verejooksud 28.06.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, selline kysimus, et tarvitan antidepressante (Citalec) ning sellega seoses on tekkinud p2rasoole ja igemete verejooksud. Mida peaksin tegema, kas sooma vitamiine v6i midagi?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1..10-l juhul 10 000-st võib kaasneda veritsemist. Võib, aga ei pruugi.
Muuta rohtu ja kõik selge.
Muud tervislikud tgemised ka olulised. Perearsti juures teha vereanalüüs - süda rahuneb.
Kaunist suvist harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Küsimus

Olen nüüd võtnud Fluoxetiin Vitabalans 20mg peaaegu kuu aega,alustasin nädala poole tabletiga, nüüd võtan terve tableti. Öösel ei maga hàsti, tunnen end pahasti. Päeval on ok. Käin psühholoogi juures, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressioon on nii omaette psüühiline haigus ja teisalt ka paljude psüühiliste, füüsiliste, sotsiaalsete häiretega kaasnev depressioon. Kui neid mõlemaid depressioonirühmi koos vaadelda, siis meil ei ...

Loe edasi

Antidepressandid

Tere,arst määras 14 a tütrele antidepressandid, oleme kasutanud 2 kuud 1 tbl 50mg hommikul.Tundub nagu väga ei aita, ikka käivad hood peal,tema kole ,paks,ta ei meeldi kellelegi,teeb endale käele teradega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Apteegist rahustavat teed (muud soojad joogid, neelamine rahustab).
Kehaline aktiivsus, et sisepingeid maandada. Tervemas kehas tervem psüühika, rõõmsam meeleolu. Tabletid on abivahendid 1/10 ravivõimalustest, ...

Loe edasi

Ärevus ja paanikahäire

Tere. Minul diagnoositud 3a tagasi paanika ja ärevushäire koos agorafoobia ja sotsiaalfoobiaga. Samuti ei suuda sõita bussi , auto vm asjaga ilmselt kuna esimene paanikahoog sai alguse bussis. Kirjutati ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vägev asi on päevik, sinna muremõtted kirja. Siis saab aju ilusasti puhata. Tuleb aeg, hakkame ka kirjapandud probleemiga tegelema. See toimib.
Olulised on ka rituaalid. Kes loeb õhtul kaks-kolm ...

Loe edasi

Kuuma ja külmavärinad

Tere kuuma ja külmavärinad pidevalt
Sensus oü pshühhiaatri juures käidud ,oli suht mõtetu koht
Äkki algav põletustunne ,kraadides 37,0
Emos käidud ja oli munandivähi kahtluseha opp tartus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoosi "ootus", teadmatus on suureks närvipingeks ja selle kaudu ka mitmete kehaliste tunnete-kaebuste tekitaja. See klassikaline psühho-somaatiline mehhanism. Käesolevalt saite teada, et pahaloomulist ...

Loe edasi

Tepresjoon

Tepresjoon , Tuju langus ,paanika hood ei pööra enese välimusele piisavalt tähelepanu ,une häired ,söögi häire kaalu järsk tõus , tihe nuttu hoog ,vapputamine keres keskedumis võime täielik puudumine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Iga inimene on mingis valdkonnas suuresti andekas! Milline on teie andekuse valdkond, milline tuleneb siit siis teie tegevuste suur eesmärk! Eesmärgi ja andekuse ühtsus viib ka rõõmu ja õnne radadele. ...

Loe edasi

hirm

Tere! Kirjutasin teile paar kuud tagasi samal teemal, olen hüpohondrik ja asi läheb aina hullemaks oskate ehk nõu anda kuhu peaksin pöörduma? Täpsemalt siis kardan surmavaid haigusi ja on juba tekkinud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Antidepresandid on head ravimid - koostöös psühhiaatriga leiate õige ravimi. Paluge
2) Õhtul Melatoniin - apteegi vabamüügis saadaval, üks õhtul. Paraneb uni ja vaimne tervis.
3) Minu ...

Loe edasi

Ärevushäired

Tere jaanuaris lõpetasin ma zolofti võtmise kuna arvasin et olen valmis ja kõik on nagu peab ja lootsin et kõik hea jätkub aga tänaseks on tulnud vaikselt tagasi ärevushäired ,kurbus,ei taha tööd teha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäireid on palju, tervenemine on võimalik, tabletist üksi ei aita.
1) Oluline on töö- ja puhkerežiim. Et päevaplaan reaalne oleks ja olulisemad asjad esiplaanil - muidu kulub energia pudi-padi ...

Loe edasi

Tere päevast. Minu arst tühistas minu jaoks Rivotrili. Mis võib seda ravimit asendada? Eestis seda enam pole. Lugupidamisega Deniss

Tere päevast. Minu arst tühistas minu jaoks Rivotrili. Mis võib seda ravimit asendada? Eestis seda enam pole. Lugupidamisega

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Variante asendamise osas mitmeid, sõltub psüühillise probleemi olemusest. On rahusteid hulgi ja on neuroleptikume. Õige ravimi saab koostöös psühhiaatriga.
Aga mis on põhiprobleem, milleks ravimit ...

Loe edasi

Mälu

Tervist,on pikemalt aega olnud nii ,et mitte midagi ei jää meelde ,mõne sekundi vältel unustan kõik ära mis just sai teha ja rääkida,teinekord on raske arusaada lihtsamast jutustki,olen puhanud ja täiesti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Keha annab treenida, mälu samuti. Kehalise treenigu käigus suurenevad ka vaimse treeningu võimalused. Mida siis teha?
1. Õige töö- (õppimise-) ja puhkerežiim. Piisavalt pikk uni. Une arvelt ei ...

Loe edasi

Ärevus, depression?

Mul on juba rohkem kui 3 aastat olnud kummitav probleem enda vaimse tervisega, nimelt on olnud ärevus häireid mis on olnud viimased 2 aastat konstantselt, kõige väiksematest asjadest saavad suured asjad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäiretel on sisemised (kehalised, psüühilised) või siis välised (sotsiaalsed) põhjused, mis liigselt tugevad, liigselt kestvad ja mis segavad igapäevaelu normaalset kulgu. Probleemist arusaamiseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: