keskendumishaired ja vasimus 27.11.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Pikemat aega vaevab mind vasimus, millele ei oska selgitust leida - tootan kyll taiskohaga ja opin taiskoormusega, kuid olen sellise elutempoga juba aastaid elanud ja mingeid probleeme pole olnud. Tegelen ka spordiga, nii et saan vastukaaluks piisavalt ka fyysilist koormust. Hommikuti on veel veidi energiat, aga paari tunni moodudes tahaks vaid magada. Lisaks vaevavad mind malu- ja keskendumishaired, mis segavad tosiselt mu oppetood ja tulemused on labikukutud eksamite naol juba olemas. Koik fyysilised naitajad on korras. Arsti soovitused aeg maha votta ja paar paeva puhata, pole tulemusi andnud. Juhtusin aga yhel paeval tegema Attention Deficit Disorder lyhitesti ja selle tulemused naitasid, et voiks konsulteerida arstiga. Pole mul kyll usku nendesse online testidesse, aga antud teemaga rohkem tutvumine pani motlema, et ehk oleks toesti vajalik soovitust jargida.Elan aga hetkel valismaal ja juurdepaas arstidele voi psyhhiaatritele on ysna limiteeritud. Mida teha? Kas tegemist voib olla toesti millegi sellisega (tean, et antud kirja puhul ei saa muidugi diagnoosi panna) voi on mingi muu pohjus? Ravi?
Ette tanades,
29 aastane naine

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

ADD-test näitab Teie üleväsimust ja sellega seosnduvat. Seda ADD häiret Teil ei ole - sellega oleksite "maadelnud" muidu juba varasest lapsepõlvest alates. Seda EI ole.
Igapäevane puhkus peab külladane olema, uni piisava pikkusega. Kuus korra-kaks põhjalikumalt puhata jääb väheseks, see ei toimi.
1) Igapäevane töö-/puhkerežiim korda.
2) Mitte "põdeda" pisiküsimustes, liigselt mitte olusid südamesse võtta. Väärtuste skaala enda jaoks kindlalt paika panna.
3) Üld-eesmärgid konkreeks, reastada. Põhisihid hoida esiplaanil, mitte ekselda pisiküsimustes.
Korrigeerige elukorraldust ja asjad laabuvad jällegi hästi.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ventrikulaarsed ekstrasüstolid

Tere!
Küsimus selline. Olen vaevelnud 2 aastat igasuguste murede käes. Nimelt on mul kahe aastane poeg, kes umbes aasta ja kolm kuud magas öösel rohkem kui väga kehvasti ning minul tekkisid südamekloppimise ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kardioloogiga koostöö, tema soovitab oma vajalike tarkustega, vajadusel arstirohuga.
Psüühiline rahu - rahustab kogu organismi, ka normaliseerib südame tegevust. harjutusi-võtteid palju (vt varasemad). ...

Loe edasi

Cymbalta

Esimene roht oli Alventa,oli suurem higistamine,aga enesetunne läks paremaks,siiski higistamine häiriv ja sai uus rohi cymbalta,aga on tekkinud palju Sinilaid ja jalad ja käed valutavad tugevalt,võtnud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohuga peab seisund ja enesetunne paremaks muutuma - selleks ju arstimit võetaksegi. Arstirohu annusest on plaju sõltuv - esialgu proovige väiksema annusega. Kui see ka ei aita seisundit parandada, ...

Loe edasi

Hüpnoos

Tere! Olen 12 aastat piinelnud oma tugevate tunnetega. Sattusin sel ajal haiglasse juba väga kehvas seisundis. Olen sellest ajast saadik tarbinud nii antidepressante, rahusteid kui ka erinevaid unerohtusid. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ignatius Loyola - Jesuiitide ordu rajaja - kasutas enda puhul pihtimist. Katoliiklasena tema pihtimine oli siis piht Preestrile. Eriti tõsiste probleemide-vaevade puhul (mured-vaevad Loyolale) tegi ta ...

Loe edasi

Mehe suhe eksnaisega

Tere, mul on suhe meesterahvaga kellel lõppes 15 aastane suhe aasta tagasi. Eelmise naisega on laps ja ka ühine kodu. Naine ei ela küll mehega ja on uue kaaslase näol eluga edasi liikunud. Mind aga tohutult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida ja kuidas keegi talub - individuaalne.
Kui mõni asi piiriüleselt ebameeldiv, mitte talutav, siis diplomaatiliselt asi lahendada, et oma praegust suhet "lõhki" ei ajaks.
Elukaaslasega ...

Loe edasi

Rohu vähendamine,uni

Tere. Olen 47a mees,kaal 70 kg. Mul oli 2016/2017 talv psühhoos või vähemalt psühhoosieelne seisund idamaade religioonidest ja bioenergeetika kursustest. Jätsin selle jama kõik maha, sest peas tekkis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke minu palveharjutust, kui rohtu võtate. (vt Enneti palve esimene samm).
Ketipinoor - 150. Kui sobib.
Ketipinoori ja Rispolepti rohu võtmise vahe õhtul olgu ca 40...45 min.
kahe-kolme ...

Loe edasi

Kas vaimne või füüsiline teema?!

ere.

Olen mitu kuud juba vaevelnud sellise probleemi käes, et oleksin ärkvel olles justkui ikka unes. Silmade eest on udune, tunnetus on kehvem, erksust pole, olek on loid. Tunne täpselt, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene - kontrollida vererõhku, perearsti juurde. Selgub ka silmaarsti vajadus.
Teiseks - hommikul mõnus vahelduv dušš: soe..jahe...soojem ...jahedam jne Mõnuga, meeldivalt.
Siis froteerätikuga ...

Loe edasi

Bioresonants teraapia

Kuidas suhtute teie bioresonants teraapiasse ärevushäirete raviks? Kas see võiks aidata ja pigem hästi mõjuda?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida te selle bioresonants teraapia all mõtlete?
Ärevushäirete ravi ikka selline, et alul veidi arstirohtu (olenevalt kaebuste iseloomust) ja kehalised-vaimsed harjutused, et liigseid pingeid maandada, ...

Loe edasi

Krooniline valu

Perearst ütles, et võiksin konsulteerida psühhiaatriga, seega esitan küsimuse Teile, vabandust kui Teie eriala see kuidagi ei ole.

Nüüd on juba aasta selle algusest möödas ja siiamaani pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks tekkisid, kuidas tekkisid, mis leevendab, mis muudab valu ägedamaks jne?
Valu valdkonnad: roietevahelised närvid,
Kõhunääre e pankreas,
Neerud,
Jämesool...toitumine...
Loe edasi

Surinad kättes ja südame pekslemine.

Tere! Olen tarvitanud aastaid antidepressante. Kevadel 2019 vähendasin järjest kogust ja suvest ma enam ei tarvita üldse. Peale seda on aegajalt rinnus valud. Perearstil olen käinud ja kord ka EMO-s ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja värinad on loomult väga teineteist toetavad. Alkohol ja kehalise tervise ning neuroloogilise tervise nõrgad kohad tulevad kohe esile. Alkoholi kogused ei pea suured olema.
Südame pekslemine ...

Loe edasi

Depressioonist ja ärevus või paanikahood?

Tere!
Pean tarvitama Fluoxetine Vitabalans 20 mg

Tugeva ärevuse ja depressiooni raviks, kuid kas on võimalik et ravimi liialdasel võtmisel on tekkinud paanikahood?

Peaksin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Annus alla ja kahe rohu asemel jäägu - vajadusel - üks.
Kehalised harjutused.
Minu Palve esimene samm (vt internetist)
Esimene PALVE – Ringutus-Sirutus ja Lõdvestus
Ringutan-sirutan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: