Klamüüdia 21.01.20 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere.
Kas on võimalik,et partneril on olnud u.5 aastat tagasi klamüüdia,ravi sai aga selle järgset kontrolli ei toimunud.vahepeal on arstil käinud .meie oleme koos olnud 1,5 aastat ja nüüd 2 kuud tagasi hakkasid sümptomid,täna sain arstilt vastuse et klamüüdia.mul on varem teste tehtud.ja kõik on korras olnud.et küsimus siis kas see haigus saab nii kaua peidus olla ja nüüd avalduda?minu naistearsti arvates see kindlasti nii olla ei saa ,et mul avaldus aee lõpuks väga ägedalt,põiepõletiku ja neeruvaagnapõletikuna.

Arst vastas:

Vladimir Vihljajev

dr Vladimir Vihljajev

Günekoloog

Meestekliinik Tallinnas

Tere! Kahjuks see on võimalik et haigus asub peidus perioodil mitu aasta jooksul. Nakkus lihtsalt olemas peidus (magab) ja kui tingimused soodustavad siis avaldub. See on raske selgitada vaid puht oma kogemusest võin öelda et võimalik! Siin jääb ainuke variant et ravida mõlemad üheaegselt ja hiljem (kuu aja peale ravikuuri lõppu) kindlasti kontrollida ka mõlemad partnerid. Mõnikord avaldub väga äge just põiepõletikuna. Meestel tavaliselt avaldub kusetoru põletikuna (uretriitina)

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

segadus.

mul on olnud kopsu glamüüdia.kas on migil viisil võimalik et olen selle sugulisel teel edasi andnud?kui palju on sellel glamüüdia vormil seost samanimelise suguhaigusega?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kopsu klamüüdia (Chlamydia pneumoniae) ja urogenitaalne (sugu-) (Chlamydia trachomatis)klamüüdia on oma vahel sugulased, aga ikka erinevaid tüübid. Klamüüdiade vormid on üldse palju. Aga inimese ...

Loe edasi

klamüüdia

Kui pikk võib olla klamüüdia peiteaeg meestel?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Väga erinev, kolmest päevast kuni kahekümneni päevani. Mõnikord, kui immuniteet on kange, veel pikem, aga harva.

Loe edasi

Klamüüdia

Tere,

sooviksin teada, et kuidas väljendub meestel klamüüdia ja mis on tagajärjed? Teades, et naistel võib põhjustada viljatust, kuid meestel....?

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Kahjuks meestel ka võib põhjustada viljatust ja mitte ainult. Klamüüdia tagajärjed meestel võib olla veel - prostatiit, ehk eesnääre põletik, uretriit, ehk kuusekanali põletik, vesikuliit, ehk ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi