Välibe hemoroid 08.01.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.olen 25 aastane istuva tööga 12 h järjest.iga päev koju jõudes oli päraku ümber läbimärg ja nö siil .nüüd on tekkinud väline punnike mis on seest punakasvalge.vahel teeb valu aga mitte tugevalt.liikuda ja käija saab .kas küünlast või salviat oleks abi ?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Arvan, et rohkem võiks olla abi oma reziimi muutmisest. Peale 1 tundi istumist võiks 5 minutit liikuda. Samuti aitaks paar korda päevas anaalpiirkonna kuivatamine. Ka võiksite oma istet korrigeerida, et poleks liiga pehme, kuhu kogu istmik sisse vajub ja kõrvalt õhku ei saa. Kui nendest meetmetest abi ei ole, võiks mõelda salvidele ja küünaldele.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pärasoole ava kõrval mingi kühm või punn!

Tere küsimus selline et pärasoole juurde tekkinud väike punnike siuke pehme ja pärasoole ava kergelt valutab aga veritsust midagi pole aga häirib nagu oleks väline hemoroid aga ei tea täpselt et kas saab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga täenäoline, et tegu hemorroidaaltromboosiga. Ohtlik see ei ole. Soovitaksin siiski näidata perearstile.

Loe edasi

hemoroid

Nädal pärast hemoroidi operatsiooni hakkas väga tugev veritsus. Mida teha?
aitäh

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan minna opereerinud arsti vastuvõtule..

Loe edasi

Hemiroid

Tere. Peale sùnnitust tuli vàline hemoroid umbes 5 cm. Ja vàga Kóva. Kòndimine valus, istumine veel rohkem valus. Kasutan súnnitusmajast saadud salvi ja dropcot kùùnlaid. Kas on lootust et làheb tagasi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirurgile võiks ikkagi näidata. Kui on tegemist värske hemorroidaaltromboosiga, siis saab kaunis väikse vahelesegamisega Teie hädasid leevendada.

Loe edasi

anaalsfinkteri nõrkus

Tere
Mul on diagnoositud kaasasündinud sidekoe lihaste nõrkus.Sellest lähtuvalt on mul veenilaiendid,rasedusarmid,tupeseinte nõrkusest põie allavaje,väline hemoroid,mis tekkis rasedusega,refluks.Tehti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Proktoloog ongi õige spetsialist, kes sellise patoloogiaga tegeleb. Eestis on sellised spetsialistid Lääne Tallinna Keskhaiglas. Vaevalt mina kirja teel Teid rohkem aidata oskan.

Loe edasi

Kui kaua võib hemoroidi lõikusega viivitada?

Tere. Umbes kuu aega tagasi avastasin endal hemoroidi. Pingeline töö ei võimalda mul seda niipea opereerima minna. Määrin seda iga päev kaks korda Troxevasin geeliga. Selle ravi tulemusel on hemoroid muutunud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Te võite operatsioonist ka üldse pääseda. Ega igasugust hemorroidi polegi vaja opereerida. Probleem on vaid siis, kui põletik tekib sageli ja see Teid segab elamast normaalset elu. Mingit tähtaega pole ...

Loe edasi

kas võib olla hemoroid

m 36
mure natuke piinlik.
mul vahel pärakus sügeleb ja tuleb sellist läbipaistvat vett, mis muudab selle koha üsna tundlikuks. enne seda kui seda vett sealt tuleb tundub nagu kõht natuke valutaks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroid võib olla, aga kindlalt selle väitmiseks peab seda nägema.

Loe edasi

alakõhu valu

tere
kas hemoroid võib tekitada ka alakõhu valu

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üldjuhul ei ole tüüpiline. Kui aga defekatsioon (kakamine) ja gaaside väljutamine põhjustab vaevusi, siis inimene reflektoorselt püüab neid tegevusi vältida, edasi lükata. See võib põhjustada gaaside roojamasside ...

Loe edasi

hemoroid

Tere!
Esimest korda tekkis hemoroid, kui olin rase(10 a tagasi). Kordus 3 a tagasi, ja nüüd jälle.käisin perearsti juures, kes kirjutas välispidise salvi ja troxevasin kapslid, ning andis saatekirja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ravi tulemusena on hemorroid kadunud, võib olla pole siis üldse vaja opereerida. Kui ägenemised on 3 aastase intervalliga, siis mina küll kaaluksin operatsiooni otstarbekust. Operatsioonist taastumine ...

Loe edasi

valutav kõht

Tere
Olen 37a mees. Kõht ja pärasool valutasid, käisin proktoloogi juures, tehti mingi aparaadiga pärasooles uuring ja leiti, et on tekkinud hemoroid ja kirjutati salv ja küünlad välja. Pärasoole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui valutab ülakõht nn. kolmnurgas, siis arvan, et oleks otstarbekas teha gastroskoopia. Sinna saab Teid suunata ka perearst. hemorroide ja ülakõhuvalu ühise nimetaja alla polegi võimalik panna.

Loe edasi

hemoroid?

Olen 45-aastane naine.Mul esineb umbes kord kvartalis öösiti pärasooles valu. Valu on tugev ja kestab umbes 15-20 min. Kui kasutan anusool küünalt, läheb valu kiiremini üle.Nii on kestnud juba aastaid, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sisemine hemorroid võib Teil olla küll. Kirjeldatud vaevused - tugev valu pärasooles, mis 20 minutiga möödub, pole aga sellele väga iseloomulik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: