Sõrme painutajakõõluse vigastus 20.07.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Küsimus- kui sõrmel on painutajakõõluse vigastus (ei saa sõrme otsa liigutada), kas on võimalik, et operatsiooniga sõrm korda saab? Ja kas ajaga pole lootusetult hiljaks jäänud( 2 kuud alates vigastusest kuni erialaarstini), et nüüd hiljem pole seda võimalik ravida?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Loodan, et operatsiooniga saab asja parandada, kuigi see pole minu eriala. kas traumast on möödunud 1 või 2 kuud, ei tohiks olulist rolli mängida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sõrme liigesekapsli vigastus

Tere

Vigastasin nimetissõrme liigesekapslit (tehti röntgen). Soovitati määrida Voltareni või sarnase geeliga, kinni ei seotud, kipsi ei pandud. Kahe nädala pärast läksin perearsti juurde, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste vigastuste täielik paranemine võtab vahel isegi mitu kuud aega, kuna ilma fikseerimata võib haige koht uuesti viga saada. Taastusravi käigus endale valu tekitada ei maksa.

Loe edasi

torkasin puupinnu sügavale sõrme,on näha kuhumaani,sealt on nahk valge on umbes 1,2 cm sügavusel sõrme keskmise liigese juures,kas peaksin kirurgi külastama,ise proovisin,aga nii sügaval,et kätte ei saa

torkasin puupinnu sügavale sõrme,on näha kuhumaani,sealt on nahk valge on umbes 1,2 cm sügavusel sõrme keskmise liigese juures,kas peaksin kirurgi külastama,ise proovisin,aga nii sügaval,et kätte ei saa,väga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võõrkeha peaks eemaldama. Kui ise kätte ei saa, soovitan pöörduda traumapunkti.

Loe edasi

Maksa sagara vigastus

Nädal tagasi oli mul avarii ja haiglas kompuutertomograafia uuringus tuvastati maksa parema sagara subkapslaarne vigastus koos lokaaalse KA ekstravasatsiooniga. Sooviks teada kui kaua paraneb,veel on valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Raskuste tõstmisest peaksite hoiduma vähemalt 2 kuud. Ekstreemspordiga tegelemise keeld on pool aastat. Täielikuks paranemiseks lähebki ligi pool aastat - Teie poolt kirjeldatu võib olla väga ulatuslik ...

Loe edasi

Keskmise sõrme vigastus

Kolm nädalat tagsi sain koeralt hammustada, selle tagajärjel on ikka keskmine sõrm veel natuke paistes, esimene lüli on katsudes valus ja keskmisest lülist ei anna sõrme painutada. Röntgen midagi ei näidanud, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma paranemiseks 3 nädalat ei ole liiga pikk aeg. ka lihtne muljumine võib pikka aega valu teha. Kõõluse vigastuse diagnoosimiseks oleks vajalik siiski vigastatud kätt näha/katsuda - kõõluserebendi ...

Loe edasi

Põlvesidemete vigastus ja paistetus

Tere!
Kas külgmiste põlvesidemete vigastuse korral võib paistetada terve põlv ja terve jalg,k.a labajalg ja varbad?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Täiesti võimalik

Loe edasi

Käe põrutus

Tere!
Sain umbes 5 päeva tagasi lehmalt sarvega hoobi vastu vasakut kätt ja hakkas tunda andma järgmisel päeval. Alguses oli sinikas ja nüüd käsi turses. Sõrmed paistes ja randmest pole võimalik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste sümptomitega peaksite pöörduma kohe arsti poole. Kirja teel on mul raske hinnata, kui palju on käte temperatuuride vahe - viitab verevarustuse häirele. Võimalik on veresoonte vigastus.

Loe edasi

Kannatada saanud nimetissõrm 2

Hmm..

Kuid kas kellegi teise sõrme ei saaks istutada?

Siseelundeid siirdatakse koguaeg, kas ka sõrmi siis?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks mitte.

Loe edasi

Hüppeliigese paistetus

Pindluu murd ja hüppeliigese vigastus oli 19.veebruaril, kips võeti ära 17. märtsil. Hüppeliiges ikka veel paistes, joosta veel ei saa, mitu korda päeva jooksul valutab, eriti kui pikemalt jalgadel olen. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks olnud traumat olematuks ei tee. Mingeid ebameeldivusi voib ta pohjustada kogu elu. Kui luumurd on paranenud, siis ainuke meetod funktsiooni parandamiseks on fusioteraapia ja ravikehakultuur, koormuse ...

Loe edasi

Parema käe teise sõrme vigastus

Jätkuks kirjale 30.09.2003 "Parema käe teise sõrme vigastus".Kaks kuud on mõõdunud sõrme haigestumisest.Dreneeritud haavad on kinni kasvanud.Väike paistetus on ikka jäänud, sõrm on endiselt kange, ei liigu.Sõrm ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teie kätt nägemata pole võimalik öelda, on selline pilt loomulik peale traumat või ei. Liikuvuse taastamiseks peate igal juhul kätt treenima ja liigutama, iisegi kui see valus on. Soovitan teha käele ...

Loe edasi

Parema käe teise sõrme vigastus

Olin haiglas parema käe teise sõrme panariitsiumist lähtunud labakäe flegmooni tõttu.Kolmest kohast avati ja dreneeriti.Tehti rõntgen, luu oli korras, kirjutati haiglast välja, soovitati kodus siduda Vishnevski ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõlemad salvid on antibakteriaalsed, Braunovidon neist kaasaegsem. Aitama peaksid mõlemad. Soovitaksin ikka näidata end sellele kirurgile, kes Teid haiglas ravis. Võimalik, et on vaja korduvat vahelesegamist, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi