Kas peab tegema kordusbiopsia ja millised oleksid veel alternatiivid maksa kontrolliks 13.04.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

Põen alates 2015 aastast põievähki, mis on 3x eemaldatud. Uroloog saatis aasta alguses igaks juhuks uuringule.
Kompuutertomograafias avastati pankrease saba osas kasvaja. Tehti biopsia maksast millel puudus leid. Kas pean uuesti tegema biopsia maksast. Seda soovib teha minu raviarst. Minu küsimus on see kas ikkagi peab tegema biopsia ja kas on ka veel maksa kontrollimiseks alternatiivset varianti

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt on Teil mingi kolle ka maksas, muidu sellest biopsiat ei tehtaks. Kui kõhunäärme kasvajast on maksa metastaasid, siis operatiivne ravi ei ole näidustatud. 100% tõestuse maksa kolde iseloomust annab siiski vaid biopsia, teised uuringud (MRT) annavad vaid tõenäolise vastuse.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Veenioperatsioon ja tugisukad

Tere

Missugused on alternatiivid Memory sukkadele peale veenioperatsiooni? Kuidas suhtuda Scudovaris toodetesse? Missugune peab olema märge pakendil, et samasugune tugi saavutada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks pole erineva firmade tugisukkade erinevate omadustega päris kursis. Tähtsam kui firma, on igal juhul muretseda sukad vastavalt oma suurusele ja vasatavalt vajatavale survetugevusele. Esimese saate ...

Loe edasi

jalaveenid

Sooviksin teada kuidas Teie suhtute jalaveenide laserkirurgiasse. Kas eelistaksite seda "tavalisele operatsioonile" . Millised on ohud ja kôrvalnähud mis sellega kaasnevad ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nn. jalaveenide laserkirurgia ja tavaline kirurgia pole alternatiivid. laserkirurgia on rakendatav nahasiseste väikeste veresoonte kosmeetiliseks eemaldamiseks. Tõelise varikoosi puhul pean mina siiski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi