MEDROL 29.06.05 / Reumatoloogia

Külastaja küsib:

TERE!

Medroli ei soovitata kõrvalmõjude tõttu pikalt ja koguaeg tarvitada.Kuidas on
kõige ohutum ja samas võimalikut kasulikum medroli võtta?Kas teha üks kuur,pidada vahet või jätkata veerandi tableti võtmist pikema aja jooksul?Või
on see individuaalne.

AITÄH!

Arst vastas:

dr Kati Otsa

Reumatoloog

Erakliinik Reumed, Tallinna Keskhaigla reumatoloogia osakond

Tere!
Esiteks tuleb Medroli väga rangelt võtta ainult hommikul. Mida varem, seda parem. Juba see hoiab tagasi mitmeid kõrvalnähte. Veerand tabletti on väga väike doos ja sellisel doosil kõrvalnähte üldiselt ei teki pikema aja jooksul. Soovitav on pigem püsiv väike doos kui pidevalt kõigutada doosi. Vastavalt sissesöödud hormooni hulgale reguleerib hüpofüüs pidevalt neeruspealise tööd ja parem on oma hormoonsüsteemi mitte kõigutada igapäevasest füsioloogilisest rütmist ära.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Reumatoloogia

ravimite kasutamine

olen juba ligi 15 aastat tarvitanud reumatoidartriidi vastaseid ravimeid,diclofenac,medrol,drexat.on ka mulle kirjutatud teisi ravimeid diclofenaci asemel,aga need on mitu korda kallimad,pensionärile alatiseks ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!

Raniberl viimaste uuringute põhjal ei anna kindlat garantiid, et hoiaks ära mao-12sõrmiksoole haavandi tekke reumaravimite foonil. Selleks tuleks võtta Omeprazoli (Gasec, Nexium, Omep ...

Loe edasi

Reumaatiline sidekoe põletik


N 28 a.

Seoses sellega, et järgin ravi (Plaqueniel ja Medrol), käin regulaarselt arsti juures kontrollil omades selle kõige juures kord halvemat ja kord paremat enesetunnet on analüüside ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Reumaatilised haigused kulgevad kõik oma rütmiga. Näiteks reumatoidartriit on halvem ( liigeste valu ja kangus) alati hommikupoole ööd. Haigus sõltub ka hormonaalsest tasemest ( naistel enne ...

Loe edasi

reumatoidartriit ja rasestumine

Tere,
olen 25 aastane naine, reumatoidartriit diagnoositi 5 aastat tagasi.Kuna haigus on progresseeruva kuluga,tahaksin hakata laste peale mõtlema.Mulle öeldi,et kui laste saamine edasi lükata,siis ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Reumatoidartriit raseduse ajal reeglina leevendub tunduvalt, kuid peale sünnitust ägeneb taas. Haiguse pärast küll laps defektiga ei sünni. Lihtsalt osasid ravimeid ei või tarvitada raseduse ...

Loe edasi

Reumaravimite mõju luutihedusele?

Põen aastaid vaskuliiti ja tarvitan 7 aastat juba Medroli.Sel suvel juhuslikult sain teha luutiheduse mõõtmise, mis näitas T-Scoore -2,01. Soovitati võtta kaltsiumi 2 korda päevas.Kas see on piisav annus ...

Vastas dr Kati Otsa

Tere!
Oluline on, et kaltsium oleks koos D-vitamiiniga, muidu Te ei omasta Ca. Võib võtta nii 2 kui ka 3 korda päevas, sõltuvalt doosist.
Kirjast ei selgu Teie vanus. Naistel peale menopausi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi