kaalukaotus pärast operatsiooni 15.04.14 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere,
Mul oli mandlioperatsioon ja 3 nädalaga võtsin alla 9 kg. Enne op kaalusin 102 kg. Nüüd hakkab isu tagasi tulema, kuid sooviksin ikkagi, et kehakaal ka edaspidi langeks. Mitte sellises tempos, sest olen teadlik, et see pole tervislik. Kuidas peaksin liikuma normaalse ja tervisliku menüü juurde samas nii et kehakaal ikkagi ka väheneks?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Saate enda menüü mõistlikuks kaalulangetamiseks kohandada näiteks nutridata.ee või kaaluabi.ee programmide abil. Täpsete soovituste saamiseks vajaksite aga kindlasti konsultatsiooni. Toitumis-soovituste koostamiseks on vaja enam informatsiooni kui vaid kaalunumber. Liikumise kohapealt julgen soovitada, et minimaalselt peaks päevas tegema 5-6000 sammu ja 1 x nädalas 10 000. Kui on jõudu ja soovi enamaks, siis on see kindlasti teretulnud.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kaalulangus

Algas kõik sellest kui 1.5 aastat tagasi arst kirjutas mulle antidepressandid àrevushàirete tôttu , olin siis alakaalus . Olen 183cm pikk ja kaalusin toona 65kg. Vôtsin 1.5 aastaga palju juurde, lôpuks ...

Artur Minenko

Vastas dr Artur Minenko

Parim on kaalust alla võtta järk-järgult, muutuvad toidu prioriteedid, harjumused ja söömiskäitumine. Vaja on toitumisrežiim (soovitav, et söögiaeg oleks sama +/- 30 minutit), oluline on unerežiim (mis ...

Loe edasi

Operatsioonijärgne kaalukaotus

Mul oli kaks päeva tagasi operatsioon, olen alla võtnud 5,5 kg selle ajaga, on see normaalne? Toitun väikestes kogustes ja üpriski kergeid asju tarvitan. Kui palju ma umbes alla võtan kahe kuuga, kui palju ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Operatsioonijärgne kaalukaotus on täiesti normaalne. Teadmata teie andmeid (kaalu, kasvu, toitumist) ei saa ma aga küsimuse teisele poolele vastata, sest minu jaoks on selgusetu, et kas ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi