Piklik kühm selgroo kõrval, ribide kohal 03.12.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Nädal tagasi kukkus mu seljale (põiki üle selja) umbes lapse käsivarre jämedune puu. Valus ei olnud, käis kerge mütsakas ainult. Kätesse tekkis korraks kerge surin aga see möödus mõne minutiga. Käed-jalad liikusid ja pea pülis selge. Pool tundi hiljem tuli kerge iivelduse tunne, ent seegi möödus kiirelt. Tundus, nagu sain keegelt põrutada, ja pidasin asja õnnelikuks õnnetuseks. Siiski, jäin end jälgima (tunnetama). Hiljem läks küll selg puuga kokkupuute kohast tuimaks, oli ebameeldiv tunne terve õhtu aga valus oli ainult lapsepõlves viga saanud lüli. Andsin seljale 24h puhkust, võtsin ibuprofeeni ja toimetasin seejärel rahulikult, aeglaselt, raskusi vältides. Kolme päeva pärast kadus valu ja tuimuski, kuid eile tuli tuimus tagasi, seekord kahele poole selgroo lülide kõrvale. Peeglist on näha vasakule poole, pigem ribide peale, kerkinud kõrgemat kohta. Katsudes on tunda nahaalust tugevat massi. Paremal pool nagu midagi näha-tunda ei ole, on ainult tuimus. Kas mulle kasvab nüüd küür selga? Kas on vaja ikkagi arstile minna? (Olen vaktsineerimata aga terve, liigun vähe kodunt väljaspool)

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Moodustis, mida kirjeldate võiks olla verevalum. Kui tegu oleks murruga, siis vaevalt Te nii vähese valuga oleksite olnud. Verevalum peaks ajaga kaduma - arvan, et küürselgsus Teid ei ähvarda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hemoroid

Tere, mul päraku lõppuosas tulnud mingi sigune punn või riba piklik moodustis oleks tunda et liikub 1,5 kuud tagasi polnud 3 päeva tagasi avastasin ,mis see olla võib pildil näha muna noolega näitatud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt on tegu kas hemorroidide või naha jääkripatsitega. Mõlema puhul vajalik vältida kõhukinnisust ja peale roojamist mitte pühkida vaid voolava veega pesta. Küünlad ja salvid on omal kohal, kuid nendega ...

Loe edasi

Kühm otsaesisel

Tere!

Avastasin kusagil 3-4 a tagasi otsaees parema kulmu kohal pisikese kõva kühmu. Valu ei tee ja vaevusi ei põhjusta otseselt. Silmnähtavalt aastate jooksul suurenenud ka ei ole. Peavalud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See kühm ja peavalud omavahel seotud ei tohiks olla. Tegu võiks olla lipoomiga.

Loe edasi

Pärasoole ava kõrval mingi kühm või punn!

Tere küsimus selline et pärasoole juurde tekkinud väike punnike siuke pehme ja pärasoole ava kergelt valutab aga veritsust midagi pole aga häirib nagu oleks väline hemoroid aga ei tea täpselt et kas saab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga täenäoline, et tegu hemorroidaaltromboosiga. Ohtlik see ei ole. Soovitaksin siiski näidata perearstile.

Loe edasi

Tere.Mul rinnakorvis ribide ristumiskohas pinksi palli suurune kõva moodustis,justkui muna.Samas Jaanuaris oli ribi katki ja ravisin ise,ilma arstita.Mis see võiks olla?

Kas on peale roide murdu võimalik et ribide ristumiskohas on pinksi palli suurune muna,vbolla pisut väiksem?Valu ta ei tee.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurru kokkukasvamise kohal tekib täiesti loomuliku asjana nn. kallus e. luumõhn. Aja jooksul see väheneb.

Loe edasi

Muna selgroo kõrval

Tere.
Tekkinud on selgroo kõrvale naha alla selline pisike tugev muna mis tekitab siis tööd tehes valu ja katsudes on ka valus. Sooviksin teada mis see võiks olla ja kuna asun hetkel komandeeringus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla lipoom e.rasvkasvaja. Et seda aga kindlalt väita, oleks vaja näha/ katsuda.

Loe edasi

Keisrilõike sisemine õmblus

Tere

2,5 aastat tagasi tehti mulle keisrilõige. Haav paranes ilusasti ja esialgu tundus kõik korras olevat. Mingil hetkel tundsin, et keisrilõike sisemise õmbluse parempoolses otsas on väike, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie poolt välja pakutud õmblusniidi ümber olev põletik on üks variant. Keisrilõike jäärel võivad haava implanteeruda ka emaka limaskesta tükid, mis hakkavad seal elama oma elu ja moodustavad nn endometriootilise ...

Loe edasi

Valus muna selgroo kõrval

Probleem on selles, et paar kuud tagasi avastasin, et keset selga selgroo kõrval on väike muna, mis on katsudes valus, muidu ei sega. Ei oska öelda, kui kaua on selline moodustis seljas olnud. Kas see ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on moodustis, mis on valus ja seega teeb kuigivõrd häda, tuleks ta ära võtta. Kas tegemist on rasvkasvajaga saab otsustada peale tema eemaldamist. Rasvkasvajad reeglina valusad olla ei tohiks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: