kas hemorroid ja lõhe? 17.12.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, mõned nädalad on olnud tuim valu pärakus, perearstil ka käisin, on üks pärakulõhe ja hemorroid. kas need võivad tekitada sellist ebameeldivat tunnet päraku ümber? otseselt ei valuta, aga koguaeg mõtlen ja siis tunne et midagi nagu teistmoodi. Kuna vereanalüüsist selgus, et ka aneemia, siis söön ka hetkel rauatablette. sellest ka on ärevus, et aneemia, ebamugav tunne pärakus ja nüüd olen genereerinud endale igasuguseid haigusi... on 8 aastat tagasi tehtud ka koloskoopia, mis oli korras. Perearst ütles, et koloskoopia näidustatud pole ja ei näe üldse põhjust muretsemiseks. On ka seljavalu paremal alaseljas, aga sellega saatis reumatoloogile. Kas võib olla, et hemorroid ja lõhe tekitavad seda ebameeldivat ja nagu suruvat tunnet pärakus ja ka oma ärevusega olen kõik hullemaks mõelnud või peaksin siiski pöörduma ka veel kirurgile?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pärakulõhe peaks andma kaunis tugevat valu, mis tekib defekatsioonil ja jääb ka peale seda püsima. Hemorroidid võivad Teie poolt kirjeldatud vaevusi põhjustada küll. KuiTeil on faecese peitvere analüüs negatiivne, siis ei pea ka mina koloskoopiat näidustatuks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Millega võib tegu olla (hemorroid)?

Tere. Suurem muna, mis paistab, tekkis nädal tagasi üleöö. Vahel teeb ka valu liikumisel. Kas saab ravida ilma kirurgilise sekkumiseta või peab kirurgi poole pöörduma?
Kui ilma, siis millega? Kui ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sügelus ja hemorroid ei pruugi teineteisega koos olla. Muna, mida kirjeldate, võib olla tromboseerunud hemorroid. Kui kohe pöörduda, saab väga lihtsa lokaalanesteesias tehtava protseduuriga - tromb eemaldada. ...

Loe edasi

Hemorroid

Olen 13 ja päraku juures punn. Pühkides on verd natuke. Arstile pöörduda ei julge. Kas võib olla hemorroid?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi sobiks hemorroidiks. Soovitaksin siiski oma hirmust üle olla ja perearstile näidata.

Loe edasi

Hemorroid

Juba umbes 3-4 aastat on mul väline hemorroid. Alguses veritses ja oli valus kuid siis aitasid küünlad. Nüüd paar aastat pole enam mingeid probleeme, pole valu ega veritsust, lihtsalt tean et see on olemas. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

KUi probleeme ei ole, siis pöördumiseks põhjust ei näe.

Loe edasi

Hemorroid

Juba umbes 3-4 aastat on mul väline hemorroid. Alguses veritses ja oli valus kuid siis aitasid küünlad. Nüüd paar aastat pole enam mingeid probleeme, pole valu ega veritsust, lihtsalt tean et see on olemas. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui vaevusi ei ole, siis vajadust ei näe.

Loe edasi

Hemorroid

Kas troxevasini kapsleid võib imetamise ajal kasutada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu teada võib.

Loe edasi

Hemorroid või ..???

5 aastat tagasi sünnitasin poja, peale seda tekkis päraku ligidale nagu näsajas moodustis või nahatükk. Valu ei ole teinud, kuid segab hügeenilist wc käimist (pühkimist). Sooviks teada, mis see olla võib ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla nii hemorroid kui ka nn naha jääkripats. Mõlemate puhul tuleb eemaldamine kõne alla.

Loe edasi

Hemorroid

Kas hemorroidi esinemisel võib kohe pöörduda kirurgi poole või peab eelnevalt perearstilt saatekirja võtma?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajalik on perearsti saatekiri. Ilma võite pöörduda EMO-sse.

Loe edasi

Hemorroid

Tere!

Mure järgmine: raseduse lõpus (2 a6k tagasi) tekkis hemorroid, peale sünnitust see jäi ja on siiani, olen kasutanud apteegis käsimüügil olevaid küünlaid, kuid abi pole saanud. Kohati ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroid reeglina ilma operatsioonita ei kao, samuti nagu veenilaiendid jalgadelgi. Hemorroid kui selline vaevusi ei põhjusta. Valu tekib põletiku puhul - seda saab ravida rohtudega.

Loe edasi

Hemorroid ja väljaheite kuju muutus

Tere, olen naine, 33.a. Küsimus selline, et kas ka hemorroid võib põhjustada väljaheite kuju muutust (ühest küljest nagu oleks ära lõigatud)?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorridist selline rooja kuju muutus kindlasti põhjustatud olla ei saa. Kui Teil muid vaevusi ei ole siis ei näe põhjust muretsemiseks - kõhukinnisus, veri roojal, defekatsiooni raskus ja valu on sümptomid, ...

Loe edasi

pepuaugu juures nagu pakitseb

tere, paar päeva tagasi nagu hakkas pepuaugu juures pakitsema, aga välisel vaatlusel mingeid usse ega midagi ei olnud näha, muidu süptomeid ka ei ole, 5 aastat tagasi peale sünnitust tekkis hemmoroid sinna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroid võib pakitseda küll.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: