringute alusel. Enne allergoloogi vatsuvõtule jõudmist oleks tingimata vaja vältida kokkupuudet nende ainetega, milles suhtes juba praegu teate end allergiline olevat. Soovitan vältida toidus kakaod, aedmaasikaid, tsitruseid, viinamarju, kiivit, hallitusjuustu, värv-, säilitus- ja maitseaineid. Regulaarsest antihistamiinikumi kasutamisest võiks ka abi olla, kuid selle võtmine tuleks võimalusel lõpetada nädal enne allergoloogi konsultatsioonile minekut. Siis on võimalik teha ka nahateste. Allergiavastaste antihistamiinsete tablettide võtmisel jääb võimalus täpsustada allergia põhjust vaid vereproovist. Teie viimane vereproov, milles eosinofiilia, toetab allergia olemasolu, kuid midagi täpsemalt selle analüüsi alusel öelda ei saa.
Parimate soovidega,
Kaja Julge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Sügelev lööve kehal

Sünnitasin 27.06 ja tekkis alakõhule ( venitusarmidele )sügelev lööve, levis edasi, nüüd on löövet täis nii jalad kui käed, pole nahal vaba kohta kus neid punne poleks. Sügelevad meeletult, siiani pole ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Minu soovitus on pöörduda nahaarsti vastuvõtule, kes saab kogu keha üle vaadata, täpsustada võimalikke lööbe tekke põhjusi, vajadusel teha uuringuid ja selle alusel määrata ravi.
Loe edasi

Millega on tegu

Millega on tegu?

Hakkas algul sügelema ja siis hakkas levima. Hetkel on see ka kubemepiirkonnas ja paremal pool põses

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ainult selle pildi järgi ei saa soovitusi anda.
Vaja oleks pöörduda perearsti vastuvõtule, kes saab kogu keha üle vaadata, vaja oleks vastuseid päris mitmetele küsimutele. Vajadusel ...

Loe edasi

Allergia

Tere. Kas on tegemist allergiaga? Kuu aega tagasi algas tööl olles kurgus probleemid, lümfisõlmed paistetasid üles, paremale poole kurku tekkisid kodujuustu taolised tükikesed, sisse hingates tunnen ärritust, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Allergiale need kaebused iseloomulikud ei ole. Minu soovitus on pöörduda kõigepealt perearsti vastuvõtule ja tema otsustab siis vereproovi tegemise ja kurguarsti vastuvõtule mineku vajaduse. ...

Loe edasi

Peapööritus ja tolmuallergia

Tere!

Mul on probleem peapöörituse ja iiveldusega, mis algab hooti ning võib kesta 1-2h kuni 15 tunnini. Probleem on kestnud juba umbes 4 aastat, olen kurtnud probleemi korduvalt perearstile, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tolmulestaallergiaga ma neid kaebusi ei seostaks
.Ebameeldivat enesetunnet võib põhjustada ninakinnisus, selle raviks on ordineeritud ninahormoon.
Astma uuringud on korras ...

Loe edasi

Kõrvad lukus

Põdesin Covid 19, kuigi sellega oli igasuguseid probleeme alates köhimisest, kõhulahtisusest kuni maitsemeele kaoni, siis nohu ei olnud.
Olen nüüd end neli nädalat ravinud ja tasapisi paranenud, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Minu soovitus on kasutada lisaks Sudafedi.

Kui sellest ei ole abi, tuleks minna kurgu-nina-kõrvaarsti vastuvõtule.
Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

4 kuuse beebi limane väljaheide

Tere!

Meie 4-kuusel rinnapiima beebil on juba kuu aega olnud kaka roheline (männiroheline, mururoheline, erkroheline) ja limane. Vahepeal on väga vedel nagu vesi, vahel normaalsema konsistentsiga ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tegemist võib olla toiduallergia või talumatusega. Nädal aega menüü muutust ei ole piisav, et hinnata selle mõju. Rooja muutus tekib mitmenädalase dieedimuutuse korral.
Kõige ...

Loe edasi

Punased vaiksed kublad

Tere,
Mul algas umbes nädal tagasi lööve puusade peal ja sealt levis kiiresti edasi natuke ennem kaenlaaluste ja kätele (kaenla all, kuid mitte alal kus kasvavad karvad) nüüdseks on juba kaelal ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Sellest pildist ja olukorra lühikirjeldusest jääb nõu andmiseks väheseks. Peate pöörduma rasedust juhtiva ja ravimeid ordineerinud inimese poole, et anda hinnang seoses ravimite kasutamisega, ...

Loe edasi

allergija

TERE! Olin allergiline ja nüüd eriti allergiline.Järsku (2017) hakkas (sain) kerge vaskuliidi,nüüd on juba vaskuliidid. reumatoloog pani diagnoosiks SCHÖNLEIN-CENOCHI. Reumat ei ole siis edasi ta ei aidanud,Perearst ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Selle vähese info põhjal, mida saan sellest kirjast, ei ole kahjuks kuidagi võimalik ravisoovitusi anda.

Peate ikka järgima reumatoloogi ettekirjutusi.

Heade ...

Loe edasi

Tulemuste tõlgendamine

Tere!

Siin on link, kus on tekst https://www.kliinik.ee/allergoloogia/id-38/noustamine/?question=82649, aga olen ära unustanud vist lisada pildid oma proovide tulemustest. Võibolla nüüd saab ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

1) Pollinoosi põhjuseks on tehtud uuringute alusel puude, heintaimede ja rohttaimede õietolm.
Kõige kõrgem on IgE antikehade sisaldus heintaimede õietolmu suhtes ja ka teraviljadele ...

Loe edasi

Allergiatestide tulemused

Tere!

Soovin veidi ka teie nõu oma allergiatestide tulemustele. Alguse sai kõik siis sellest, et käisin septembris jooksmas õues. Pärast autosse istumist tekkis meeletu kuumalaine, kael hakkas ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Infot on kirjas palju, kuid mitmed olulised asjad siin siiski ei kajastu, et anda juhised edasiseks tegutsemiseks.
Kindlasti saab hinnangut anda see, kes on näinud kõiki analüüside ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: