Lapsel käed värisevad 14.06.14 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere dr Pajos!

Poisslapsel, hetkel 12a, värisevad käed. Algas üsna märkamatult paar aastat tagasi. Eriti ilmneb, kui on vaja näiteks paelu siduda vms käelist täpsust nõudval tegevusel. Kui palun käed ette sirutada, siis värisevad sõrmed ja tõmblevad kergelt ka õlavarre musklid.
Nüüd kinnitab, et segab juba ka veidi kirjutamist koolis.
Poeg on väga aktiivne sportlane, jalgpallur. 5 h nädalas treeningud+ liigamängud, turniirid ja igaõhtused jalgpallimängud sõpradega. Koolis veel lisaks eraldi kehaline kasvatus, jalgpall ja natuke kergejõustikku.
Millekski sundinud last ei ole. Soovib ise sporti teha, jaksab ja jõuab kenasti. Veri on eilse seisuga täiesti korras. Igaks juhuks said ka tsöliaakia proovid tehtud, kuna gluteenitalumatust esineb lähisugulastel. Ka need olid korras.
Tänan Teid ja ilusat suve jätku!

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist perekondliku treemoriga, mis avaldub tavaliselt noorukieas, kuid võib alata ka varem. See ei ole Parkinsoni haigus, mis võib põhjustada raske puude. Soovitav on jätkata sportimist. Vanemaks saades tulevad kõne alla ka ravimid, millede kasutamine surub värina maha, kuid ei ravi seda välja.

Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Käed värisevad ja higistavad

Pidev käte värin ja higi hood mida teha

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käte värina põhjuse leidmiseks tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Värin

Mul on sama probleem kui ma olen rahulik siis käed värisevad natuke aga teatud pinge olukorras või kui on närviline õhkkond hakkavad käed rohkem värisema

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalikke põhjuseid on mitu. Kui ka lähisugulastel esineb käte või pea värinat on tõenäoline healoomuline perekondlik (idiopaatiline) treemor. Kui hakkab segama, siis ravi määrb peale läbivaatust neuroloog.
Loe edasi

värisevad käed

Tere,

72 a vanaemal käed väga värisevad, eriti kui midagi tõstab või vaja midagi täpsemat teha. Kõige hullemalt siis kui kallab kohvi, söögilauas jne. Muidu väga terve ja sportlik proua, kaal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on pärilik värin kätes ja sageli peas.Ravi saab määrata vaid peale läbivaatust.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Käte värin

tere . Nimelt on selline mure et käed värisevad pidevalt mitte väga hullusti aga seda on ikka näha.äkki on mingeid toitaineid mida tuleks süüa rohkem? olen käinud vereanalüüsidel nendest pole midagi näidatud.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt pärilik eelsoodumus. Ravi määrab neuroloog.

Loe edasi

Käed värisevad?

Selline probleem, et käed värisevad. Oleneb olukorrast, vahel väga isegi hullusiti(oleneb situatsioonidest). Kui on avalik esinemine siis süda peksab liigat tugevasti ja tervel kehal on väike värin sees, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käte ja vahel ka pea värinaks võib olla pärilik eelsoodumus, siis avaldub see ka juba noores eas. Suitsetamine siin põhjuseks ei ole, samas alkohol võib värinat leevendada ajutiselt.
Tavalisel perearst ...

Loe edasi

Käte värin

Tervist! Probleem on järgmine, et olen 17 ja mul käed värisevad. Värin hakkas umbes 10 aastaselt arvatavasti sellest , et mind hirmutati päris tugevalt ja ma ehmatasin. nüüd on niimoodi et väike värin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist healoomulise perekondliku värinaga. Raviga on võimalik värinat ära hoida. Pöörduge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

KÄED VÄRISEVAD

PALUN ÖELGE MILLEST ON TINGITUD SELLINE ASI,ET KÄED VÄRISEVAD.VAHEL ROHKEM,VAHEL VÄHEM (juba lapsest saadik)Kuhu peaks pöörduma?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline põhjus on pärilik eelsoodumus. Ravi on värinat vähendav, mitte tervendav. Tuleb pöörduda neuroloogi poole.
Dr. Ain Pajos 6 748 591

Loe edasi

käed värisevad

tahaks teada kuhu pöörduda kätevärinaga, et saada diagnoosi?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Oü Neurodiagnostika
Tel 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

kätevärin

Minu poeg on 20-ne aastane, olen juba pikemat aega märganud, et aegajalt värisevad tema käed (tundub, et erutusest, aga ka midagi peent tööd nokitsedes, samas on seda olnud ka kingapealu sidudes). Käed ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on pärilik värin (treemor), mille intensiivsus on erinev. Tavaliselt allub see ravile hästi.

Dr Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: