Imelik muhk peas 09.11.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist, avastasin peas endal üsna tugeva muhu(vasakul pool, ca 4-5 cm meelekohast ülevalpool), ei tea millest tekkinud on. Juba 3-4 nädalat möödas sellest sündmusest kui tekkis ja ära ei kao. Muhk valu ei tee ja pea ka ei valuta. Muhk suuremaks ega väiksemaks ei muutu.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Hinnagu andmiseks peaks nägema/katsuma. Soovitan näidata perearstile. Kõige tõenäosem on ateroom ehk rasunäärme tsüstkasvaja.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

4 kuusel imikul peas muhk

Tere,

4 kuusel imikul kühm peas, katsudes pehme ja ei ole valulik. Sünnitus oli tavaline ilma komplikatsioonideta. Ei ole väiksemaks läinud kui 1 kuu tagasi avastasin. Seda kühmu on silmaga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ei ole katsunud, on raske midagi arvata. Tegemist võib olla lihtsalt koljuluude vahelise luustumata alaga, mis promineerub. Soovitan näidata lastearstile või perearstile.

Loe edasi

Imelik muna pöidla juures

Paar nädalat tagasi tekkis imelik muhk pöidle liigese juurde täpselt, vahest teeb õrnalt valu, peale surudes ei ole valus ega midagi, tundub selline kõva nagu kont

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks see olla ganglion e. kooljaluu. Kui häirib, peaksite pöörduma ortopeedi, veel parem käekirurgi poole. Viimaseid spetsialiste on vaid Tallinnas ja Tartus.

Loe edasi

Muhk kuklal

Tere
Mul on peas kukla piirkonnas 1 cm kõrgune ja 3 cm lai muhk. Kas see on midagi ohtlikku? Tundub nagu see oleks vahepeal suurenenud, katsudes on see kõva.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised muhud võivad olla ateroomid - rasu ssisaldavad tsüstkasvajad. Et päris kindlalt midagi väita on vaja seda näha ja katsuda. Ateroom ohtlik ei ole, kuid võib minna mädanema.

Loe edasi

Muhk peas

Tere!
Mul on selline mure, et umbes nädal aega tagasi avastasin omal paremal pool peas (veidi nagu kaelast üleval pool, aga mitte kaelal) muhu. Otseselt valu ta ei tee, aga katsudes on küll tunda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla lümfisõlme, lipoomi , ateroomi või muu sarnasega. Pöörduma peaksite kirurgi poole - võttes eelnevalt perearstilt saatekirja, muidu peate visiidi eest ise maksma.

Loe edasi

Muhk varbal

Mul on varbal muhk (nagu selline muna). See asub seal, kus on see varba liigese koht, kus saab varvast kõverdada ja see on suurel varbal. See muhk ei tee valu, aga jalatseid kandes on imelik tunne, kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei oska soovitusi anda. Peaksite pöörduma kas kirurgile või ortopeedile.

Loe edasi

Muhk peas

Tere!

Pool aastat tagasi avastsin kukkla tagant väikese vistriku.Ei,pööranud sellele tähelepanu.Nüüd on see kasvanud herne suuruseks ja valutab.Ei saa pead pesta ja kammida on ka valus.Mida ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt tuleks eemaldada.

Loe edasi

Muhk käel

Tere
Olen 53 a mees, vasakul käel randme juures, kus käekellgi (töökäsi),on selline imelik muhk ca 2 cm läbimõõt, valus ei ole. Kirurg (oli napisõnaline) pistis nõela sisse ja välja tuli läbipaistev ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist peaks olema ganglioniga (eesti keeles kooljaluu). Radikaalseks raviks tuleks kirurgiliselt eemaldada. Kui aga vaevusi pole, pole see obligatoorne.
Põlveõndlas võiks tegu olle nn. Bakeri ...

Loe edasi

Mügariku eemaldamine pealaelt .

Tere.
Ma olen 29 a. mees. Mull on u. 12 elu aastast mill ma oma pea ettevaatamatult kõvasti ära lõin pealael muhk . Kirurgi juures käisin ja ta ütles, et see ei ole kasvaja, ühesõnaga lasen selle ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teie "muhku" nägemata on raske midagi arvata - "muhke" on erinevaid. Kõige sagedasemad on peas ateroomid - tüstkasvajad, mis sisaldavad nahanäärmete rasu. Sellised kasvajad ise ära ei kao ja need ...

Loe edasi

Muhk.

Tere . Mina olen 28 aastane noormees. Kunagi väga ammu lõin ma oma pea
lae ära ja nüüd on selles kohas pehme muhk. Kirurg ütles, et selle võib ära opereerida. Palun öelge, mida teie arvate kas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peas on kõige sagedamini Teie poolt kirjeldatud pehmed muhud ateroomid - mis kujutavad endast healoomulist tsüstkasvajat. Ära need ise ei kao, ainuke võimalus on operatiivne eemaldamine. Retsidiivi võimalus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: