kasvaja?? 22.09.07 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Nimelt on mul vasaku jala suurevarba juures mingi muhk tekkind siseküljele. see on juba teist nädalat. väga suur ta ei ole kuid silmaga on näha ja katsudes ta väga valus ka ei ole. täpselt selle koha peal kus luu hakkab ülevalt.
Äkki on tegu kasvajaga?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi raske vastata. Pigem on tegu bursidiga (limapauna põletik) kui kasvajaga. Kindlamalt saab midagi väita, kui olen ise näinud/katsunud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valud köhus

Tere, mul esineb igapäevaselt köhuvalusi. Autoga söites sundasendis istutes valud köige suuremad, valu on nabapiirkonnas kui ka vahel munanditeni vãlja. Köhus on selline tunne ka et olek gaasid , pidevalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina soovitaksin Teil pöörduda gastroenteroloogi poole.

Loe edasi

kannatrauma

Tere!
Minu 10 aastasel poisil oli jalgpallitrennis kannapõrutus. Kannatrauma tagajärel on jätkuvalt valus kand alates septembri kuust.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral on esmatähtis anda vigastatud kohale rahu. nagu ma aru saan on poeg jätkuvalt trennis käinud. Soovitan pöörduda lasteortopeedi poole - sellised spetsialistid on olemas Tartu Ülikooli Kliinikumis ...

Loe edasi

Kas põrutus või luumõra?

Tere!

Lõin oma käe ära vastu lauda ning löödud koht läks koheselt paiste/tekkis mühk. Valu on terav. Saan küll käele toetuda ning kergemaid asju tõsta, kuid käsi teeb valu kui panna ta sirgeks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi ei saa ükski arst luumurdu diagnoosida ega seda ka välistada. Soovitan lasta teha röntgeni - kas siis traumapunktis või saab selle korraldada ka perearst.

Loe edasi

Soolevaevused

Tere, Olen teile eelnevalt ka kirjutanud, aga kuna ei ole vahepeal targemaks saanud aga olen tetud protsetuurid läbinud siis küsin uuesti.

Nimelt on kaebused kestnud juba pea aastaaega ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste vaevuste korral soovitaksin end näidata proktoloogile. Sellised spetsialistid on olemas Lääne Tallinna Keskhaiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis. Kui nende poolt pärasoole patoloogiat eitatakse, ...

Loe edasi

Nabasong

Tere

Tänan eelmiste vastuste eest.

Mis saab siis, kui kirurg otsustab, et operatsioon ei ole vajalik? Kas tulevad mingid tüsistused või põletikud?

Tänan.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga ebatõenäoline on, et vaevustega songale ei pakuta operatsiooni. . Selleks peaksite olema nii "puruhaige", et ei kannataks seda operatsiooni. Kui üks kirurg operatsiooni ei paku, on võimalus minna ...

Loe edasi

Klaasikild

Tere! Kas mikroklaasikildude sattumine suust(kurku)-soolestikku võib põhjustada probleeme?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mida pidada mikroklaasikilluks? Suurima mõõtmega kuni 1 cm klaasikillud ei tohiks seedetraktis midagi hullu teha. Harva, kui sellise mõõtmega nõelakujuline kild perforeerib sooleseina. Tavaliselt läbivad ...

Loe edasi

Nabasong

Tere

Tänan eelmiste vastuste eest.

Olen hädas järjest suureneva nabasongaga. Eile tassisin olude sunnil raskeid toidukotte ja kui õhtul pikali heitsin, jäi kõva muna naba juures ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega minulgi Teile palju muud soovitada ole, kui vaevusi põhjustav nabasong tuleb ära opereerida. Kõik muud soovitused oleks posimine.

Loe edasi

Suurenenud põrn lapsel

Mure selline, et kevadel avastati juhuslikult, et lapsel (5a) põrn suurenenud, 100mm (max tema vanuses pidi olema 88mm). Arst tol hetkel ütles, et see siiski nii palju suurenenud pole, et vaatame poole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põrna suurenemine ei ole omaette haigus, vaid sümptoom. Igasuguste infektsioonide korral võib põrn suureneda, samuti verehaiguste korral. Kiirustama sellise asjaga ei pea. Arvan, et Teie lapse käsitlus ...

Loe edasi

Hemorroidid

Tere!
Paar päeva tagasi oli kõht pidevalt kinni ja pidin punnitama. Päev hiljem avastasin päraku äärest naha värvi punni mis andis alguses tunda. 3 päeva möödudes on punn alles. Elamist ei sega, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt tegu hemorroidaaltromboosiga. Kui teeb häda, võiksite pöörduda perearstile. Väikese operatsiooniga saaks selle eemaldada.

Loe edasi

Hemorroid?

Kõht oli paar päeva kinni ja punnitasin kõvemini.
Päev hiljem tundsin ebamugavstunnet päraku juures. Mõtlesin et higistamisest ja ei lasnud ennast häirida. 3 päeva tagasi näpuga katsudes avastasin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega on tegemist hemorridaaltromboosiga. Kui häda ei tee, pole vaja ravida. Vältida kõhukinnisust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: