Rasedus või tsüklihäire? 08.06.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Palun arvamust, kas tegemist on rasedusega või tsüklihäirega? Viimane mens. oli 17-20.05. 3.06 so kümme päeva enne järgmist mens. tekkis pruunikas määrimine, alaseljavalu, peavalu. Sai arstile kaks päeva hiljem. Ultraheli näitas musta täpikest ja paksenenud limaskesta-2näd.rasedust?.Samuti oli näha mitu väikest müoomisõlmekest. Olen kodus teinud mitu rasedustesti-neg. Samas tunnen, et iiveldab, kohati on 37,1, tundlikkus lõhnadele, higistamine. Arst soovitas oodata päevade algust so 12.06. Määrimine kestab. Kas oleks pidanud tegema vereproovi raseduse määramiseks või on kodus tehtav ka kindel näitaja, isegi 10päeva enne mens.? Kuna sünnitada enam ei soovi(2last) ja vanust omajagu, kuidas toimub nn.tabletiabort?
Ette tänades M.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
rasedustest põhineb inimese kooriongonodotropiini määramisel. Alates 10ndast päevast peale viljastumist on selle hormooni olemasolu uriinis testiga mõõdetav. Seega pole rasedustesti mõtet teha varem kui 2-3 päeva päeva enne oodatavat menstruatsiooni. Ultraheli uuringul on võimalik lootemuna näha, kui viljastumisest on möödunud 3 nädalat. Seega soovitan siiski menstruatsiooni aeg ära oodata ja korrata rasedustest. Määrimine tsükli teises pooles võib olla seotud erinevate põhjustega: hormonaalsed muutused, müoom, endometrioos, põletik, rasedus jt. Iiveldus, higistamine, peavalu on sageli seotud hormonaalsete muutustega menstruaaltsükli teises pooles. Naistel vanuses 40+ esineb sageli premenstruaalset sündroomi ja erinevad kaebused tekivad just 2 nädala jooksul enne menstruatsiooni. Seega, kaebuste võimalikke põhjusi on palju ja õige on ära oodata menstruatsiooni aeg. Rasedust saab medikamentoosselt katkestada kuni 9. rasedusnädalani. Skeem koosneb kahest erinevast ravimist, mida määrab naistearst. Peale tablettide manustamist tekivad emaka kokkutõmbed ja vereeritus tupest. Peale tablettide mõjul tekkinud raseduse katkemist võib vähene veritsus kesta 1- 3 nädalat.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

rasedus

Mure on selline, tegin kodus rasedustesti 20.05 mis näitas kahte triipu, 1 oli küll hele triip aga siiski rasedus kuna päevad olid ka 17.04 viimati. 25.05 hakkas mul verejooks nind pöördusin EMOsse, hcg ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on arenev rasedus, kuid kas tegemist on emakasisese või-välise rasedusega, seda on praegu raske öelda.
viimase menstruatsiooni järgi, mis algas teil 17.04., peaks rasedus ...

Loe edasi

rasedus

Tere,
Mure selline, et pea neli aastat tagasi lasin teha laparoskoopilist steriliseerimist. Kuna mul on 4 last ja rohkem ei soovinud. Sooviks teada kas on võimalik rasestuda, kuna mul on päevad ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Peale sterilisatsiooni on rasestumise tõenäosus üli-üli väike. Pigem on teil tegemist tsüklihäirega ja oodake rahulikult menstruatsiooni algamist. Tsüklihäired võivad olla seotud stressi, ...

Loe edasi

Üleminekuiga või rasedus

Aasta tagasi eemaldati spiraal ja arst ütles,et vasakus munasarjas on hematoom.Päevad käisid regulaarselt,mingeid valusi pole olnud. Nüüd aga olid viimased päevad 15 nov.( 50päeva tagasi)... rasedustestid ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui teie rasedustestid on negatiivsed, siis on arvatavasti tegemist tsüklihäirega ja turses tunne on sellega seotud. See leevendub, kui menstruatsioon algab. Saate kindluse mõttes teha ...

Loe edasi

Hcg kasv

Tere,kui hcg oli 2 päeva tagasi 2585,ja täna 2747,rasedust 6+1,kas siis arvatavasti peetunud?Tänan!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Suure tõenäosusega on rasedus peetunud, kuid soovitan hCG korrata 17.09. Kui rasedus on peetunud, siis hCG tase hakkab langema.

Loe edasi

Rasedus?

Mul pole olnud 2 kuud päevi ja olen ka teinud 2x testi, pole rase olen 45a, mis võiks viga olla.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tegemist võib olla tsüklihäirega, mida selles vanuses võib üha sagedamini esineda. Olete üleminekuea alguses.
Kui tahate olla täiesti kindel, et tegemist ei ole rasedusega, siis ...

Loe edasi

Pimesoole operatsioon ja tsüklihäire?

Tere,
Kuu aega tagasi käisin pimesoole operatsioonil, siis haiglas oli menstruatsioon, kuid sai läbi 2-3 päevaga. Nüüd 11.02 hakkas menst. uuesti, kõik ok, kuid nüüd kestab juba 10 päeva. Määrib ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 33-aastane. Antibiootikumid ei põhjusta menstruaaltsükli häiret. Kuid operatsioon, mis on alati organismile šokk, põhjustab sageli tsükli häireid. Välistada ...

Loe edasi

Ebakorrapärane menstruatsioon

Tere! Mul on selline probleem, et menstruatsioon on natuke ebakorrapärane. Esmakordselt hakkasid vaevused juunis. Oli nii, et siis kui pidid hakkama, natukene ainult määris ja rohkem verd ei tulnud. Läksin ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui on tsüklihäired, siis võivad selle foonil tekkida tsüstid munasarjades, mis kaovad kui menses tuleb. Kui tsüklihäired jätkuvad, peaks täpsustama selle põhjus ja pöörduma naistearsti poole. Dr ...

Loe edasi

Kas premenopaus?

Olen 35-aastane. 2 a tagasi sünnitasin kaksikud. Pärast seda on tekkinud unehäired (lastega magamata ööd jne) ja umbes pool aastat on tsüklihäired, mille põhjuseks on arsti arvates nüüd avastatud kollaskeha ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud A.!
Vastan küsimustele esitamise järjekorras:
1) munasarja tsüstid ehk funktsionaalsed vedelikud võivad anda m tsükli häireid ja veresegust voolust
2) nii noortel on võimalik ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Mure siis selline,et tegin 14.veebruaril aborti.Peale seda see oli 3.märtsil tuli mul viis päeva sellist pruunikat eritist. Aga peale aborti nagu pole õigeid päevi olnudki.Mind teeb see murelikuks,kas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Soovitaks pöörduda günekoloogi poole, kes vaatab teid üle. Võib olla tsüklihäire abordijärgselt, kuid muid põhjuseid võib ka olla nagu nt uus rasedus jne. DR Kadastik

Loe edasi

Rasedus

Kas on võimalik rasedaks jääda kui ma ei saa orgasmi.Ise olen 21a.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah,see on tõesti võimalik,muidu oleks inimkond juba välja surnud.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi