Sabakont valutab 31.12.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Mul on selline probleem ,et mul sabakont valutab ja tahaks sellest valust lahti saada. Enda meelest pole kukkunud ja pole väga palju istunud ka ( ehk 5-7h päevas ). Istuda on valus ja tõusta on valus ning magades saan ka ainult küliti. See valu tuli 28-ndal hommikul kui üritasin end püsti tõusta ja siis tuli põrgulik valu. Kas oskate soovitada midagi ,mida ma peaks tegema? Kas ma peaks pöörduma kirurgia poole või perearsti poole ,et selline asi enam ei korduks?


Ilusaid jõule ja head uut aastat!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ainult kirjelduse järgi Teid kahjuks aidata ei oska. Peaksite kõigepealt pöörduma perearsti poole. Valu selles piirkonnas võib olla seotud nii "sabakondiga" aga ka pärasoolega. Sõltuvalt sellest, mis on põhjuseks, tuleb ka ravi määrata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sabakont

Tere.
Sabakont teeb valu.
Kuskil 13märts püürdusin perearsti poole kuna sabakont tegi meeletult valu, ainult lamada sai liikuda ja tõusta oli valus.

Arst kirjutas ravimi välja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sabakondi valu põhjusei on erinevaid. Nuga oleks raviarsenalis viimane võimalus. Tavaliselt on põhjuseks kas trauma või pikem istumine ebamugaval alusel. Teie kirjelduse järgi on valu ju vähemaks jäänud ...

Loe edasi

sabakont

Tere, kukkusin sabakoni peale ja nyyd on see väga valulik ei saa korralikult magada,kõndida ja istuda..

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral vigastatud koht ikka valutab. Sabakondi trauma tavaliselt mingit eriravi ei vaja, ka mitte murru korral. Tuleb lihtsalt anda rahu. Kui ikka üldse olla ei anna, tuleks pöörduda traumapunkti ...

Loe edasi

Sabakont valutab

Umbes 2014 aasta alguses hakkas sabakont valu tegema, kuid olen täiesti kindel et kukkunud ei ole. Sabakondi otsa katsumisel on valus, istudes pidevalt nihelen ja vahel on isegi nii valus, et on raske ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui perearsti ise asjale jälile ei saa peaks ta Teid suunama kirurgi vastuvõtule. Ilmselt oleks otstarbekas teha kas CT või veel parem magnetuuring.

Loe edasi

Sabakont

Tere.
Sabakont on valulik. Pehmel istumise järel probleem püsti tõusmisega. Traumat pole olnud.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt peaksite näitrama perearstile. Tegu võib olla nii ortopeedilise kui ka neuroloogilise probleemiga.

Loe edasi

sabakont häirib

Tere

selline probleem, et juba pikemat aega (pool aastat ehk) segab mind sabakont, istuda ja selili olla ei lase. Hakkab kondile ja seda katsudes on ka see nagu väljas. Olen küll väga peenike ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei oska probleemile nime anda ja veel vähem aidata. Peaksite alustama perearstist, kes siis suunab Teid edasi.

Loe edasi

Sabakont

Teine päev juba sabakont valutab ja valule on lisandunud ka paistetus sabakondil, mis on katsudes k6va. Olen kunagi kukkudes sabakonti vigastanud aga praegu on probleem tekkinud iseenesest.
Milles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui nüüd pole traumat olnud ja valu on tekkinud iseenesest, võiks tegu olla selle piirkonna põletikuga. Siin on omakorda 3 võimalust:1) banaalne nahamädanik 2)paraproktiit 3)pilonidaalsiinus. Ainult kirjelduse ...

Loe edasi

sabakont

Kas on võimalik, et "sabakont" hakkab peale tugevat põrutust kasvama ja kasvab kõveralt sissepoole peaagu pärakuni välja? Kas sellist nähtust on võimalik eemaldada (vaevusi ei põhjusta), aga kuna on plaanis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik on võimalik, kas aga eemaldamine on ka vajalik, pole ma väga kindel. Peaksite oma murest rääkima günekoloogiga. Kui tema näeb selles probleemi, siis peaksite kirurgi poole pöörduma.

Loe edasi

Sabakont

Tere.
Mul on selline probleem, kui ma trenni ( kõhulihaste harjutused jne) teen, siis kipub sabakont haiget saama. Esialgu ma ei pannud seda üldse tähele ja lasin sellel nii olla, kuidas ta oli, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et siin aitaks kõige paremini, kui teeksite kõhulihaste harjutusi pehme porolooni või padja peal. Ilmselt on põhjuseks Teie sabakondi ehitus - meditsiiniliselt oleks võimalik see küll osaliselt ...

Loe edasi

alakõhuvalud

Põen juba aastaid põiepõletikku. Põletiku ägenedes on uriinianalüüsid halvad ning alati on külvis E-COLI bakter, 6 või 7 astmes. Alati enne põletiku ägenemist, hakkab kõht vasakult alt valutama. Valutab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alakõhuvalu põie põletiku korral on tavaline sümptoom ja ei näe selles midagi iseäralikku. Uroinfektsioon on teil kindlasti ja see kuulub uroloogi kompetentsi. Kui Teil on seni ravinud uroloogi taktikas ...

Loe edasi

sabakont

tere
Kukkusin nädala eest jalgpali mängides sabakondile.Nimelt sörkides ei tunne valu kuid kui jooksma hakkan hakkab torkima saba kondi juurest.
Mis viga siis on :Kas põrutus kestab nii kaua ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõsine põrutus on valus kaunis kaua. Sabakont võib olla ka katki, kuid ega sellega midagi ette võtta ei ole - paraneb ise. Sellisel juhul võib valu püsida isegi mõni kuu.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: