sünnimärgi operatsioon 20.04.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas sünnimärgi eemaldamist näo piirkonnast finantseerib haigekassa või tuleb see endal tasuda? Kui palju see maksab?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Haigekassa kindlustuse kehtides toimub operatsioon haigekassa finsantseerimisel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lahkliha operatsioonist

Pean minema operatsioonile seoses kahtlase sünnimärgi/laiguga lahklihal. Asub see täpselt tupe ava ja lahkliha alguse ääres,aga siiski ainult lahkliha peal. On umbes hernesuurune. Minu hirm on see, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult sünnimärgi eemaldamine võtab ehk aega kümmekond minutit. Tuleviku mõttes voodielu ja sünnitamist see häirida ei tohiks.

Loe edasi

Sünnimärgi eemaldamine peanahalt

Tere,
Minul on selline küsimus, et olen minemas päevaoperatsioonikorras peanahalt (juuste vahel) sünnimärgi laadseid moodustisi eemaldama. Operatsioon on lokaalanesteesiaga. Millega peaksid arvestama? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirurgidel on selles suhtes erinevad nõudmised. Minule piisab kui "objekti" ümber on 5 mm suurune karvadevaba tsoon. Kui peale operatsiooni juukseid natuke sättida, siis seda pole üldse näha. Sellist ...

Loe edasi

kas sünnimärgi vigastamine ziletiga on ohtlik(näol)

Ajasin habet ja vuntse kuid lõikasin kogemata ühe nahast kõrgema sünnimärgi katki. Kas see võib olla ohtlik.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See ei tohiks ohtlik olla. Kui see sünnimärk on kohas, kus ta ka edaspidi võib vigastatud saada, siis soovitaksin ta eemaldada.

Loe edasi

Sünnimärgi eemaldamisest suur ja kole arm

Tere! Olen 19a neiu ning minul on suur mure armiga, mis tekkis peale sünnimärgi eemaldamist (pilt lisas). Operatsioon oli rohkem kui 3a tagasi ja arm pole ikka väiksemaks läinud. Arm asub rinnal (rindade ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

kahjuks ma pilti sellest armist ei näe ja ilma nägemata on soovitusi anda riskantne. Armidele tehakse ka laserravi. Imeravi sellistel juhtudel kahjuks ei ole - igast kirurgilisest vahelesegamisest jääb ...

Loe edasi

sünnimärgi vigastamine

jalgu raseerides lõikasin kogemata sünnimärgi ära, see oli suhteliselt väike. Kas ma peaks arsti juurde pöörduma? Kas ma peaks muretsema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe muretsemiseks põhjust. Peale haava paranemist peaks jälgima, kas samas kohas nahamuutusi tekib. Kahtluse korral edaspidi soovitan seda kohta perearstile näidata.

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

tere,
selline küsimus,et kas sünnimärgi eemaldamisest võib tromb tekkida.

Tänana

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et üldreeglina mitte. Kui aga tegu on väga suure sünnimärgiga, mille eemaldamise järgselt tekib haavapõletik on ka see tüsistus teoreetiliselt võimalik.

Loe edasi

sünnimärgi vigastamine

Kas nahapinnast veidi kõrgema sünnimärgi kriimustamine, muljumine võib olla ohtlik? Tundub et sünnimärgi kohal on nüüd verevalum. Tänan vastuse eest!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavalise sünnimärgi kriimustamine ei ole ohtlik. Ohtlik on see vaid juhul, kui tegu on pahaloomulise nahakasvajaga-melanoomiga. Melanoomi eristab tavalisest sünnimärgist tema kiire kasvamine, järsk värvimuutus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: