hemorroidid, pärakulõhe 05.01.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Probleem - Need hemorroididest ja pärakulõhest põhjustatud põletikulised valud on mind piinanud juba 3 aastat. Pelgulinna proktoloog pani mulle 2 aastat tagasi neid kummirõngaid, kuid ütles, et kõikidele ei saanud panna, teised hakkasid veritsema. Minu arust läks mul asi pärast seda protseduuri hullemaks. Käisin veel konsultatsioonis, kuid minusse suhtuti väga halvasti. Hemorroidid ja pärakulõhed ei pidavat midagi erakordset olema, et ei olegi vaja rohkem midagi teha. Aga minule põhjustavad nad kohutavaid põletikke, tööl käia ei ole võimalik. Apteegis müügil olevad küünlad ja salvid teevad asja hullemaks.
Mis te soovitaksite, kas mul tasuks minna kellegi teise arsti juurde, sest minu olukord ei ole minu arust normaalne.
Ette tänades ja edu soovides,
Mann

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui Te pole oma eelmiselt arstilt abi saanud, peaksite loomulikult pöörduma kellegi teise poole. On tõesti situatsioone, kus meditsiin ei saa oluliselt aidata, kuid minu arust hemorroidid ja pärakulõhed ei kuulu sellesse valdkonda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hemorroidid ja pärakulõhe

Tere! Kas kroonilised hemorroidid ja pärakulõhe võivad põhjustada pahaloomulise protsessi tekke?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina mitte, kuid nende haiguste sümptomite varju võib jääda pahaloomulise protsessi teke.

Loe edasi

Probleem pärakulõhe ja kõhuvaluga

Tere, juba mõned aastad vaevab mure seoses wc-s nr kahel käimisega. Alati on see olnud veidi probleemne, kuna lapsena/noorena oli kõht pigem kinni ning hädal käimine nõudis tugevat pingutust ning hiljem, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pärakulõhe ega hemorroidid kõhuvalu põhjustada ei tohiks. Depressioon võib valude põhjus olla küll.

Loe edasi

pärak

Tere. mure järgmine.peale vetsus käimist lööb kippitus ,sügelus pärakusse.pühkides tagumikku puhtaks olen täheldanud verd vähesel määral.kui liikuda peale seda no 50 samu ja uuesti tagumikku pühkida sis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige tavalisem põhjus on kas hemorroidid või pärakulõhe. Mõlemad väga ebamugavad asjad aga ei tapa. Sõrmega katsudes ja vaatlusega peaks Teie puhul olema võimalik kasvaja välistada. Kui perearstil pole ...

Loe edasi

Hemorroidid ja pärakulõhe

Küsisin enne hemorroidide ja pärakulõhe kohta. Kuna tegemist on kroonilise probleemiga (lahtistid, kreemid ja isegi klistiir ei aita enam), mis ei ole abi saanud ka pärast proktoloogi juures käimist, siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

EMO-s Te kindlasti definitiivset ravi oma probleemile ei saa - valu vastu tehakse süsti, samuti ordineeritakse ehk lahtisteid ja see on ka kõik. Peaksite ikkagi proktoloogiga oma probleemile lõpliku lahenduse ...

Loe edasi

Hemorroidid

5 kuud tagasi peale sünnitust tekkis hemorroid, wc-s käies on valus ja veritseb ning on sügelus ja valus. Naistearst saatis kirurgi juurde, kirurg ütles, et põletikku ega midagi ei ole, et tema arvates ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt siiski midagi on - näiteks tekkinud rebendist pärakulõhe. Ilma nägemata ei oska arvamust avaldada. Peaksite näitama kellelegi teisele kirurgile.

Loe edasi

Hemorroidid ja pärakulõhe

Tere, küsimus selline: käisin proktoloogi juures ja öeldi, et mul on hemorroidid. Ta andis mulle Mastu küülnlaid. Hiljem selgus, et mul on ka pärakulõhe, mis tegib päraku lähedusse, kas ma võin pärakulõhe ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mastu küünlaid võib kasutada nii hemorriide kui ka lõhede korral. Väga tähtis on seejuures ka kõhu hoidmine pehme.

Loe edasi

pärakulõhe

Tere, käisin oma vaevustega proktoloogi jutul ning arvasin, et mind vaevavad hemorroidid. Kuid kiirel vaatlusel arst diagnoosis päraku lõhe ning kirjutas mulle salvi. Korraks oli sellest abi tõesti kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegelikult Teile ei tee valu mitte see nahatükk, vaid ikkagi lõhe. Lõhe korral tekibki lõhe välisserva juurde hüpertroofiline limaskesta näsa - tüüpiline kroonilise lõhe korral. Ilma põletikuta hemorroidid ...

Loe edasi

hemorroid või pärakulõhe või...?

olen 28-aastane naine ja sünnitusest möödas poolteist aastat.
aeg-ajalt olen varemgi päraku juures ebamugavustunnet tundnud (nagu sügeleks ja ebamugav olla) ja siis olen ostnud apteegist preparation ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, et perearst kirjutas küünlaid ilma Teid läbi vaatamata pole kindlasti päris õige. Peaksite uuesti tema poole pöörduma, kuna Te pole abi saanud. Kui ta ise ei taha/oska Teid läbi vaadata, peaksite ...

Loe edasi

Lioton 1000 ja pärakulõhe

Lp. dr Tepp
Pärast sünnitust ( 2 kuud tagasi ) ägenesid vanad hemorroidid ( tekkisid 10 a tagasi - esimese sünnituse käigus ) Käisin paari päeva eest günekoloogilises kontrollis, kus rääkisin ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale tualetis käimist paari tunni vältel esinev valu pärakus viitab tõepoolest rohkem pärakulõhele. Lioton selle puhul vastunäidustatud ei ole, kuid olulist raviefekti temast loota ei ole. Soovitaksin ...

Loe edasi

Pärakulõhe?

Tere doktor, tulin arsti juurest, aga ei saanud täpselt aru ja mõtlesin teie käest üle küsida. Juba nädal aega vaevab tuline pakitsus pärasooles. Arst vaatas mu läbi ja ütles: pärakulõhe ja (rahulik) hemorroid. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teid nägemata, on raske midagi kommenteerida. Hemorroidid ja pärasoole lõhe pole reeglina günekoloogilise patoloogiaga kuidagi seotud v.a. anatoomiline lähedus. Hemorrhoidid ja pärakulõhe on 2 omaette ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: