Menstruaalsükli Häired! 12.08.03 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp. dr. Seemen! Kasutasin esimest korda rasestumisvastast vahendit Postinor. Mu päevad olid lõppenud umbes 4-5 päeva enne vahekorda, ja siis peale rohtude võtmist tulid nädala pärast uuesti. Nüüd on mul päevad juba mitu päeva hilinenud. Kas mul on muretsemiseks põhjust? Kas Postinor võib menstruaaltsükli sassi ajada? Ja rase ma ju olla ei saa!? Jään ootama teie vastust. Jaanika

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere! Peale Postinori võtmist tekib tavaliselt nädala jooksul veritsus, see on reaktsioon sellele hormoonile. Menstruatsioon tuleb seejärel kuu mõõdudes või ka õigeaegselt. Postinori üks kõrvalmõjudest ongi tsüklihäired.
dr. Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Genitaalherpes

Tere!
Täpselt aasta tagasi diagnoositi mul genitaalherpes. Pärast esmakordset valulikku avaldumist (aitasid Valtrex tabletid), on haigusnähud aeg-ajalt taas tekkinud, kuid märksa leebemal kujul (sh ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

GH genitaalherpes on haavanditega kulgevatest sugulisel teel levivatest viirusinfektsioonidest esikohal. GH ei saa täielikult ...

Loe edasi

Ebamugav tunne kurgus

Tere!

Lisan allapoole oma eelmise küsimuse ja teie vastuse. Siis on pilt selgem praeguse küsimuse jaoks:

EELMINE KÜSIMUS:
2017 septembris tegin perearstil vereproovi. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ,Teie analüüsid on korras ja võite rahulikult rasestuda.
Edu soovides, Maie Väli

Loe edasi

Tresrvistiit

Tere.
Mul tehti emakakaelast kolposkoopia. Diagnoos on Krooniline aktiivne tservitsiit. Olen 45 aastane, HPV vaktsiin on tegemata.
Mu arst ütles, et seda põletikku ei ravita, st mingeid ravimeid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Krooniline põletik emakaelas on sageli kui varasemalt mingid probleemid kaelas olnud. Sellist seisundit jälgitakse PAP ja HPV testidega, vajadusel kolposkoopia uuring. Ravi tehakse, kui on äge ...

Loe edasi

Kuidas duphastoni võtta ja kas oleks vaja muud ravi kõrvale ?

Tere.
Kuna on suur soov rasestuda ning siiani ei ole see 2.aasta jooksul õnnestunud, siis palun abi. Ehk oskate nõu anda.
Sünnitasin 2012 aastal tütre ning rasestusin juba esimestel kuudel.Probleeme ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Kahjuks on sageli nii, et eelmised kogemused rasestumisetega täna ei kehti, sest olete ju ka vanem ning vanusega ainult lisandub ...

Loe edasi

Päevad kõikuvad

Tere.
Olin 15 aastane kui hakkas mentrasioon. Aga nad käivad ebareguraaselt. Ja nii nad on käinud sellest ajast kui mull nad alkasid. Olen rääkinud arstile ja arst on öelnud et see on normaalne. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija,
andmetest selgub, et olete 27-aastane

Tegemist on menstruaaltsükli häirega siis, kui rasedus on välistatud. Normaalsed menstruaaltsüklid on 21-35 päeva, mis ei vaja ...

Loe edasi

Loote süda

Käisin täna günekoloogi juures ja kinnitati raseduse 6+0 ,kuid koju jõudes hakkas piinama see kui arst ütles edasi õele mis kirja panna ja ütles "Süda pluss -miinus " Mis see tähendab ?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Seda on raske kommenteerida, sest pole täpselt teada, mille alusel arst nii ütles.
Soovitav on 1-2 nädala pärast korrata ultraheli uuringut, et täpsustada loote normaalse sagedusega ...

Loe edasi

pap-test

Tere!
2015 aasta sünnitasin ja peale seda tehti ka kohe pap-test, milles leiti rakumuutus. Mind saadeti edasi kolposkoopia uuringule. Seal selgus, et midagi tõsist siiski pole. Ma nüüd täna ei mäleta, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Emakakaela varajaste vähieelsete muutuste avastamiseks tehakse PAP testi 3 aasta intervalliga. Inimese papilloomiviiruse ( HPV) poolt põhjustatud emakakaela vähieelsed muutused arenevad ...

Loe edasi

Päevad kõikuvad

Tere.
Olin 15 aastane kui hakkas mentrasioon. Aga nad käivad ebareguraaselt. Ja nii nad on käinud sellest ajast kui mull nad alkasid. Olen rääkinud arstile ja arst on öelnud et see on normaalne. ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Ebaregulaarsel tsüklil on palju erinevaid põhjuseid ja selle täpsustuseks on võimalik teha hormoonide uuringut vereanalüüsist. Ravi sõltub vastustest ja teie raseduse plaanidest.
Kui ...

Loe edasi

Probleemid emakaga

Tere. Pöördusin arsti vastuvõtule eelkõige valudega alakõhus. Selle aasta jooksul on mestruatsioon olnud väga ebaregulaarne, 10 kuu jooksu 4 korda ja väga väikese verega, mis minu puhul on erandlik, sest ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, teie valupõhjus võiks olla seotud adenomüoosiga. Ka emaka limaskest on paksem, seega soovitaks teha analüüs emakõõne materjalist, edasi otsustada kas pakkuda teile Mirena hormoospiraali ravi eesmärgil(valud ...

Loe edasi

Menstruatsioonitsüklihäired

Tere!
Mure on selles, et on tekkinud menstruatsioonidevahelised määrimised. Päevad käivad korrapäraselt, aga eelmine kuu, nädal peale menstruatsiooni oli 2 päeva määrimine. Nüüd see kuu on 2nädalat ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide foonil määrimine võib olla seotud pilli unustamise, oksendamise, kõhulahtisuse, teiste ravimite koostoimega. Vahel võib ajas tsükli kontrolliks jääda väheseks 20mcg östogeenist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi