Ajutegevust stimuleerivad toonikud, tabletid jms. 14.11.04 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Kuna apteekides on laialdaselt müügil ajutegevust stimuleerivad toonikud, tablette jms, siis tekkis küsimus, kas pingelisel perioodil (lühiajalisel tarvitamisel näiteks 2 või 3 nädalat) võiks ka tegelikult kasu olla? Millised ained üldse stimuleerivad ajutegevust? Internetist kättesaadava info põhjal peaks need olema kaltsium, tauriin ning guarana.
Poodides müüdavad nn. energiajoogid sisaldavad põhiliselt tauriini, kofeiini ning vähemal määral ka muid vitamiine. Kas on samuti tegu ajutegevust ning õppimist stimuleerivate ainetega?

t. Tarmo (23.a, mees)

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Pingelisel stressiperioodil toonikumide kasutamisel järgnevad sageli probleemid närvisüsteemi regulatsioonihäiretena. Kasutada tuleks neid harva ja erandjuhtudel.

Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

hetkeline teadvusekadu

Aeg-ajalt tekivad mäluaugud. Kestust ei tea, kindlasti tajun mäluauku pikemana, kui see tegelikult on. Otsekui oleksin ärganud segasest unest, teadmata, millal magama jäin. Mälu taastub pikkamööda, on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajalik oleks ilmselt EEG uuring, mis näitab ajutegevust ja selle häireid võimaliku epilepsia korral. Alustada tuleks neuroloogi konsultatsioonist.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

epilepsia mitteravimine

Tere!
Kui epilepsiat ei ravita, mis ohte see peale traumaohu veel kaasa võib tuua?
(miks peab epilepsiat ravima, kui seda tegelikult ravida ei saa, saab vaid ennetada hooge?)
Olen fertiilses ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Iga hoog võib soodustada järgmise hoo teket. Lisaks muidugi nii füüsilise kui psüühhilise trauma oht. Sagedased hood kahjustavad ajutegevust.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

narkoosi mõju ajutegevusele

Olen 26 aastane ja mind on 2 korda üldnarkoosis opereeritud. Juba peale esimest oppi tundsin, et olen justkui muutunud. Ma ei suuda midagi meeles pidada ja unustan väga palju. Tunnen, et aju ei jõua nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tüsistusteta narkoos ajutegevust reeglina ei kahjusta.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: