Xanax rohi 01.03.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on küsimus seoses Xanax rohuga. Mul tekkisid paanikahood ning arst määras raviks AD ja Xanax 0,25 mg tabletid. AD võtan pool tabletti hommikul ja pool tabletti õhtul, kuid on mure seoses Xanax rohuga. Nimelt võtsin ma seda rohtu nelja päevaga kokku 7 tabletti, millest mul ema väidab, et üks kukkus maha, kuid minu mäletamist mööda seda ei juhtunud. Mure on nimelt selles, et peale Xanax ravi ei tunne ma end enam iseendana, elan justkui vati sees ning muretsen, et Xanax rikkus mu aju või närvisüsteemi ära. Kas selline asi on üldse võimalik või ma kujutan seda ette? Xanax rohu mõju all tegin ka ootamatuid tegusid ning olin justkui millegi mõju all ning seepärast ei suutnud isegi kontrollida kui palju ja mis rohtu mulle antakse.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Arstirohtu võttes peab inimesel enesetunne Paremaks muutuma. Kui sellised ebatunded, vatis olemise tunded jms., siis vähendada selle rohu annust või see Xanax hoopiski ära jätta.
AD on põhitoimega, Xanax on sümptomaatiline ravim - seega võib Xanaxi ka täieliselt ära jätta.
NB Arstirohu võtmine on vaid murdosa (piltlikult 1/10) ravimise võimalustest. Vajalikud on ka harjutused, vajalikud on ka organismi tugevdamise võtted-tegemised, vajalikud on ka mitmete häirete (vältida alkoholi, narkootikume, suurt stressi jne) ennetamise võtted.
vt varasemaid soovitusi ja ka minu Palveharjutust - soovitan seda kindlasti teha (vabastab sisemisest pingest, parandab aju verevarustust ja need ebatunded peas-organismis kaovad.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

xanax

Tere!
Arst kirjutas mulle xanax it 3 korda päevas 0,5mg,kohati tundub ,et ei mõju olen 2 meetrit pikk ja kaalun 138 kg,on sellel ka mingit seost kaaluga.
Kõike head!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milles põhiprobleem?
Kõigi rohtude andmise-võtmise printsiip on selline, et tuleb arvestada: a) õige rohi, b) õige annus (sõltub häire-probleemi tugevusest ja kehakaalust), c) sõltub teistest rohtudest ...

Loe edasi

Paroxat ja kõrvaltoimed

Tere. Arst kirjutas mulle ravimit Paroxat 20 mg ja seda tuli võtta esimesed neli hommikut pool tabletti ning edaspidi terve tablett korraga. Esimesel neljal päeval toimus kerge enesetunde langus umbes ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohuga peab elu-olu-tunne paremaks muutuma, selleks me ju seda rohtu võtamegi.
2) Arstiga on vajalik side (kommunikatsioon), et ravimi annust jms. korrigeerida.
3) Peale arstirohu on vajalik ...

Loe edasi

ravim -xanax

tere doktor.Olete mind paar korda juba aidanud,kui olin peale synnitust sassis. ja teil oli øigus,nii et tånan.Nyyd uus mure-olen 3 ndat kuud tøøl yhes pøhjamaa haiglas.pere on siin ja pereelu våga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanax mitmetes annustes, kas 0,00025 (see kõige väiksem)?
Teatud ajalõigu võib seda võtta, aga (vana lugu) - harjutused, elustiil, hoiakud!
Parema meelega ksutaksin Valocordin-diazepam tilku. ...

Loe edasi

ärevus

Tere Jüri, olen lugenud enamusi teie vatuseid küsimustele,kuid siiski tahaks küsida mõned küsimused ,et julgustust saada. olen 24 aastane naine ja olen juba kolm aastat kannatanud paanikahäirete all-algasid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kordamast ei väsi oma printsiipi - ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" e. rohtu parasjagu ja selle osakaal ajaga väheneb, siis harjutused (viis rühma, alustades kehalistest) ning uued hoiakud ("prillid"). ...

Loe edasi

paanikahood

Tere!

Olen 30 a naine. Kevadel algasid mul sellised imelikud hood. Näiteks olin avalikus kohas ja siis tekkis meeletu nõrkus ja minestustunne, samuti käte värisemine ja külm higi otsaees. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluoxetin´i toimeainega AD-d (Nycolox, Flux, Framex) sobivad ärevushäirete raviks. Annus ca 20mg õp-s on sobilik. Selline annus ülepäeviti on mõnede haiguste puhul (maksahaigused jt.) soovitav.
Alprazolam´i ...

Loe edasi

Lexotanil või Xanax?

Tere, doktor!

Mul on suht piinlik küsimus, kuid mis teha! Asi nimelt selles, et elasin ühe keerulise operatsiooni üle ja selle diagnoos ehk siis biopsia tulemus saabub 2 nädala pärast. See ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui arst soovitas, siis need kaks nädalat võtke. Võtke selliselt, et saate abi.
Une küsimustes vt. minu varasemaid soovitusi.
Ka biopsia-järgselt läheb elu edasi ja ega tabletineelamise peale ...

Loe edasi

ANTIDEPRESANDIDT

TUGEVAD UNEHÄIRED EI SAA ÜLDSE MAGADA .PIDEV ÄRKVEL-OLEK.PSÜHHIATER KIRJUTAB ROHTUSID AGA NEED EI AITA ÜLDSEGI. IMOVANE .XANA .REMON.---MÕJUB NII ET ,VÕTAB TEGELIKKUSE ÄRA.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Milles unehäirete põhju(ed)? Kas A.N.T.S. (alkoholism, anarkomaania, toksikomaania või suits), vahetustega töö, ajavööndite kiire vaheldumine, afektiivsed (emotsionaalsed) häired, psüühilised probleemid, ...

Loe edasi

rohud

Võtan juba pikemat aega fevariini ja xanaxit, Tahaksin xanaxist lahti saada. Päevas võtan 25 mg tablette pool korraga kolm korda päevas. Kas oleks võimalik xanax vahetada millegi muu rahusti vastu välja. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Fluvoxamin (Fevarin) on hea rohi. Xanax nn. kiirabi-vahend. Ka aegajalt sobilik. Xanaxi asendamiseks trankvilisaatorite rühmas ravimeid hulgi. Kas on vaja?
Vastus: vt. printsiipi - Enneti ristkülik ...

Loe edasi

Unehäired

Tere, Lp. Dr. Ennet!

Olen 32 aastane naine, kellel probleemiks raskused uinumisel ja sooviksin hakata kasutama unerohtusid. Senini olen palunud retsepti günekoloogilt, kes on mulle kirjutanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanax´iga soovitan olla tagasihoidlik. Vaadake minu varasemaid üldisi soovitusi une vallast. Rohuna sobivad vahel tilgad, vahel ka antidepressant und soodustava toimega, vahel unerohu rühma rohi. Psühhiaater ...

Loe edasi

Ravimine Xanaxiga

Olen 28-aastane naine. Pöördusin perearsti vastuvõtule, kuna õhtuti on mul väike palavik (37,2), enesetunne halb, otsekui vibratsioon oleks sees, väsimus ja unisus. Analoogne probleem oli aasta tagasi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Palaviku põhjuse peaks selgitama perearst ja analüüsid. Paanikahäiret Teie selgitusest küll ei paista. Xanaks e Alprasolaam on hea rohi lühiaegsete "pingete-probleemide maandamiseks" s.o. asjalik oleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: