Kopsuklamüüdia 17.06.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, hakkasin mõned kuud tagasi köhima, covid neg, sest töötan koolis ja testimine regulaarne, tehti igasugu analüüse ei midagi, lõpuks tehti 3 ndl tagasi kopsuklamüüdia proov, positiivne, referents 255, kirjutati välja inhallaator Giona, paremaks ei teinud, eile käisin kordusverd andmas, nüüd siis tulemus 320, kirjutati ravimid, kordagi pole saadetud rtg tegema, kas peaks nõudma ka pilti, selgus et mul näit juba aastast 2018 kõrge, kas ma olen hetkel nakkusohtlik või mitte, pea iga köhimine lõpeb oksendamisega ja kas peaks ehk arsti vahetama, ma tean et antud haigus põhjustab pikalt ravimata jätmisel liiteid, mul kuiva köhaga probleeme juba ligi 5 aastat, mainin ära ka et olen suitsetaja aga rögast köha ei ole. Tänan.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tuleb täpsustada, millised antikehad on tõusnud, neid on IgG, IgM ja IgA tüüpi. Igaüks näitab iseasja. Isiklikult teeksin ära bronhodilataatortesti ehk kopsumahu uuringu, spirograafia. Kindlasti ka kopsupilt. Kas on kõrvetisi, maohappe tagasivoolu tunnuseid kurku ? Ravi saab otsustada vaid patsienti vahetult nägev ja uuriv arst. Hea koostöö oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

valud abaluud ja kaelas

juuni keskpaiku oli mandlioperatsioon. täna ligi 2 kuud hiljem on sümptomid alles tükitunne söögitorus (mis tuleb ja kaob), lisaks tekkind abaluu valu (kestnud ~3 nädalat) mis kiirgab ka alla selga ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teid on kenasti uuritud, usaldage oma arste. Mandlioperatsioon ei olegi nii lihtne kui arvatakse, jääknähud võivad püsida mitmeid kuid. Vaevuste leevendus käsimüügiravimitega. Kui vaevused ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere! Selline mure, et on kestev ebamugavustunne/valu ülakõhus. Kui vajutada ülakõhule, siis on valus ning kui pingutada kõhulihaseid siis on ka tunda valu kõhulihastel, nagu oleks närvivalu. Ka treeningu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan head koostööd oma perearstiga, kolleeg saab Teid vahetult uurida ja määrata esmase käsitluse.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Punnid jalgadel

Tere! Paar päeva on mu jalal olnud sellised punnid. Mis need sellised olla võiksid ning kuidas neist vabaneda?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks sellest ei piisa, et midagi diagnoosida ja määrata ravi. Oletada ei ole eetiline. Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Tere jalal tekkinud roosi sarnane mo

Tere
Jalale tekkinud 5 aastat tagasi roos
Kõike oleme proovinud
Salvid isegi tablette
Mis peaks tegema

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Roospõletik kulgeb ägedalt, kõrge palavikuga. Mis on Teie haigus, see tuleb välja selgitada koostöös perearsti jt spetsialistidega. Siis ka põhjendatud edasine ravi.

Head tervist ...

Loe edasi

vere määre pärakust

Tere,
Olen märganud, et vahetevahel, kui jalutan pikema maa, umbes 1 tund, siis selle tagajärjel eraldub natuke verd pärakust. Teinekord eraldub ainult natuke vedelat faecest mille üle mul kontroll ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See ei ole normaalne, vajalik on arstlik läbivaatus ja uuringud, kõige õigem käsitlus. Alustage perearstist !

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Silma rõhu alandamine

Tere!

Mul on tuvastatud glaukoomi oht. Tarvitan silmarõhu alandamiseks ravitilku. Sooviksin teada, millised muudatused elustiilis aitaksid silmarõhku alandada või mis võib seda tõsta. Kas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Üldiselt ei saa ise suurt midagi teha, peale määratud ravimite regulaarse tarvitamise. Normaalne töö ja puhkus, sundasendi vältimine, silmade gümnastika, koostöö silmaarsti jt spetsialisidega. ...

Loe edasi

Keele haavand

Tere!

Mul on vasakul pool keele tagumisel serval väike valulik haavand, mis ei taha ära paraneda. Hambaarst arvas, et olen hammustanud kuidagi katki keele või täidis on hõõrunud ,aga mind ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teid on arstid vaadanud ja on uuritud. Halvaloomulist haigust ei ole leitud, siis nii ka on. Kui haavand püsib üle 1-2 kuu, süveneb, tekib kraatrimoodi tihke sissetõmme, siis see on kahtlane. ...

Loe edasi

Imelikud "hood", mille jooksul vererõhk ja pulss langevad

Mul käivad mingid hood peal, kus mul kaob pilt silme eest ära, vererõhk ja veresuhkur langevad aga selle kestel ma kuulen ümber toimuvat. See hoog on selline võibolla minut. Aga sellest taastumine juba ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on palju, millele mõtelda. Soovitan koostööd oma perearsti jt spetsialistidega. Kui ühega koostöö ei õnnestunud, siis tuleb uuesti proovida. Uuringud, EEG jt. Perearst teeb sisulise ...

Loe edasi

Suu kuivab, huuled on lõhenenud ja keel on tugevalt tursunud ning punetab pealt poolt, altpoolt on veresooned tumesinised ja suured, keel on valusd,ed

Millest selline keele turse ja suu kuivus

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on palju. Esmalt kahtlustaksin keha veepuudust. Palav aeg, inimene sageli "unustab" juua. Soovitan teadlikult päeva jooksul juua u 1 l puhast joogivett. Kui probleem püsib, siis ...

Loe edasi

Madal pulss

Tere.Viimasel ajal läheb pulss puhkeasendis kuidagi väga madalaks.Näiteks kui istun rahulikult on pulss vahepeal 55 või lausa 50.Aga see pole püsivalt ainult vahepeal.Kui magan siis vahel läheb lausa 45e ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võtke asja rahulikult. Noorel kehaliselt aktiivsel inimesel on selline pulss normaalne, igati hea näitaja.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: