re: pearinglused 13.03.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mina ei soovi esitada küsimust, vaid annaks mõned soovitused naisterahvale, keda piinavad pearinglus ja iiveldustunne. Kallis kaaskannataja, teie probleem kõlab väga tuttavalt Meniere atakkidele. See haigus on täpselt teie poolt kirjeldatud tunnustega ja seda ei saa kompuuteruuringuga tuvastada. Aga viga on ajus ja rohud selle vastu on täiesti olemas. Rääkige oma arstiga, las uurib selle sündroomi kohta ja soovitav oleks minna nina- kõrva- kurgu arsti juurde, kus saab seda haigust paremini määrata. Selle haigusega inimesi on tegelikkuses palju, kuid Eestis teatakse sellest veel vähe.
Ehk on minu kirjast teile abi ja soovin teile tugevat tervist!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Meniere´i haigus on sisekõrva kahjustusest põhjustatud häire ning hooti esinevad iiveldus, oksendamine, pearinglus, kohin kõrvus. Iseloomulik on ka ühe kõrva kuulmishäire esinemine.
Pearinglus ja iiveldus on vaid sümptomid ning need võivad esineda väga mitmete häirete korral.
Märgite õigesti, et täpsemalt diagnoosida ja sellepõhiselt ravida saab vaid "oma arstiga rääkides".
Koostöö oma tohtriga ongi edu pandiks.
Tänan kaasamõtlemise ning soovituste jagamisel toetuse pakkumise eest.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Amfetamiini tarvitamine

Tere! Küsimus selline: kui olen kasutanud narkootilist ainet amfetamiin. Seda kasutanud ühe ööpäeva. 1grammi. Ja kasutanud seda venooselt. Kas võib peale seda võtta alprazolami 0.5 ma. Nö maha tulemiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

3-4 korda võite.
Tervislikud elukombed,
kehaline aktiivsus (terves kehas terve psüühika).
Väärtushinnangud peavad muutuma - sisemine Mina peab karsklaseks muutuma (alko, ained, tabletid ...

Loe edasi

ravimisõltuvus

Tere
Küsin nõu oma elukaaslase tervise suhtes, kuna minul endal on tekkinud mure tema pärast aga ta ise eitab kõike. Nimelt algas kõik eelmise aasta jaanuari kuus, kui tal tugevas alkoholi joobes ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tabletiravi on abivahend, harjutused on põhivahend tervenemisel.
Ravimite osakaal tervenemisel on 1/10, harjutustel 9/10.
Ainult ravimite võtmisega probleemi põhjalikult ei lahenda.
Koostöö ...

Loe edasi

Ärevushäired

Tere! Küsiks teie arvamust. Perearst määras mulle "generaliseerunud ärevushäire" raviks Cipralex 10mg. Võtnud seda korrapäraselt 5 päeva kuid enesetunne on halveneneud ( kuumahood,iiveldus, jõuetus, kurnatus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eri rohud eri aegadel, s.o. nende omavaheline vaheaeg 4-5 tundi. Kui enesetunne hea, siis võtta.
Ravim on 1/10 tervenemise rajal, 9/10 on harjutused.
vt varasemad - ärevushäirete soovitusi. ...

Loe edasi

Nägemused

Meie ema näeb suletud teleris (tumedal taustal) inimesi, tegevusi jne. Telerit sisse lülitades näeb tegelikku saadet. Pimedasse ruumi sisenedes näeb ka seal olevatel riietel mingit valget kujutist. Millega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaaniline hallutsinoos - eakatel väga sageli.
Probleem on kõrvaldatav, head arstimid olemas.
Psühhiaatri jutule, kirjutab vajaliku ravimi.
Emaga vaielda ei tasu - tema näeb, siis ...

Loe edasi

Psüühikahäire

Tere
Olen teillt varem ka küsinud aga probleem on selles et varem tarvitasin uimasteid, mida ma enam ei tee aga nüüd on vahel niimoodi olnud et tekib paanikahoog , süda hakkab kloppima ja muutun ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt varasemad soovitused ärevushäirete puhul. leia endale sobilikud harjutused ja harjuta!
Mõõdukas kehaline aktiivsus,
harjutused,
Enneti Palve esimene samm.
Ärevushäirete üks ...

Loe edasi

Nutuhood.

Tere! Halvad mõtted keerlevad peas.Umbes 10.a.tagasi venna surmaga ,algasid nutuhood.Iga väiksemgi probleem ajab nutma.Tihti soovin üksi olla,ei soovi kedagi näha,ega kellegagi suhelda.Leian mõttelt,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi nutta ikka võib - puhastab hinge.
Xanax on nö kiirabivahend ja aegajalt võtta - sobib.
Väike ravikuur antidepressandiga tuleb kasuks.

Perearst las kirjutab Mirtazapini ...

Loe edasi

Mürgistuse tekitamine

Tere
Kui mul on kahtlus et mulle antakse salaja soovil mulle halba teha rotimürgi või taolist kuidas seda kindlaks teha. Sümptomid on kõik samad mis kirjeldatud . Hommikuti esineb pearinglus nii ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olete väga tundehell inimene ja mõtte-kuvanditesse sisseelaja (nagu supernäitlejda). Ja seetõttu elate ka sellesse rotimürgi probleemidesse oma kujutluspildi ja mõttepildiga sisse. Mõtteline olukord muutub ...

Loe edasi

Ära kasutamine

Tere!
Mul on selline küsimus, et kui inimene tarvitab antidepressante ja unerohte ja ta kaaslane on teadlik sellest, et seksiisud lähevad vähemaks või lausa kaovad ära ja et unerohtude mõju on siiski ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui ta teist ei hooli, teie soove ei arvesta, siis katkestage see suhe. Teineteisest hoolimine ei ole ju Omandisuhe, suhtumine Omandisse, et oma tunge rahuldada. Olete siis ju Vahend teisele inimesele ...

Loe edasi

Suhteprobleemid

Olen oma poiss-sõbraga koos olnud juba 3 kuud. Meil tekivad suht tihti arusaamatusi mille õnneks suudame ära lahendada. Tahaksin nimelt küsida, mida me mõlemad peaksime tegema, et neid tülisid/arusaamatusi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aitavad ühistegevused, alustada jalutuskäikudest (mererand, parkmetsad, terviserajad.
Aitavad omavahelised selgitavad vestlused selgitagu, et mis on teil ühist, miks te teineteist ihkate, teineteise ...

Loe edasi

Antidebresandid

Tere,kasutan valdoxsan tablete nüüdseks 1,5 kuud mõjuvad hästi,küsimus selline kas nende tarbimisel võib tarbida kerget alkohooki,tulemas suurem pidu .Tableti võtan õhtul.Teine küs kas rasestuda võib nende ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol - ei.
Enne rasetumist ja raseduse ajal - soovitav mitte.
Meeleolu parandamiseks on pingetest vabanemise harjutused (vt varasemad soovitused). Koostöö naistearstiga.
Head harjutamist, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: