Verine "pallike" pärakus lapsel 01.07.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Meie perel on selline mure, et lapsel, 1a9k (poiss) juba alates aasta vanusest on esinenud limast ja verist väljaheidet. Gaase ka lapsel palju, kinnist väljaheidet samuti tihti. Käinud oleme perearsti juures, muutnud menüüd, proovinud Duphalaci jne, aga olukord ikka sama. Hullemaks läks asi kuu aega tagasi, kui laps hakkas potil käima. Punnitamise käigus tuli pepus pooleldi välja "punnike-pallike" , mis tundus algselt nagu kõva väljaheide, mis ei taha välja tulla. Katsusin aga seda näpuga ja see moodustis oli täiesti pehme, tundus nagu oleks õhukese õrna limakihiga kaetud kallerdis. Verd jooksis ka päris mööda kintse. Paanika oli suur ja kutsusime kohe kiirabi, kes viis meid EMOsse. Emos aga öeldi, et ilmselt hemoroidid ja saadeti koju tagasi, et kui üle ei lähe siis kirurgile. Jälgima pidime ikka menüüd. Hemoroidide moodi asi aga üldse ei olnud. See asi oli palju pehmem ja vedelam kuidagi, kui hemoroid on. Tuli välja vahel, veritses ja läks ise tagasi. Tumepunane. Nüüd eile, juhtus nii, et laps istus potil ja jälle punnitas kõvasti. Kartsin juba, et kõht kinni ja nüüd suur kaka teeb sellele jälle viga. Kui laps aga tõusis, siis oli potis selline verine klimp hoopis, meenutas seda sama asja, mis pepust otsapidi verem väljas oli. Salvrätikuga eemaldasin selle ja lükkasin ta laiali, et näha mis see on ( sellest ka teile pilt saadetud ) . Läks laiali ja oli selline kallerdise moodi. Verd jooksis palju, aga enam pepust midagi välja ei punnitanud ja kui ära pühkisin vere, enam verd ka ei tulnud. Selline tunne nagu see "pallike" oleks välja tulnud?! Täna kaks mähkmesse, verine lima oli ikka kergelt sees. Kirurgi aeg on 14.07, aga mul on närvid juba nii läbi ja keegi eriti tõsiselt asjasse ei suhtu. Kas te oskate kasvõi aimatagi, millega võib tegu olla? Suur aitäh ette ära.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegu võib olla limaskesta prolapsiga, võimalik ka põletikuline soolehaigus. Vaja oleks teha koloskoopia.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu pärakus

Tere

Olen 27 aastane noormees.
Mure on selline, et mõni aeg tagasi hakkasin tundma torkavat valu pärakus. Valu tekib siis, kui pingutada, köhida ja mõnikord ka kõndides. Mure on juba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige tavalisemad põhjused on pärakulõhe ja hemorroidide põletik. Kasvaja Teie iga arvestades on vähetõenäoline. Ainult kirjelduse järgi täpset põhjust öelda pole võimalik, vaja oleks Teid läbi vaadata. ...

Loe edasi

Mure!

Tere!

Lapsel esines veebruari alguses verine kaka. Selline lima-verine klimbi moodi asi oli. Sai räägitud arstiga ja öeldi, et kui uuesti, siis tuleb proov viia. Haige ei olnud tol hetkel, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lastel võivad olla verejooksuks kõik samad põhjused, mis täiskasvanutelgi, kuigi neil on neid haigusi harvem - kasvajad (nii hea kui halvaloomulised) põletikulised solehaigused, angiodüsplaasid, infektsioonid. ...

Loe edasi

Furunkel

Tere, meil selline mure, et mu mehel oli 2 aastat tagasi tagumiku peal furunkel, käis arsti jurude ja lõigati lahti, aga tundub, et pead ei tõmmatud välja. Kuna paistetus läks mööda, põletik taandus ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin pöörduda erakorralise meditsiini osakonda (haigla valvetuppa) - arvan, et vajalik on kirurgiline sekkumine ja mädakolde avamine. Tegu võib olla pilonidaalsiinusega aga ka ateroomiga (oleneb ...

Loe edasi

Valu pärakus

Selline mure,et päraka välisküljel,sees pool siis on valus muna,mis on hakanud nüüd juba häirima istumist ja on valus.Millega võib tegu olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla paraproktiidi (pärasoole ümbruse põletiku) või ka hemorroidaaltromboflebiidiga.

Loe edasi

Veritsus pärakus

Küsimus, et kus ja millisel arstil tuleks ennast kontrollida lasta, et teada saada, mis täpselt viga on. Nimelt kui tagumikku pühkida peale hädal käimist siis vahel on paber natuke verine. Ehk saaks kuskilt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Probleem kuulub kirurgi (veel täpsemalt proktoloogi) kompetentsi. Tegemist võib olla hemorroididega. Saatekiri perearstilt on vajalik, vastasel korral peate visiidi eest ise maksma.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: