Mure peavaluga 23.12.05 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

loodan, et leiate aega vastata mu küsimusele, kuna olen mures.
Nimelt ärkan mõnikord hommikul üles peavalu pärast, st hommikul ärgates pea valutab ja on nõrk olla. Pohmell ei ole, kuna alkoholi ei joo. Samas valutab pea umbes 2x nädalas. Aga muretsema paneb mind see, et miks on ärgates peavalu? Ja käed jalad oleksid ka nagu nõrgad, aga paari tunni pärast hakkab parem, ent peavalu pärat pean rohtu võtma. Sama kui pea valutab, siis on tunda nagu ka rõhku peas.

Käisin neuroloogi juures, kes arvas, et midagi pole ( küsitluse teel ja pidin tasakaalus seisma).
Kunagi 12 aastaselt olid mul kord kuus või natuke harvem selllised peavalud, mis algasid hmmikul, läksid väga tugevaks ning siis hakkas süda läikima ja oksendasin. Ja õhtuks oli parem, aga terve päeva kestis.

Lugesin kuskilt, et hommikune peavalu võib olla peakasvaja tunnuseks, olen nüüd nii mures.Olen ju 25a, aga ega siis haigus vanust ei küsi.


Tänades ja ilusat jõuluaega soovides,

Hedi

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ilmselt on tegemist päriliku kalduvusega hootistele peavaludele - migreen. Peavalu sageli hommikul on siin iseloomulik. Püüdke võtta nt. paratsetamooli 500 mg kohe peavalu alguses, sageli see katkestab hoo. Kui valud ei anna järele tuleb külastada neuroloogi.

Dr.Ain Pajos
6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peavalud

Tere!
Mul on mure...
Täpsemalt on mul sagetihti peavalud, mis tekitavad mulle suurt muret.
Kas tegemist võib olla ajukasvajaga?
Ja seoses sellega, on mul tihti erinevad tujud: ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ajukasvaja tavaliselt ei alga peavaluga. Tõenäolisem on ärevushäirest tingitud pingepeavalu.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

valu peas

Tere! Mul on mure valutava peaga. Õieti ei olegi tegemist nagu peavaluga vaid peas on paremal pool pealael ühest kindast kohast valus. Pingelisematel päevadel aeg-ajal nagu tuikab ja surub. Viimasel ajal ...

Vastas dr Katrin Kaarna

Tänan Teid e-maili eest!
Teie rahustuseks võin öelda, et kindlasti pole tegemist koljusisese aistinguga.
Emotsionaalse pinge foonil võivad fastsia ja närvilõpmete ärritus tõesti antud moel ...

Loe edasi

Kobarpeavalu?

Mure siis selline, et viimased nädal aega on igal hommikul hakanud pea valutama, vasak pool on täiesti halvatud kohe- silm ja nina jooksevad vett. Õhtul pole häda midagi, nii kui hommik käes hakkab uuesti. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla migreenilaadse hootise peavaluga, mis mõnel perioodil võib esineda üsna sageli. 1 tbl. paratsetamooli kohe peavalu algul võib aidata.

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

peavalu

Tere. Mul on mure oma 20 aastase tütre peavaluga. Tal olid kooliajal tugevad peavalud, kuna õppis palju,käis tennise trennis,tegeles paljude asjadega korraga-ja igas asjas tahtis olla esimene' olid need ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Üsna tõenäoliselt on tegemist migreenihooga. On olemas kaasaegsed tõhusad ravimid nii hoo tõrjumiseks kui vajadusel ka profülaktikaks. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Loe edasi

Peavalu

Tere! Mul on selline mure: väga tihti on tugevad peavalud. Ma ei suuda neid välja kannatada. Selline tunne, nagu pea lõhub tükkideks. Mõnikord on tunne, et kõik pöörleb minu ümber. Selle peavaluga koosneb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Aju magnetpilt maksab 3000 - 5000 krooni. See aga sageli põhjust ei näita ja peavalu ei ravi. Ilmselt on tegemist migreeniga, mille vastu on olemas tõhus ravi. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos ...

Loe edasi

migreen???

Tere!

Mure selline, et 8-aastane tütar (diabeetik), käib esimeses klassis...väga tihti kurdab peavalu (ka siis kui veresuhkur on normis)...prillid on välja kirjutatud...nüüd on juba teist päeva ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Migreenipeavalud võivad alata ka juba 8 aastaselt. Tuleks siiski käia spetsialisti vastuvõtul ja kui vaja teha ka uuringuid. Lastel tihti aitab paratsetamool (pool 500 mg. tabletti) peavalu leevendada.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: