üledoos 30.11.03 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Ma ei tea, kas pöördusin üldse õige arsti poole, a minu mure järgmine:Olen noor ja suhteliselt väikest kasvu (50kg) neiu. Hiljuti proovisin exctasy tabletti (olen ühe korra varem ka võtnud), mille tulemusena tekkisid mul krambid ja teadvusekaotus. Ma ei tea, kaua ma teadvuseta olin ja mis muga kiirabis tehti, a nii tõsine asi vist polnud, et haiglasse oleks viidud.
Peale seda juhtumit olen märganud mõningaid muutusi oma käitumises. Mälu on halvenenud, on ennast raskem väljendada ja teen ka mõningaid liigutusi tahtmatult. Tahaksin teada, mis minuga juhtus (kuidas nimetatakse sellist asja), miks ja millised järelmõjud võivad sellel mu edasisele tervisele olla?
Aitäh.

Arst vastas:

Katrin Kaarna

dr Katrin Kaarna

Neuroloog

Päevakirurgia Erakliinik Medex

Tere,

Aitäh julge pöördumise osas.
Loodan, et juhtunu järgselt olete teinud ka omad järeldused ja edaspidi suudate hoiduda narkootiliste ainete tarvitamisest.
Kui inimesel on esinenud krambid ja teadvusekaotus, on igal juhul tegemist juba ajukahjustusega. Selle tõttu on ju ka epilepsiahaigete ravi suunatud uute krampide ärahoidmisele, et iga järgneva uue krambiga ajukahjustus ei süveneks. Muidugi ei pruugi alati ajukahjustus ilmneda esimeste krampide tagajärjel, see sõltub väga palju, milline aju osa on kahjustada saanud ja kui palju. On inimesi, kes ka ulatusliku ajukahjustusega elades suudavad oma igapäevaelu ja tööga väga edukalt toime tulle, samas on aga patsiente, kellel väga väike kahjustuskolle kesknärvisüsteemis tingib juba suutmatuse töö ja ome elu korraldusega hakkama saada.
Igaljuhul peab Teid nägema neuroloog, kes neuroloogilise seisundi hindamise alusel oskab täpsemalt anda vastuse, millega on konkreetselt tegemist, kas toksilise ajukahjustusega või hoopis mõne kesknärvisüsteemi haigusega, mis on avaldunud teiega toimunu foonil.
Soovin teile adu ja jõudu,
Teie arst.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

alzheimer

Tere. Mul on küsimus oma äia kohta kellel on diagnoositud alzheimeri tõbi ja suhkruhaigus. Tal on kõik sümptomid mis on seotud alzheimeri haigusega aga novembris juhtus tal õnnetus kus sattus haiglasse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti ei ole tõestatud vereülekande ja / või tilguti ravivat toimet Alzheimeri haiguse korral. Küll aga võib organism mobiliseeruda tõsise tervisehäire korral mis annab ajutise haigusnähtude leevenemise. ...

Loe edasi

Tourette'i sündroom või tikid täiskasvanul?

Tere!
Olen 20 aastane naisterahvas ning olen piinelnud silma pilgutamise ja pööritamisega juba oma mitu mitu aastat kuid olen suutnud antud probleemi teiste eest varjata ja ei ole rääkinud sellest ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tikiproblem algab sageli lapse - või noorukieast ja uuringud selle põhjust sageli ei näita. Probleemi ravimitega välja ravida ei saa, küll aga vastutahteliste liigutuste mahasurumine ravimiga võib õnnestuda. ...

Loe edasi

Alaselja puusa ja põlvevalu

Mida teha kui valu võttab jala alt ära. Valu on nii tugev et jalale toetada pole võimalik. Valu puusast põlveni.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui perearst arvab et tegemist võib olla närvivaluga lähtega seljast, tuleks tulla vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591
Neurodiagnostika.

Loe edasi

Käevärin/jõuetus

Tere,

Mõnda aega on parema käe värin ja jõuetus. Kohvitassi tõstmisel või khvli ja noaga söömisel, teatud asendis hakkab käsi värisema kõige rohkem. Vahel ei jõua käega purki või lihtsamat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui värin ja nõrkus käes on vähehaaval süvenenud, on kindlasti vajalik neuroloogi läbivaatus et selgitada põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

peavalud ja nõrkus

Tere! Minu lugu on siis selline . Algas kõik detsembris 2017 . Algasid alaseljavalud, mis kiirgasid külgedele.kui hoida käsi puusas siis täpselt käte alt oli valus. kui need sümptomid olid paar ndl kestnud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist kroonilise ärevuse ja/või depressiooniga. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Halb enesetunne

Peas tekib survetunne ja mitu korda päevas. Survetunne algab kukla piirkonnast (nägemiskeskus) ja liigub otsmiku piirkonda. Sellel perioodil on nägemine väga häiritud, ei suuda lugeda teksti. Selle ataki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla nt. migreeni atakiga. Võimalikud on ka muud põhjused. Tuleks tulla vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Röntgenülevõte lülisamba piirkonnast

Tere, perearst saatis mind röntegnisse, kuna kurtsin et alaselg valutab jubedalt, et vahest ei saa isegi voodist püstigi rääkides kummardumisest. Tehti 2 pilti ja vastuseks kirjutati: scoliosis thoracolumbal.sin.1-2a.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõlge on: selgroo alum. rinnaosa kõverus vasakule. See võib olla täiesti asümptomaatiline. Valu põhjus on muus ja ravi saab määrata peale põhjuse selgitamist.

Te. 6 748 591
Dr. Ain ...

Loe edasi

Käte, jalgade ja pea surisemine.

Tere,

Kusagil 3 kuud tagasi märkasin õhtuti jalgade surisemist. Nüüd on lisandunud kusagil 1,5 kuud tagasi käte surisemine ja mõned nädalad tagasi on hakanud surisema ka pea. On ka selline ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ühe käe või jala surisemine on enamasti seotud vastava närvi kompressiooniga. Kõigi jäsemete ja ka pea surin viitavad kesknärvisüsteemi ärevusest ja stressist tingitud regulatsioonihäiretele. Vajalik on ...

Loe edasi

kolmiknärvi valu pidevalt

Aastaid on olnud kolmiknärvi põletik, ravitud mitmete rohtudega. Harva mõned pausid, kuid nüüd on vähemalt kuu aega pidev valu, ka pikali olemine vallandab valu, Hommikul algab voodis. Söömisel. Ka rääkimisel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vajalik oleks tutvuda haiguse kulu ja varasemate ravimitega. Tulge vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
tel. 6 748591

Loe edasi

närvivalu alaseljas

Tere,
ca kuu aega tagasi algas tugev närvivalu alaseljas. Käisin nii perearsti vastuvõtul (kes tegi röntkeni) kui ka neoroloogi juures, kes saatis MRT uuringusse. Tugev valu kestis ca 2 näd. Võtsin ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on L4 ja L5 nimmelülidevahelise kõhrketta vigastusega, on nihkunud taha ja mõlemale küljele ja ohustab jalanärvi juurt. Kui jalavalu ei ole, ei ole ta veel kaitsekilest läbi murdnud ja valu mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: