Amoksiklav ja raseduse planeerimine 06.12.17 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!
Planeerime abikaasaga last. Detsembrikuu alguses haigestus abikaasa kopsupetikku ja sai raviks Amoksiklav antibiootikumi 7 päevaks, 2 tbl päevas, mida praegu ka tarvitab. Kas peaksime ravimi tõttu detsembrikuus lapse planeerimise, s.t eeldatava eostamise, vahele jätma? Kas Amoksiklav võib mehe sperma kvaliteeti/embrüo arengut negatiivselt mõjutada? Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere

Otsest ohtu kirjeldatud ei ole.
Rasestumise takistamisest ei leia ametlikku infot.
Ka siis kui seda võtab rase naine, on kirjas nii:
Amoksitsilliini/klavulaanhappe raseduseaegse kasutamise kohta saadaolevad piiratud andmed inimestel ei viita kaasasündinud väärengute riski tõusule.
Kui siiski kardate, lükake edasi... ka jõulud võivad spermat kahjustada.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

ravimid ja raseduse planeerimine

tere,mehega planeerime last,aga ta võtab orfiril long 300.infolehes on kirjas,et raseduse ajal või planeerimisel ei tohi seda kasudada naisel,aga kui ravim võtab mees,kas see on kahjulik spermale ja kas ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Orfirili infos on teadmata sagedusega kõrvaltoimena kirjas ebanormaalne spermatogenees (spermatosoidide vähenenud arv ja/või liikuvus).

Siit ei loe välja muud kui harvaesinevat ...

Loe edasi

unasyn

Tere,
mulle määrati kuseteede põletiku vastu Unasyn 375mg kapslid (6päeva 2tk päevas). Lugesin infolehelt, et Unasyn`i manustamise vastunäidustuseks on rasedus ja ka raseduse planeerimine. Sooviksin ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

See ravim kaob organismist ruttu, Mõlema komponendi poolväärtusaeg on ca 1 tund.
Ravimi infoleht lugege põhjalikult läbi, saate vastused muudele küsimustele.

Kalle ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: