uuringu vastus 22.05.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Mulle tehti kapselendoskoopia. Arsti juurde lähen kuu aja pärast. E-Tervisest näen uuringu kohta sellist kokkuvõtet:
Nodulaarne foliikulaarne hüperplaasia peensoole distaalses osas.

Kas Te saaksite selgitada, mida see tähendab.

Ette tänades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peensoole lõpposas on sõlmeline limaskesta paksenemine. Olenevalt kliinilisest pildist võib see viidata terminaalsele ileiidile (peensoole lõpposa põletik e. Crohni haigus)

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesool ja taastumine

Tere,
5 päeva tagasi oli pimesoole operatsioon. Olen need 5 päeva põhimõtteliselt valuvaigistite najal liikunud. Nii, kui mõju kaob on valu metsik, kõndides saan rääkida vaid sosinal, sest ka normaalne ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu arvates pole see normaalne. Temperatuur 39 ei ole 4.-5. päeval peale apendektoomiat ei ole see tavaline - oht mädakolde formeerumisele. Kui antibiootikutega paari päevaga temperatuur ei lange, peaksite ...

Loe edasi

Valu ülakõhus või rinnus ,mis süveneb istudes

Paar päeva tagasi hakkas öösel paremal pool, otse rinnakorvi all terav hootise iseloomuga valu. Valu on keskmise tugevusega, vahel kiirgab ka paremasse õlga. Eilsest alates hakkas valu kiirguma ka ülakõhtu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimese mõttena tuleb pähe sapipõie põletik sapikividest. Ultraheli uuring kõhukoopast peaks minu teooriat kas kinnitama, või ümber lükkama.

Loe edasi

meniski rebend

Tere!
Käsisin põlvevaluga tasulise ortopeedi juures, tehti tasuline MRT ja uuringu vastus alljärgnev:
Leid: Luudes signaalimuutust esile ei tule. Kõhred nõrga väljaga uuringul nähtavate muutusteta. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen küll üldkirurg ja mitte ekspert ortopeedias aga edastan oma mõtted.
Teil on selge mensiki rebend diagnoositud ja kui see põhjustab Teile vaevusi, siis soovitan operatsiooni. Arvanja loodan, ...

Loe edasi

Luu fikseerumine 6a-l

Tere. 11. jaanuaril laps murdis luu vasaku käe randme lähedalt, kinnine murd. Nädal hiljem röntgeni pildil on luu nihkunud esialgsest fikseerimisest rohkem välja. Kas äkki liiga palju? Kas peaks uuesti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja (laste)ortopeedias pole pädev nõu andma. Peaksite pöörduma (laste)ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi

Amputatsioon

Tere,
Mulle on tehtud 2x hüppeliigese artrodeesi lõikus, kuid valud on endiselt. Valusi kannatanud kokku juba pea 12a. Kas patsiendi soovil teostatakse amputatsiooni? Või tuleb hakata enne kruve ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Amputatsioon on kõige viimane võimalus patsiendi ravis. Kui arst(id) näevad veel väiksematki võimalust Teid muudmoodi aidata, tuleks seda kasutada. Amputatsiooniks, nagi igaks teisekski operatsiooniks ...

Loe edasi

Jalalaba paistes.Tere

Tere, paar päeva tagasi ärkasin näriva valu peale jalalabas. Jalalaba paistes ja punane suur varvas ja liiges kuni sisemise kumeruseni. Traumat pole olnud. Vereanalüüs, põletikunäit ja kusihape korras, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi ja kirjelduse järgi pakuksin podagrat. Alati see ei ole korrelatsioonis kusihappe sisaldusega veres. Soovitaksin pöörduda reumatoloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Roideluu

Mis arst teeks roideluu operatsiooni kui mul on rindade vahelt üks roideluu väljaulatuv ja kõver, mille tõttu ka rinnad hoiavad üksteisest eemale. See on olnud mul terve elu ja olen üritanud leppida sellega, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi peaks see võimalik olema ja kõige sobilikumad spetsialistid võiksid olla rindkerekirurgid. Operatsiooni ulatuse ja maksumuse nimetamiseks oleks vaja näha deformatsiooni suurust. Arm jäbb ...

Loe edasi

Valus veresoon

Tere. Minul siis selline mure, et olin 3 nädalat tagasi peatraumaga paar päeva haiglas, paigaldati ka mitu kanüüli. Kuid nädal pärast käeseljal oleva kanüüli eemaldamist muutus üks suur veresoon kõvaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on pindmise veenipõletikuga. Pindmisest soonest trombi rebenemise ja kopsu sattumise oht on minimaalne. Süvasoonte puhul on oht suur. Peale Liotoniga määrimise võiksite ööseks teha kompressi ...

Loe edasi

Nahaalused moodustised

Viis aastat tagasi tekkis seljale (õla piirkonda) sügavale naha alla 2cm läbimõõduga moodustis. Aja jooksul on see suurenenud 5cm suuruseks ja kõrgem naha pinnast ca 1,5 cm. Katsudes kergelt valulik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised mmodustised naha all on tavaliselt lipoomid, kuigi Teie kirjeldus selle "zeleetaolisest" sisaldisest paneb selles kahtlema. Kui see on mulje katsumisel, siis jään ikka lipoomi juurde, kui olete ...

Loe edasi

Pilonidaalsiinuse operatsioon

Kui kaua võtab pilonidaaltsüsti operatsioonist paranemine, millal oleks mõistlik kooli tagasi minna ja aktiivse trenniga alustada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Enne operatsiooni on seda raske ennustada, kuna selles kohas operatsioonihaav ei parane alati ilma põletikuta. Vähemalt kuu ajaga peaksite kindlasti arvestama, enne kui tõsise trenni peale võib mõelda. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: