Hüppeliiges. 21.12.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Väänasin hüppeliigest, Ravil tehti pilt, luumurdu pole. Peale nädalast ravi on olulord selline et jalg paistes, ortroosi kanda on valus. Märkasin ka ei vigastatud jalaga astun teisiti kui enem ja kaasne valu, kusagil sees. Hommikuti kui jalale astun hakkab valus ja kogu piirkond põleb/kipitab. On see normaalne ja kas võib juhtuda et vajalik operatsioon.

Parimat

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Väänamisel, meditsiinikeeli "distorsiooni" puhul toimub liigeskapsli ja sidemete venitus või osaline/täielik rebend. Sellega kaasneb hematoom ehk verevalum - väljendub tursena ja värvi muutusena. Reeglina paranevad sellised asjad konservatiivselt ehk ilma operatsioonita, eelduseks ikkagi rahu. Vahel pannakse ka ilma luumurruta sellised traumad kipsi. Operatsioonivajadust saab otsustada vaid ortopeed, kes Teie jalga ja röntgenpilti on näinud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hüppeliiges

2015 oli hüppeliigese pekse murd.
Kas oleks võimalik midagi kirurgilisel teel sisestada hüppeliigesesse,et see iga väiksema komistuse peale ei hakkaks tegema meeletut valu? Vahel läheb ka siniseks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ortopeediline probleem, milles ei pea end eksperdiks. Peate pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Paistes hüppeliiges

2 kuud tagasi algas põlvest tugev valu, mille tagajärjel ei saanud ka kõndida. Perearstilt abi ei saanud, seega pöördusin erakliinikusse, visiidi käigus tehti minu põlve süst. Süst mõjus hästi, valu taandus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks pilte ei näe. Probleem on kas ortopeediline või reumaatiline. Mina üldkirurgina ei pea end sel alal eksperdiks. perearst võiks esmased uuringud ära teha - selle järgi on võimalik otsustada, kas ...

Loe edasi

Tere, turse ja valu hüppeliigesest kuni põlveni

Aprillikuus oli peale traumat hüppeliigese operatsioon. Peale 10 päevast recoxa 15 mg tarvitamist on sääre turse ja tuimus juba põlveni. Valutab ja turses on ka parem hüppeliiges.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui turse on tekkinud ka teisele jalale, siis põhjus võiks olla südame puudulikkuses. Teoreetiliselt võiks ka mõlema jala veenitromboos sarnast sümptomatoloogiat põhjustada, kuid see on vähetõenäoline ...

Loe edasi

Sääreluumurd koos peksemurruga

Tere.
Tere mul sai operatsioonist pool aasat. Vasak hüppeliiges on turses ja koormust ei talu, vasaku hüppeliigese liikuvus on 20 kraadi.Luumurd täielikult konsolideerunud.Talokruraalliigeses välja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Artroos on mõiste üldise liigeskahjustuse kohta. Artrodees tähendab liigese jäigastamist. Subluksatsioon tähendab seda, et liigespinnad ei ole päris kohakuti ja õige teljega. Ootab Teid sellest liigesest ...

Loe edasi

Hüppeliigese jäigastamine

Kas hüppeliigese jäigastamine, metallvarda sissepanek on igavene ja kas siis ei liigu enam hüppeliiges kunagi??

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks seda see operatsioon tähendab. Liiges küll jäigastatakse, kuid sellega peaks kaduma valu.

Loe edasi

Hüppeliiges

Minu emal 71 a on killuline hüppeliigese murd,kuna kartis oma südame pärast keeldus lõikusest,jalale pandi U kujuline longett.Küsimus siis kas selline asi kasvab kokku ja ega ei piira tema liikumist hiljem?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kokku peaks kasvama nii või teisiti. Funktsionaalses mõttes paraneb kiiremini ja paremini, kui luufragmendid on operatsiooniga võimalikult täpselt paika pandud. Kõik oleneb sellest, kui kõrgeid vajadusi ...

Loe edasi

hüppeliiges

ma väänasin umbes aasta tagasi oma hüppeliigest ning enam ei saa ma sporti teha, sest jala põida sirutades lööb hüppeliigesesse terav valu ja hiljem peale trenni tegemist hakkab kogu hüppeliiges valutama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Muud ei oska öelda, et ilmselt on mingi vigastus siiski diagnoosimata. Peaksite pöörduma ortopeedi poole, kes spetsialistina jalga vaadates oskab ehk midagi konkreetsemalt öelda ja ilmselt täiendavad uuringud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi