Õla lihase vigastus 19.09.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.sain alljärgneva MRT vastuse;
Teostatud uuringud: Tellitud uuring: MRT uuring paremast õlaliigesest. Kliinilised andmed: p õla distersioon, valulikkus, liikumispiiratus, kõõluskätise seisund. Teostatud uuring: MRT uuring paremast õlaliigesest 2 mähisega 6 tööd. Kood: 79202 x 1. Kirjeldus: LEID: Paremas AC liigeses mõõdukas artroos. I tüüpi akroomion. Tub. majuses tsüstjaid degeneratsioonialasid. SSP lihase kerge atroofia. SPP kõõluse kinnituskohas eesmise osa intraartikulaarsete kiudude rebend. ISP distaalne tendinopaatia. SSC kõõluse patoloogiat ei sedasta. Subcoracoidretsessis vähest vedelikku. Bicepsi pika pea kõõlus sulkuses, tavalise signaaliga. IGHL tavaline. GH liigese kõhred ebaühtlaselt õhenenud, enam õlavarreluu liigesepinna alaosas. Labrumi patoloogiale viitavat leidu ei sedasta.
Mis edasi?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegu ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg. Eks selle otsuse teeb ortopeed, kes Teid MRT uuringule saatis. Kõne alla tuleb ka operatiivne ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

õla vigastus rangluu/akromion

Isa on 83 aastane ja kukkus sügisel õlaga vastu kapinurka. Alguses oli paistetus ja verevalumid ja kohe tekkis ka õla peale üles kõrgem kühm. Mingi aja pärast kui kühm ei kadunud, saatis perearst EMO-sse, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem ortopeediline, mina pelgalt üldkirurg.
Oleneb kui palju see vigastus Teie isa eluolu segab. Võimalik on operatiivne ravi aga kas ka tingimata vajalik. Peaksite konsulteerima ortopeediga ...

Loe edasi

Lihase rebend?

Tere,

Sõbraga tegime trenni ja väänas mul käe oma õla peal küünarnuki kohast teistpidi, käis hästi kõva plõks. EMO-s tehti röntgen ,luud on terved. 2 nädalat on möödas verevalumid on kadunud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma ortopeedi poole, kõige lihtsam oleks EMO-sse minna. Ilmselt on sirutajakõõlus/lihas rebenenud. Ilmselt vajab operatiivset sekkumist.

Loe edasi

Lipoom

Tere Doktor!

Minu mure seisneb selles, et märtsis 2 kuud peale sünnitust avastasin endal paremal rangluu all oleva kühmukese, valguse käes on see näha, muidu silma ei hakka, kuid katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom valu anda ei tohiks .Lipoom pahaloomuliseks ei lähe. UH võib usaldada. Kui lipoom häirib (ka psühholoogiliselt), soovitan eemaldada. Muud ravi ei ole.

Loe edasi

trauma

mida teha lihase rebéstuse puhul.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik oleneb sellest, millisel lihasel ja kas tegu on täieliku või osalise lihaserebendiga ja mis geneesiga see tekkinud on. Ravi on nendest asjaoludest sõltuvalt - konservatiivne - rebend paraneb ise sidekoelise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: