Pilodinaalsiinuse lõikus 04.04.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist , käisin 13ndal veebruaril pilodinaalsiinusega operatsioonil . Nüüdseks olen 2 nädalat tööl käinud ja tagumikuvahel hakkas jube valus .. järgnevast päevast võtsin töölt vabaks ja hommikul ärgates oli tagumiku vahelt kõik verine , asun hetkel Soomes ja ei oska väga kuskile pöörduda seoses viirusega , ei tule reisimine kõnealla . Siis sooviks teada , kas see on normaalne , või kuidas peaks käituma .

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pilonidaalsiinuse operatsiooni tulemuslikkus ei ole kahjuks 100%, võimalikud on retsidiivid. Ega midagi ekstreemset teha polegi vaja - hoolikalt pesta, võimalusel piirkonda vähemalt kord nädalas raseerida, salvilapp joodisalviga. Kui vaatamata nendele meetmetele jääb eritus püsima, võiksite tulevikus pöörduda kirurgi poole, kes Teid opereeris.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

keelkida

kas on võimalik teha keelekida lõikus 82 aastasel vanadaamil, et veidigi nautida kvaliteetelu?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindalsti saab seda operatsiooni teha, kui see on vajalik. Peaksite pöörduma näo ja lõualuu kirurgi vastuvõtule - sellised on vaid Tallinnas ja Tartus.

Loe edasi

Üldnarkoos

Paar päeva tagasi tehti väike lõikus üldnarkoosis. Olen tundnud peale operatsiooni kerget tuikavat valu õlgades ja rindkeres. Kas see on loomulik ja kui kaua see kestab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Midagi väga erilist selles ei ole. Nädalaga peaks mööduma.

Loe edasi

mestruatsioon opi ajal

mulle tehakse kanna all lõikus üldnarkoosi all...(tex), samal ajal aga peaks mul menstruatsioon algama. kas see segab operatsiooni?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult nii palju, kui see Teile endale põhjustab ebamugavust.

Loe edasi

lõikus

Palun informatsiooni,kes teeb meestele nn. ümberlõikamist idamaade mõistes

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kaasajal tehakse selliseid operatsioone haiglas kirurgide poolt - kas lastekirurgid või uroloogid. Kõik statsionaarsed raviasutused peaksid sellise asjaga hakkama saama.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: